Ai cabluri dezizolate? Mare grijă! 20% din incendii sunt datorate improvizațiilor sau cablurilor dezizolate

Cabluri dezizolate? Iată la ce pericole te expui!

Curentul electric într-o locuință este indispensabil pentru activitățile zilnice, acesta te ajută în scurtarea timpului de lucru, în cadrul activităților casnice, precum și în crearea un confort mai ridicat. Uneori în viața de zi cu zi nu dăm atenție când un cablu sau ștecăr se deteriorează și firele din acestea încep să iasă, sau la o simplă atingere a mașinii de spălat haine ne curentăm. Iar dacă ne raportăm la partea interioară a instalației electrice, dacă aceasta nu e realizată corespunzător, în momentul în care utilizezi concomitent mai multe electrocasnice, care au un cosum mai mare, atunci există riscul ca instalația electrică să se supraîncălzească, aceste lucruri putând să ne aducă și moartea.

cabluri dezizolateAi cabluri dezizolate? Mare grijă! 20% din incendii sunt datorate improvizațiilor sau cablurilor dezizolate Ai cabluri dezizolate? Mare grijă! 20% din incendii sunt datorate improvizațiilor sau cablurilor dezizolate
Dacă aceste probleme pe partea electrică, pe care le-am prezentat mai sus, nu sunt remediate într-un timp cât mai scurt, pot să aibă rezultatate negative asupra nostră. Pentru stoparea acestui risc este bine să conștientizăm atât cauzele cât și efectele care pot să apară de la un cablu dezizolat, o mașină de spălat haine care te curentează la cea mai mică atingere, dar și suprasolicitarea instalației electrice prin utilizarea mai multor aparate electrice care au un consum mai mare.

„Un cablu dezizolat poate să îți aducă moartea, dacă acel cablu este alimentat la o tensiune de 230 Volți (tensiune de priză), acestă tensiune devine periculoasă începând de la o valoare de 80 de Volți, curent alternativ, iar dacă tensiunea este de natură continuă acestă tensiune devine periculoasă începând de la 60 Volți. Iar dacă într-o instalație electrică circuitele sunt subdimensionate, iar consumatorii sunt de puteri ridicate atunci conductorii electrici încep să se încălzească până la topire, urmând ca aceste conductoare să formeze un scurtcircuit care are ca efect aprinderea focului în încăperea respectivă.” ne-a spus Florin, inginer la o firmă de mentenanță.

Lipsa împământării, poate să ne aducă neplăceri în momentul în care luăm contact cu diferite aparate electrice pe care le avem în locuință, deoarece mereu suntem într-un risc de a ne curenta, iar în unele cazuri foarte rău. Acest lucru nu trebuie neglijat mai ales de către persoanele care stau la casă. Cei care stau la bloc au împământarea asigurată.

cabluri dezizolate

„În general dacă într-o casă nu există parte de împământare, electrocasnicele cu carcasă metalică ne pot curenta, acest lucru apare din cauza condensului din încăpere, deoarece umezeala are rol de conductor electric, tensiunea ajungând pe carcasa de metal, iar dacă unele electrocasnice întâmpină defecte, ne putem curenta. Pentru a remedia această problemă avem nevoie de personal autorizat pentru a executa lucrările de împământare și de a monta protecții diferențiale în tablorile electrice.” a mai adăugat Florin.

În concluzie, problemele pe partea electrică dintr-o locuință nu trebuie neglijate deoarece un cablu care este dezizolat, poate să îți aducă moartea. (VIDEO AICI)Iar dacă instalația electrică nu este realizată corespunzător, în momentul în care utilizezi un consum mai mare, aceasta nu rezistă având ca rezultate incendierea spațiului respectiv.

Scroll to top