Crucea Roșie Sibiu și partenerul său au donat 8 boilere

Crucea Roșie Filiala Sibiu și Ariston au donat 8 boilere pentru 7 unități de învățământ din județul Sibiu

Crucea Roșie Română și Ariston Thermo România au continuat, pentru al patrulea an consecutiv, misiunea unică de a aduce confortul chiar și acolo unde acesta pare imposibil de atins. În cadrul acestei acțiuni, peste 600 de copii din județul Sibiu vor beneficia de boilere performante.

În ultimii trei ani, peste 1.450 de echipamente performante de încălzire a apei au fost donate către 869 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară, oferind astfel acces la apă caldă pentru peste 170.000 de persoane. În cadrul ediției din 2020, implementată la nivel național de către Crucea Roșie Română și partenerul său au fost donate 400 de boilere electrice de ultimă generație către 248 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază în prezent peste 52.000 de copii și vârstnici.

Un număr de 8 boilere având capacități între 30 și 50 de litri, au ajuns la Sibiu, în următoarele unități de învățământ: Școliile Gimnaziale din Gura Râului, Tilișca, Dobârca, Apoldu de Sus și Miercurea Sibiu dar și la grădinițele din localitatea Dobârca și Apoldu de Sus.

“În acest an, când igiena mâinilor este, mai mult decât oricând, o măsură esențială pentru sănătate, am reușit să dotăm cu boilere electrice sute de școli, centre medicale și case de bătrâni din mai multe județe ale țării.”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Roșie Română.

„Nicio provocare nu este prea mare pentru a face lumea un loc mai confortabil” este mesajul principal al campaniei noastre. Într-un an atipic, care a adus provocări sociale și sanitare la care nimeni nu se aștepta, mă bucur că am putut duce mai departe misiunea noastră.” a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Inițiativa are loc în contextul în care aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă. Accesul la apa caldă rămâne o problemă majoră în mii de instituții din România, așa cum sunt școlile și grădinițele în special din mediul rural astfel că, în cadrul campaniei, donațiile de echipamente termice au fost direcționate cu prioritate către aceste locații. Conform statisticilor, aproximativ 4.200 dintre școlile din România nu au grupuri sanitare în incinta școlii, situație cu impact asupra unui număr de peste 155.486 de elevi la nivel național. Dintre cele 4.200 de unități de învățământ menționate mai sus, aproximativ 2.200 au grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top