Biblioteca din Muzeul ASTRA se deschide în 2023

Biblioteca din Muzeul ASTRA, peste 20 de mii se volume

Biblioteca de etnografie a Muzeului ASTRA a fost înfiinţată în anul 1991, în cadrul Centrului de informare şi documentare „Cornel Irimie”, din Piaţa Mică nr. 11. La baza organizării sale au stat 1.289 volume provenite din colecţia personală a lui Cornel Irimie, fondatorul Muzeului Tehnicii Populare din Sibiu. Momentan, numărul volumelor a crescut la peste 20.000 iar biblioteca a fost mutată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în clădirea expoziţională „Cornel Irimie”.

”La sfârșitul anului 2022 s-a început reorgazirarea bibliotecii, urmând ca în acest an să fie pusă în slujba publicului cititor de lectură!”, anunță reprezentanții Muzeului ASTRA.

Timp de o săptămână, la reorganizarea bibliotecii au participat și elevii clasei a X-a de la Colegiul Economic George Barițiu din Sibiu, în perioada lor de practică școlară. Cărţile au fost scoase din cutiile în care au fost depozitate, iar cu ajutorul elevilor au fost aranjate pe poliţele rafturilor, în ordinea cotelor. Se lucrează în paralel la un catalog on-line, în care au fost introduse o parte dintre cărţile din colecția bibliotecii.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top