Centru de vaccinare de astăzi în Piața Mare
Târgul de Crăciun din Sibiu în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu, au dat startul unei campanii de vaccinare, al cărei scop este imunizarea sibienilor împotriva virusului SARS – CoV- 2, în pragul sărbătorilor de iarnă.
” Ne-a lipsit tuturor Târgul de Crăciun de anul trecut. Și bucuria din Piața Mare. Faptul că Sibiul este în perioada Crăciunului una dintre cele mai atractive destinații din țară, ne motivează să vrem să luptăm responsabil pentru orașul nostru. Sectorul turistic a avut foarte mult de suferit în pandemie și vrem să reprezentăm o soluție și un exemplu în această perioadă. Ecuația e una foarte simplă: mai mulți cetățeni imunizați prin vaccinare însemnă ca vom avea șanse tot mai bune să desfășurăm activități prin care să atragem în siguranță turiștii care lipsesc foarte mult orașului în ultimul timp.”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleț.
Centrul de Vaccinare dispun de Pfizer și Jhonson
Până în acest moment, cinci centre de vaccinare sunt deschise în Sibiu, Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare fiind al șaselea. Programul după care funcționează Centrul de vaccinare Căsuța lui Moș Crăciun este din 12-21 noiembrie, între orele 12-20.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Plata cu cardul la Consiliul Județean, din martie 2021
1 an agoDin martie, cetățenii pot plăti cu cardul taxele percepute de Consiliul Județean Sibiu
Cetățenii au posibilitatea de a achita cu cardul bancar taxele și tarifele locale aprobate de Consiliul Județean Sibiu, prin instalarea unui POS la Centrul de Informații pentru Cetățeni, situat la parterul instituției, str. General Ghe. Magheru, nr.14
Această facilitate vine ca urmare a contractului de “servicii de acceptare carduri prin mijloace POS” încheiat cu o unitate bancară.
Introducerea acestui mijloc modern de plată este o alternativă la încasarea în numerar, care va funcționa în continuare pentru persoanele care nu dețin un card bancar.
Astfel, începând de luni, 1 martie 2021, se pot plăti cu cardul următoarele taxe:
• Taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor, a autorizațiilor, conform anexei 1 la HCJ 229/26.11.2020: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2020/11/ph-taxe-locale-anexe-26112020.pdf
• Tarifele pentru emiterea de acorduri la utilizarea suprafețelor de teren din zona drumurilor județene, amprizei și a zonei de siguranță a drumurilor județene și tarifele pentru autorizarea transporturilor rutiere pe drumurile județene efectuate de vehiculele rutiere a căror masă totală maximă admisă, masă maximă admisă pe axe și/sau ale căror dimensiuni maxime admise de gabarit depășesc limitele prevăzute în anexele 2 și 3 la Ordonanța Guvernului nr. 43/ 1997, privind regimul drumurilor în anul bugetar 2021, conform anexei 2 la HCJ 229/26.11.2021
• Taxe speciale pentru eliberarea unor copii şi extrase ale documentelor deţinute în arhiva Consiliului Judeţean Sibiu, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, altele decât autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, instituţiile publice şi instanţele judecătoreşti, conform anexei 3 la HCH 229/2021
• Redevență, concesiuni și închirieri
• Penalități, amenzi
• Valorificarea de bunuri; fier vechi; rate locuințe
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
122Mirela Bădescu aleargă pentru un ECHO FAST portabil
11 luni agoEcho FAST portabil din ”pașii” salvatorilor
”Echo FAST este tot mai aproape de noi, cu ajutorul dumneavoastră, celor care ne susțineti la maraton. Echo FAST este o metodă rapidă de diagnosticare a hemoragiilor interne în caz de politraumă, a hemo și pneumotoraxului (sânge și aer în cavitatea pleurală) dar și a hemopericardului până la temporadă cardiacă (sânge în pericard în cantitate mare care duce la imposibilitatea contractiei cardiace). Celor care vor să mă susțină la maratonul din 2 octombrie și să doneze pentru Echo FAST o pot face accesând acest link!”, a declarat doctorul Mirela Bădescu.
Proiectul a apărut din necesitatea de a ajunge la standardelor medicale curente, impuse de societațile medicale de specialitate. În ultimii anii, ecografia a căpătat un rol tot mai important în cadrul medicinei de urgență și a medicinei intensive, atât în ceea ce privește diagnosticarea diverselor patologii, cât și în dirijarea anumitor manevre medicale. În situații de traumă severa, o investigare ultrasonografica rapidă – metoda FAST (Focused Assessment with Sonography in Trauma) este esențială și de primă intenție în evaluarea pacientului.
Rolul ecografiei s-a extins și în domeniul medicinei de urgență prespitalicești, ajutând la diagnosticarea cât mai rapidă a unei eventuale situații amenințătoare de viață (ex. ruptură de organ intern în urma unui accident) și implicit la alegerea terapiei optime și a spitalului adecvat, cât și în triajul victimelor multiple. Practic, majoritatea sistemelor moderne de urgență prespitalicești folosesc la ora actuală ecograful la bordul ambulanțelor sau elicopterelor de reanimare.
Utilizarea ecografiei pe ambulanța de reanimare SMURD TIM Sibiu va duce la o abordare individualizată a fiecărui pacient; practic , oricărui pacient traumatizat i se va putea efectua o ecografie FAST la locul intervenției. În urma acestei examinări, pacientul va putea fi încadrat într-o clasă de gravitate, va fi tratat conform leziunilor evidențiate și va fi transferat către spitalul adecvat.
”Anticipăm o creștere a supraviețuirii mai ales în cazul pacienților cu trauma severă. De asemenea, preluarea pacienților în UPU (care este din ce în ce mai aglomerat) va fi efectuatî in mod obiectiv, dupa ce pacienții au beneficiat deja de această examinare în prespital. Ne dorim ca pacienții noștri să beneficieze de toate șansele (inclusiv cele dependente de tehnologie); oricine poate să fie victima unui traumatism sau să sufere o urgență medicală, ecograful portabil ajutând toate categoriile de pacienți, indiferent de grupa de vârstă sau categorie socială.”, susține Asociația Organizatia Voluntarilor SMURD Sibiu.
Asociatia Organizatia Voluntarilor SMURD Sibiu
Asociația Organizatia Voluntarilor SMURD Sibiu este reprezentată de studenții Facultății de Medicină „Lucian Blaga” Sibiu, care, alături de medici din UPU-SMURD a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu și subofiteri pompieri ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cpt Dumitru Croitoru al judetului Sibiu , își desfășoară activitatea ca paramedici voluntari (activitatea lor nefiind retribuita ) pe ambulanta de Terapie Intensivă Mobilă , SMURD- TIM Sibiu. Rolul echipei care deserveste ambulanta SMURD -TIM este de a interveni la cazurile cele mai grave – stopuri cardio-respiratorii, infarcte miocardice, come, pacienti traumatizati (accidente rutiere, caderi de la inaltime etc ), inclusiv cazuri critice pediatrice si neonatale. SMURD – TIM Sibiu ( „masina de reanimare „ ) intervine in medie la 1000-1400 de cazuri anual ( aproximativ 1000 de cazuri in anul 2020, cand activitatea a fost mai redusa, dar in aceasta perioada echipajul a intervenit la multi pacienti COVID +, inclusiv transferuri in diferite zone ale tarii ).
De remarcat este faptul ca toti studentii voluntari SMURD Sibiu au continuat activitatea de voluntariat in 2020, in context de pandemie . De la înființarea SMURD Sibiu în 1993, SMURD –TIM Sibiu a functionat in permanenta cu studenti medicinisti voluntari, acestia asigurand serviciu de garda 24/7 .Obiectivul principal al echipei SMURD-TIM Sibiu a fost reprezentat de salvarea vieților celor aflați in detresa vitala și a căror singură șansă a fost răspunsul prompt al unei echipe de reanimare prespitaliceasca, cu experienta si cu dotarea necesara . În fiecare gardă, aceasta echipa isi doreste sa fie din ce in ce mai buna, să creasca supraviețuirea și să ofere fiecărui pacient șansa de a trăi în continuare si de a se recupera , în ciuda traumatismelor sau a problemelor medicale suferite
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
228Târgul de Jucării 2022 la Muzeul ASTRA
o lună agoTârgul de Jucării la Muzeul ASTRA, ediția a XV-a
Târgul de Jucării, ediția a XV-a este organizat de Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, în perioada 28 mai – 1 iunie 2022. Timp de 5 zile, de sâmbătă până miercuri, de Ziua Copilului, 25 de meșteri populari din toate colțurile țării vor susține o serie de ateliere (meșteșugărești) interactive. În acest mod, vizitatorii vor învăța cum se fac jucăriile de altădată.
,,Toate activitățile din programul Târgului de Jucării sunt gândite special pentru toți copiii și toți cei cu suflet de copil. Oricine poate experimenta și desluși, alături de meșterii noștri populari veniți din diferite colțuri ale țării, tainele confecționării jucăriilor de altădată, prin intermediul atelierelor de confecționat moriști, pictură pe șevalet, diafilmele copilăriei, hârtie manuală, decorat turtă dulce, olărit, pictură ceramică, confecționat păpuși, ateliere de colaj – treasure hunt în natură.”, a declarat Raluca Andrei, Șef Serviciu Produse Culturale. Relații cu publicul Muzeul ASTRA
Participarea la atelierele care se desfășoară la Târgul de Jucării se face în baza biletului/ abonamentului de intrare în muzeu. În ziua de 1 iunie (Ziua Copilului), accesul în Muzeul ASTRA este gratuit pentru copii cu vârsta sub 14 ani.
”Vom avea activități și pentru familii (quiz-uri și vânători de comori), trasee prin pădure, în Cursa cu obstacole a lui Creangă, campionate de jocuri de cărți pe echipe, ateliere de storytelling marca Usborne, jocuri și activități cu specific Taekwon-do, iar MindSpot invită la joacă, atât părinții, cât și copiii. Apoi învățăm cum să ne pregătim pentru Prima drumeție și ne delectăm cu spectacole de teatru interactiv – Cearta personajelor celebre, teatru de magie și spectacole muzicale – Copilăria Compozitorilor. La sfârșitul fiecărei zile, se va organiza o tombolă cu premii.”, a declarat Raluca Andrei, Șef Serviciu Produse Culturale. Relații cu publicul Muzeul ASTRA
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
36