Centrul social de pe Șaguna a fost reabilitat cu peste 460 mii lei

Centrul social de pe str. A. Șaguna, nr. 21 –  o clădire construită în anul 1900

Lucrările de reabilitare și modernizare au constat în: lucrări de subzidire pentru protejarea împotriva infiltrațiilor de apă; refacerea acoperișului existent și realizarea unui acoperiș de tip șarpantă cu învelitoare din țiglă; refacerea instalațiilor electrice, a sistemului de canalizare și modernizarea sistemului de preluarea a apei de ploaie; amenajarea grupurilor sanitare; reparații și zugrăveli interioare și exterioare.

„Creștem calitatea serviciilor sociale oferite persoanelor aflate în nevoie. Clădirea în care funcționează Centrul de Servicii Comunitare și Clubul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Andrei Șaguna a fost reabilită și modernizată de curând, valoarea investiției fiind de peste 460.000 lei. ”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

În acest moment, în contextul situației epidemiologice, activitatea Clubului de zi pentru persoanele vârstnice a fost suspendată, ca măsură de protecție pentru seniori, această categorie fiind vulnerabilă în fața infecției cu virusul SARS-CoV-2. Activitatea se va relua gradual și în acord cu măsurile impuse de autoritățile competente.

În următoarea perioadă, până la redeschiderea centrului, vor continua lucrările de amenajare interioară, inclusiv mobilarea.

Acest centru oferă seniorilor sibieni: servicii sociale de îngrijire la domiciliu pentru activitățile zilnice de bază(cumpărături, igiena corporală, menaj și spălătorie, facilitarea deplasării în exterior și însoțire); asistență medicală (identificarea cazurilor sociale, administrarea medicamentelor, informare și consiliere medicală, monitorizarea stării de sănătate); activități de socializare și petrecere a timpului liber; evaluarea inițială a vârstnicilor pentru stabilirea gradului de dependență, în vederea internării în căminele publice sau private dedicate acestora.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top