Carantină în Șeica Mică din 13 septembrie. Polițiștii și jandarmii vor acționa în zonă

Carantină timp de 2 săptămâni

În contextul instituirii măsurii carantinei în comuna Șeica Mică, începând cu data de 13 septembrie, ora 00,00, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii sibieni vor fi mobilizați în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse.

În această perioadă, pentru protecția cetățenilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite.

”Se va acționa în sistem integrat atât la intrarea în/ ieșirea din zona carantinată, cât și în interiorul acesteia pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară. În zona carantinată se instituie un filtru rutier la intersecția DN 14B cu DJ 142J.”, a transmis IPJ Sibiu.

Conducătorii auto vor aborda următoarele rute ocolitoare:
• DN 14B Micăsasa – DJ 106B Mândra – DJ 107B – DN 14 Slimnic;
• DN 14B Micăsasa – DN 14 Copșa Mică.

Acțiuni de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu noul coronavirus

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea reprezentanților autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității.

”Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.”, au declarat reprezentanții IPJ Sibiu.

Mai multe detalii privind  instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Șeica Mică pot fi obținute accesând link-ul Instituției Prefectului – Județul Sibiu: https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top