BIS Teatru – final de sezon 2023

BIS Teatru – Final de sezon pentru proiectele de pe agendele comunitare și de tineret ale Sibiului

BIS Teatru(Asociația BIS ) încheie azi proiectul ANTI-BULLYING de pe Agenda de tineret a Primăriei Municipiului Sibiu, printr-o serie de intervenții culturale la Liceul Onisifor Ghibu.

În cadrul proiectului, cinci grupe distincte de elevi de la două unități de învățământ din Sibiu au participat la dezbateri active pe tema fenomenului atât de răspândit în școli și licee, denumit generic BULLYING, conform calendarului de mai jos:

  • Luni, 13.11.2023, Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu: 9:00-10:00 – clasa a XII-a/ 10:00 – 11:00 – clasa a IX-a/ 11:00 – 12:00 0 clasa a X-a
  • Joi, 16 noiembrie 2023, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”: 10:00 – 10:45 – clasa a XII-a/ 11:00 – 11:45 – clasa a X-a.

”Intervențiile culturale programate inițial pentru primăvara anului curent, au fost reprogramate pentru toamnă din pricina grevei din sistemul de învățământ din perioada mai-iunie 2023.”, transmite BIS Teatru.

În cadrul aceluiași proiect a fost jucat spectacolul ANAZ ȘI DRAGONUL, avându-i în distribuție pe Alin State și pe Diana Cătănescu. Spectacolul ia publicul martor la o călătorie inițiatică, în care personajele descoperă un drum al acceptării și al prețuirii individualității și unicității.

Tot despre acceptare și incluziune este vorba și în proiectul ZIUA ȘOSETELOR CIUDATE, propus de ASOCIAȚIA INTERAKT ARTS pe Agenda Comunitară a Sibiului.
ODD SOCKS DAY, evenimentul, creat în anul 2017 de prezentatorul de emisiuni pentru copii Andy Day (celebru pentru grupul său umoristic ANDY AND THE ODD SOCKS), celebrează diversitatea și înlăturarea stigmatizărilor și a spaimelor de a fi judecat pentru că ești ALTFEL.
Ziua șosetelor desperecheate/ ciudate este serbată pe întreg mapamondul în cea de-a treia zi de LUNI a lunii noiembrie.

“Luni, 20 noiembrie, purtăm șosete diferite fără a ne teme că vom fi judecați pentru acest aspect. Luni, 20 noiembrie, venim cu un STATEMENT clar: e loc pentru noi toți pe planeta asta, indiferent de culoarea pielii, de convingerile religioase sau de orientarea sexuală.” (Charlie Fălămaș, Interakt Arts)

În cadrul proiectului, vor avea loc două evenimente legate, cu începere de la ora 18:00, ambele la Atu Toys – The Hobby Hub, pe strada 9 Mai, nr. 10.

“Regele Piticuț”, un reading performance pe un text de RADU VANCU (în interpretarea lui Charlie Fălămaș și a Andradei Grosu) va fi urmat de un show muzical al trupei LIPICIOȘII.

Trupa sibiană, cu apariții live extraordinar de rare, propune un show în cinci limbi, care pendulează între concert și performance teatral. Oră estimată de începere show muzical LIPICIOȘII:19:00.

Intrarea e liberă, în limita locurilor disponibile.

ANTI-BULLYING este o acțiune implementată de Asociația Bis, cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda pentru Tineret.
ZIUA ȘOSETELOR CIUDATE este o acțiune implementată de Asociația INTERAKT ARTS, cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top