Centru de vaccinare drive-through pe Cazarma 90. Primul din Sibiu

Municipiul Sibiu va avea un centru de vaccinare drive-through pe Cazarma 90

Primăria Sibiu, în colaborare cu Instituția Prefectului județului Sibiu, Direcția de Sănătate Publică și ISU Sibiu va amenaja în următoarele zile un centru de vaccinare drive-through în parcarea de pe Cazarma 90. Pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare fără probleme, Cazarma 90 se va închide temporar ca spațiu public de parcare, în perioada în care va funcționa aici centrul de vaccinare. Data închiderii parcării va fi anunțată public de către Primăria Sibiu.

Pentru amenajarea centrului, Primăria Sibiu va asigura următoarele:
• La intrarea în parcare se va crea zona de triaj și registratura
• Se vor marca cu garduri 4 culoare de acces auto către cele 4 puncte de vaccinare.
• Vor fi amenajate cele 4 puncte de vaccinare prin dotarea cu copertine, mese și scaune, chiuvete mobile, frigidere, coșuri de gunoi, etc
• Va fi creată o zonă post-vaccinare în care cetățenii vaccinați vor aștepta în mașină, sub supraveghere, timp de 15 minute după administrarea dozei de vaccin.
• Se va crea și amenaja punctul logistic în care se vor emite documentele doveditoare, Primăria Sibiu urmând să îl doteze cu mobilier, calculatoare și imprimante.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

Personalul centrului de vaccinare va fi angajat, de asemenea, de către Primăria Sibiu și va fi alcătuit dintr-un medic coordonator, 2 medici, 6 asistente și 2 registratori pentru fiecare tură de lucru. Și Universitatea Lucian Blaga Sibiu se implică și va pune la dispoziție 10 voluntari pe fiecare tură, aceștia urmând să de ocupe de gestionarea accesului autovehiculelor pe culoare, predarea certificatelor de vaccinare, etc. Inspectoratul Județean de Poliție va pune la dispoziție un echipaj care să asigure ordinea la intrare în zonă.

Aceste detalii au fost stabilite într-o ședință de lucru care a avut loc la sediul Prefecturii Sibiu, marți, 4 mai, cu participarea reprezentanților Primăriei Sibiu, a Direcției de Sănătate Publică, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, a Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, a Inspectoratului de Jandarmi, a Universității Lucian Blaga, a Crucii Roșii și a societății Electrica.

Mai multe informații despre începerea activității de vaccinare în noul centru drive-through, modul de lucru și orarul de funcționare al centrului vor fi făcute publice de către Instituția Prefectului județului Sibiu, pe măsură ce aceste detalii se stabilesc.

Scroll to top