Ceața din această dimineață a dus la anularea unei curse și întârzierea alteia
Ceața care a cuprins Sibiul în această noapte a făcut ca două zboruri programate pentru sosire în cursul nopții au fost deviate către aeroporturile de rezervă, astfel: zborul Madrid – Sibiu operat de compania aeriană Wizz Air programat pentru sosire la ora 22:40 a fost deviat pe aeroportul din Cluj, zborul Munchen – Sibiu operat de compania aeriană Lufthansa programat pentru sosire la ora 01:00 a fost deviat pe aeroportul Otopeni.
”Pasagerilor le-a fost asigurat transferul către Sibiu.”, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vizibilitate redusă sub 200 m, Zborul Sibiu – Munchen operat de compania aeriană Lufthansa programat pentru decolare astăzi la ora 06:05 a fost anulat.
Ca urmare a devierii zborurilor din cursul nopții, zborul Sibiu – Memmingen operat de compania aeriană Wizz Air programat pentru decolare la 08:10 înregistra o întârziere inițială de 50 minute, însă aeronava a decolat efectiv la ora 9:46.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Platformă nouă de e-administrație pentru sibieni, după 11 ani
1 an agoPlatforma Primăriei Sibiu, o mai mare interacțiune online cu instituția
Platforma de e-administrație a Primăriei Sibiu s-a lansat într-un nou format și cu noi funcționalități. Primăria Sibiu a fost prima instituție publică locală care a pus la dispoziția cetățenilor o astfel de platformă în 2011, iar acum lansează una nouă, actualizată cu practici și instrumente curente în acest domeniu.
Primele trei luni vor fi o perioadă de tranziție, Primăria așteptând în această perioadă opiniile și sugestiile sibienilor pentru îmbunătățire, urmând să se efectueze diverse optimizări.
“Această platformă centralizează toate demersurile electronice pe care cetățenii la au la dispoziție în relația cu Primăria Sibiu. O bună parte dintre funcționalități existau deja însă nu erau centralizate într-o singură platformă. Concret, dacă sibienii își creează un cont pe această platformă, vor putea comunica online cu Primăria pentru marea majoritate a documentelor, aproape 100 de tipuri, și vor putea efectua plăți în siguranță. Eliminăm astfel tot mai mult drumurile la ghișeu și simplificăm comunicarea cu Primăria, pentru confortul sibienilor.”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
e-administratie.sibiu.ro sau de pe sibiu.ro, secțiunea E-administrație
Ce aduce nou:
- Aspectul platformei este clar, simplu și bine organizat. Astfel, trebuie doar să selectați din listă serviciul dorit, apoi tipul de document
- Pe platformă se pot realiza mai multe tipuri de plăți, aproximativ 100 la număr. Pe cea nouă se pot plăti atât taxele și impozitele locale, cât și amenzile de circulație, amenzile aplicate de Poliția Locală, taxele de emitere a diverselor documente, taxa de regularizare, taxa judiciară de timbru, etc.
- Depunerea documentelor online. Fie că doriți să depuneți o sesizare, o solicitare pentru emiterea unui certificat sau trebuie să depuneți documente solicitate prin lege, puteți utiliza platforma pentru a le transmite Primăriei sau serviciilor publice subordonate. Practic, toate tipurile de documente pentru care legislația permite depunerea în format electronic au fost incluse pe noua platformă.
- Emiterea documentelor în format electronic: certificatul fiscal, certificatul de urbanism și prelungirea acestuia, certificatul de nomenclatură stradală sunt doar câteva exemple de documente care se vor emite și online de acum. Excepție fac documentele care, prin legislație, trebuie ridicate de cetățeni în format tipărit, original, cu semnături și/sau ștampile.
Pentru a putea utiliza toate serviciile oferite de noua platformă, este esențial să creați un cont. Precizăm că cei care au cont pe platforma veche, pot folosi aceleași date de conectare pentru a accesa noua platformă. Crearea unui cont durează câteva minute, procesul fiind foarte simplu, fiind explicat, pas cu pas.
- Dacă alegeți să creați un cont validat cu ajutorul aplicației CertMe, un instrument de verificare a identității persoanei care solicită un cont pentru ca datele cu caracter personal să fie protejate, atunci veți putea beneficia de toate facilitățile oferite de această nouă platformă. Validarea contului de la distanță cu aplicația CertMe este o premieră națională pentru o administrație publică locală.
- În cazul în care creați un cont simplu, fără validare, veți putea accesa toate funcționalitățile cu excepția celor legate de taxele și impozitele locale.
- Dacă nu doriți să creați un astfel de cont, veți avea acces limitat la funcțiunile platformei, doar la partea informativă a acesteia și la anumite secțiuni care nu solicită probarea identității. Prin urmare, spre exemplu, nu veți putea consulta informațiile despre proprietăți și sumele datorate ca impozite și taxe locale și nici nu veți putea solicita un certificat fiscal.
Primăria Sibiu recomandă sibienilor crearea unui cont validat pentru a se putea bucura de toate instrumentele electronice pe care le punem la dispoziție.
”În următoarele 30 de zile vechea platformă va rămâne activă doar pentru gestionarea documentelor deja depuse, a căror soluționare este în curs. Nu veți putea depune solicitări noi – acest lucru va fi posibil doar pe platforma nouă. În 8 septembrie vechea e-administrație se va închide și se va trece complet pe cea nouă.”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
109CJ Sibiu îi sărbătorește pe moldoveni, 14-16 iulie
5 luni agoCJ Sibiu cinstește cultura, meșteșugurile și gastronomia de peste Prut
CJ Sibiu promovează schimbul de bune practici din domeniul culturii și tradițiilor dintre Județul Sibiu și Raioanele Dondușeni, Criuleni și Strășeni din Republica Moldova, printr-un proiect denumit „Trei Culori și-o Singură Credință: Românească”
În cadrul proiectului vor fi realizate vizite de studiu în cele două țări, simpozioane, expoziții, ateliere dedicate meșteșugurilor tradiționale, evenimente gastronomice, dar și spectacole de dansuri și muzică populară.
Astfel, timp de trei zile, între 14 și 16 iulie, o delegație de peste 140 de artiști, meșteșugari și oameni de cultură din Raioanele Dondușeni, Criuleni și Strășeni se vor afla în județul Sibiu pentru a participa la Festivalul „Sfântă ni-i vatra!”, derulat ca parte a proiectului amintit.
Încă din anul 2017, Județul Sibiu are încheiat un Acord de colaborare cu Raionul Dondușeni, care a permis o mai bună cunoaștere a culturii și tradițiilor fiecărei părți, dar și extinderea legăturilor de colaborare cu Raioanele Criuleni și Strășeni.
„Drumul european al Moldovei trece, în mod obligatoriul prin România iar județul Sibiu se află poziționat de-a lungul acestui formidabil traseu asumat de către vecinii și frații noștri de peste Prut. Ne dorim să împărtășim din moștenirea culturală excepțională a județului nostru, să întărim sentimentul de apartenență la aceeași vatră prin acțiuni comune, care să ne permită să ne cunoaștem atât ca profesioniști, cât și ca oameni. Prin acest festival ne dorim să demonstrăm că graiul românesc nu este singurul lucru care ne leagă”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Publicul larg este invitat să participe la următoarele evenimente:
- Vineri, 14 iulie:
orele 10.00 – 13.00: curtea interioară a CJ – parada ansamblurilor folclorice din cele 3 raioane moldovenești. Expoziția meșterilor și producătorilor locali;
orele 15.00 – 17.00, Biblioteca Județeană „Astra” – simpozionul cultural „Sfântă ni-i vatra!”. Expoziție de carte, pictură și documente privind istoria comună a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. - Sâmbătă, 15 iulie:
09:00 – 21:30, Muzeul „Astra” din Dumbrava Sibiului, zona Târgului de Țară – Expoziție și animații culturale oferite de colective culturale, meșteri și producători locali moldoveni.
16:45 – 22:00, Muzeul „Astra” din Dumbrava Sibiului, scena Târgului de Țară Spectacol folcloric „Sfântă ni-i vatra!” – vor evolua 6 ansambluri tradiționale din Moldova și „Junii Sibiului”. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a CJ Sibiu. - Duminică, 16 iulie:
09.00 – 12.30, Muzeul „Astra” din Dumbrava Sibiului, zona Târgului de Țară – Expoziție și animații culturale oferite de colective culturale, meșteri și producători locali moldoveni.
Oaspeții din Moldova vor avea parte o serie de vizite de studiu în Rășinari, Tilișca, Săliște, Biertan, Valea Viilor și Axente Sever pe tema valorificării patrimoniului local ca parte în promovarea turistică și de seminarii privind managementul cultural și bune practici din administrația publică în accesarea fondurilor nerambursabile destinate dezvoltării infrastructurii culturale.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
144- Vineri, 14 iulie:
Dealul Gușteriței. Proiect pentru timpul liber, pe 30 de hectare
5 luni agoDealul Gușteriței. Proiect pentru amenajarea de trasee tematice, pedestre și pentru bicicletă, în pădurea Gușteriței
Dealul Gușteriței(Gușterland), va avea o zonă de agrement și ecoturism a Sibiului. Este un proiect în plină desfășurare. Acesta presupune amenajarea pentru petrecerea timpului liber a unei suprafețe de aproximativ 30 de hectare cu diverse obiective pentru sport și agrement, inclusiv cu trasee cicloturistice.
”Pentru a continua amenajarea zonei din Dealul Gușteriței și pentru a pune în valoare cât mai mult din cadrul natural în jurul ariei Gușterland, am inițiat un nou proiect, de amenajare a unor trasee tematice, pedestre și de biciclete în pădurea Gușterița.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Primăria Sibiu a contractat în primă fază serviciile de evaluare și identificare a posibilităților de amenajare a acestor trasee. Firma care se va ocupa de aceste studii preliminare este Fabrica de Poteci SRL. 3 luni este termenul de livrare a acestor studii, rapoarte și evaluări.
Firma contractată va preda Primăriei Sibiu următoarele livrabile:
• Un raport cu etapele propuse pentru realizarea proiectului
• Conceptul general de amenajare etapizată a obiectivului, cu o prioritizare clară a intervențiilor, inclusiv mobilierul necesar și punctele de repaos.
• Un dosar pentru fiecare traseu propus, inclusiv cu descrierea amenajărilor necesare
• Studiul privind sistemul unitar de semnalistică de orientare și informare
• O estimare a costurilor de realizare a acestui proiect.Următorul pas în acest proiect va fi elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Ulterior, în baza acestor documentații se va putea demara procedura de achiziție pentru amenajarea propriu-zisă.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
115