2022 vine cu un nou loc de agrement în Sibiu

În maxim 8 luni zona de agrement ”Lacul lui Binder” va fi dată în folosință

”Primăria Sibiu, prin intermediul Serviciului Baze Sportive, a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor rămase de executat. Prin contractul inițial, care nu a putut fi dus la bun sfârșit de firma contractată, s-a reușit finalizarea majorității lucrărilor de infrastructură precum curățarea lacului, amenajarea parcărilor, a împrejmuirilor și aleile pietonale, amplasarea pavilionului multifuncțional, a pavilioanelor de pe plajă și a clădirii de la intrarea în complex. După rezilierea acestui contract Primăria Sibiu a fost nevoită să organizeze o nouă procedură de achiziție pentru contractarea lucrărilor rămase de executat.”, au comunicat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Contractul pentru finalizarea lucrărilor a fost semnat cu firma SC Modular Plus SRL din Sibiu, valoarea acestuia fiind de 5,38 milioane de lei. În primele 5 luni firma menționată va executa lucrările prevăzute în contract, iar în următoarele 3 luni se va ocupa de autorizarea ISCIR a instalațiilor, pentru siguranța utilizatorilor.

Lucrările prevăzute a fi realizate prin contract:

  • Amenajarea instalației de transport pe cablu pentru activități nautice de tip wakeboarding si schi nautic, una în circuit pentru avansați și agrement și una liniară, pentru începători și antrenamente. Instalația presupune montarea a 5 piloni, a peste 450 de metri de cablu și a sistemelor electrice și electronice care asigură funcționarea. Instalația va permite utilizarea simultană de către 7 persoane.
  • Finalizarea amenajării pontoanelor din jurul lacului.
  • Finalizarea amenajării plajei prin: amplasarea pe apă a unui loc de joacă gonflabil plutitor modular, cu tobogane, trambuline; crearea pe nisip a unui loc de joacă; crearea vestiarelor; amplasarea mobilierul de plajă (șezlonguri, umbrele); amenajarea unor terenuri de sport pentru volei pe nisip în suprafață de 128 de metri pătrați.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
  • Finalizarea amenajării terenului din jurul lacului pentru promenadă și piste pentru biciclete, trotinete, skateboard, patine cu rotile și cărucioare, precum și crearea unor zone de recreere și odihnă sub forma unor gradene verzi. În cadrul acestei lucrări, vegetația existentă se va suplimenta prin plantări de arbori și gazon.
  • Asigurarea utilităților pentru pavilion multifuncțional, amplasat pe malul vestic al lacului. Clădirea este deja realizată și va adăposti funcțiuni specifice activităților de agrement sportiv nautic, activitatea de ticketing, închiriere material sportiv, zone de loisir, grupuri sanitare, spații de așteptare, punct de prim ajutor și spații administrative. De asemenea, lângă pavilion se va amenaja o zonă de bar și terasă.
  • Asigurarea utilităților pentru pavilioanele în care vor funcționa grupurile sanitare din zona plajei, punctul de prim ajutor și spațiile de depozitare pentru zona de plajă.
  • Finalizarea amenajării punctului de ticketing/acces zona plajă, a porții de intrare cu turnicheți și a punctului de informare. Construcția în sine este amplasată pe poziție deja, iar firma contractată va conecta clădirea la utilități, va monta turnicheții și va furniza componentele de hardware și software care să asigure accesul prin mijloace moderne (brățări de acces și coduri bare).

Scopul investiției în această zonă de agrement

Prin lucrările executate de Primăria Sibiu, Lacul lui Binder se va transforma dintr-o zonă urbană neutilizată, într-un spațiu pentru sport și agrement. Până la finalul acestui an, Lacul lui Binder va oferi sibienilor posibilități pentru: practicarea sporturilor nautice: wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding și canoe; plajă și practicarea sporturilor de plajă; promenadă și plimbarea cu bicicleta, trotineta sau rolele; petrecerea timpului liber pentru copii în cele două locuri de joacă; petrecerea timpului liber în una dintre zonele de terasă.

Scroll to top