Become organizează tabere din 2011
Tabără de creație Jocul ca Teatru oferă tinerilor participanți accesul la ateliere, activități culturale, vizite, activități de descoperire a naturii într-un mod nonformal, agreabil, activități care vor dezvolta spiritul comunitar și lucrul în echipă. Tinerii participanți au posibilitatea de a se cunoaște între ei, de a lega noi prietenii, iar după plecarea din tabără vor fi capabili să- și folosească spiritul creator în angajarea de activități comunitare la toate nivelurile.
Jocul ca Teatru a ajuns în acest an la a 10 a ediție de organizare fără perioade de intrerupere. Prima ediție a avut loc în 2011 la Cisnădioara urmând apoi alte ediții de succes cu participări masive la Ocna Sibiului, Râul Sadului și Păltiniș.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
”După 10 ani ne întoarcem exact în locul din care am început această frumoasă aventură. Au trecut generații de tineri prin acest proiect și e extraordinar să îi vezi cum își desprind aripile și zboară, să îi vezi cum prind curaj și devin ce vor ei.”, a declarat Cătălin Grigoraș, președintele Asociației de Tineret Become
În acest an pandemic activitățile au fost organizate strict la nivel județean cu grijă deosebită pentru respectarea normelor în vigoare. În proiect participă 30 de tineri cu vârste cuprinse între 14 si 35 de ani și 6 formatori, actori ai Companiei de Teatru BECOME.
Proiectul este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu la Concursului Local de Proiecte în cadrul P2 – program de susținere a acțiunilor de tineret al Ministerului Tineretului și Sportului.
You Might also like
Desen cu ”ace de foc” în weekend, la Muzeul Astra
4 ani agoDesen cu ”ace de foc” – pirogravură
Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează sâmbătă și duminică, 10-11 aprilie 2021, o activitate de pirogravură, denumită sugestiv Desen cu ace de foc.
Invitații speciali sunt elevii de la Școala „Regina Maria” din Sibiu, olimpici în ale meșteșugului arderii decorative a lemnului, la concursul Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”. Aceștia sunt însoțiți de prof Anca Muntean.
Locație de desfășurare a acestui atelier este Gospodăria de viticultor Șeica Mică (în caz de vreme favorabilă) sau Pavilionul Muzeal Multicultural ASTRA/ sală Auditorium (în caz de vreme nefavorabilă).
Programul în care puteți descoperi tainele acestui meșteșug este în fiecare zi din weekendul acesta, între orele 10.00 – 16.00.
BACKGROUND INFO oferit de
”Pirogravura este tehnica de decorare a lemnului, sau a altor materiale, prin ardere. Procedeul constă în aplicarea controlată a unui vârf de metal înroșit. Astăzi, arderea lemnului trăiește o renaștere unică ca și hobby creativ. În cadrul activității de pirogravură, vizitatorii vor parcurge fiecare pas care definește tehnica pirogravurii, dar și a arderii florilor sau desenelor geometrice pe lemn.”, a explicat Elena Găvan, muzeograf în cadrul Muzeului ASTRA
Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
211Violonista Anna Țifu cântă la Sala Thalia, joi 9 iunie
3 ani agoViolonista Anna Țifu și orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu cântă la Sibiu și Brașov
Violonista Anna Țifu, una dintre cele mai apreciate violoniste la nivel mondial, va concerta pentru prima dată alătri de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Cu această ocazie, publicul are ocazia să asculte o vioară Stradivarius construită în 1716.
Joi, 9 iunie, de la orele 19.00, la Sala Thalia, publicul meloman este invitat la concertul simfonic susținut de orchestra sibiană și violonista Anna Țifu – vioară. La pupitru se va afla dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
asCULTă:
• Ludwig van Beethoven – Concertul în re major op. 61 pentru vioară și orchestră
• Jean Sibelius – Simfonia nr. 2 în re major, Op. 43 “Finlanda”„Iubesc foarte mult această țară minunată, pentru că sunt pe jumătate româncă – tatăl meu este din Timișoara – și îmi face mare plăcere să fiu aici și să cânt concertul de Beethoven pentru prima dată cu Filarmonica de Stat din Sibiu și Cristian Lupeș. Îmi place foarte mult Sibiul, cred că este un oraș foarte, foarte frumos. Pentru mine, fiecare concert este dificil, pentru că sunt o persoană foarte emotivă, mai ales că mă aflu aici, în țara mea, de care mă leagă amintiri fantastice. Trăim vremuri foarte dificile, din păcate. Cred că muzica este singura limbă pe care o pot înțelege toți oamenii și care ne poate aduce pe toți împreună. Fără război, doar muzică!”, a mărturisit violonista Anna Țifu.
Câștigătoare a Concursului Internațional „George Enescu”, în 2007, Anna Țifu este considerată una dintre cele mai importante violoniste ale generației sale. Născută la Cagliari, Anna a început studiul viorii la vârsta de 6 ani, sub îndrumarea tatălui său, iar la 8 ani a început să cânte în public și a obținut primele sale premii.
De atunci, a concertat alături de multe dintre cele mai valoroase orchestre și ansambluri camerale din lume, între care amintim: Orchestra Nazionale di Santa Cecilia, Orchestra Nazionale della RAI di Torino, Orchestra della Fondazione Arena di Verona, Orchestra del Teatro Carlo Felice di Genova, Orchestra Filarmonica Arturo Toscanini, Orchestra Haydn di Bolzano e Trento, Orchestra del Teatro La Fenice di Venezia, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” și Orchestra Radio București, Orchestra de Cameră Lituaniană, Munich Chamber Orchestra, KZN Philarmonic Durban, soliștii Filarmonicii Israeliene, Orchestra de cameră din Praga, Orchestra Filarmonicii din Qatar.
Violonista a colaborat cu dirijori precum: Yuri Temirkanov, Gustavo Dudamel, Diego Matheuz, David Afkham, Juraj Valcuha, Mikko Franck, John Axelrod, Christoph Poppen, Justus Frantz, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Sergiu Commissiona, Lü Jia, Giampaolo Bisanti, Julian Kovatchev, Hubert Soudant, Gèrard Korsten, Gabor Ötvös.
Dirijorul Cristian Lupeș, personalitate culturală multidisciplinară, este cunoscut pentru activitatea artistică revoluționară și pentru proiectele culturale create și manageriate de-a lungul timpului. Din august 2019, este managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Biletele pentru concertul simfonic de joi, 9 iunie, sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (de luni până joi, orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00), precum și online pe www.iabilet.ro, la prețul de 40 lei – acces general. Pentru elevi, studenți și pensionari, se acordă o reducere de 50 %.
Schimb de orchestre
Vineri, 10 iunie, de la ora 19.00, orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și violonista Anna Țifu vor susține un concert la Filarmonica Brașov.
„Nu am mai cântat niciodată la Brașov, am fost doar în vizită, e o mare bucurie pentru mine să cânt pentru prima dată în Brașov și am văzut pe internet Sala Patria – pare o sală minunată, sper că are și o bună acustică”, spune violonista Anna Țifu.
În același timp, pe scena Sălii Thalia se va afla orchestra Filarmonicii Brașov și solista Maja Bogdanović – violoncel. Programul concertului include: George Gershwin – Let ‘Em Eat Cake: Overture (arr. Don Rose), Samuel Barber – Adagio for Strings, Antonín Dvořák – Concerto for Cello and Orchestra in b minor, op. 104. Dirijorul Daniel Spaw a colaborat cu Hofer Symphoniker, Bruckner Orchester Linz, Orchestra Simfonică Göttinger, Bergische Symphoniker, Staatsphilharmonie Koblenz, Orchestra de Cameră Rusă din Sankt Petersburg și Concerto con Anima (Germania). La doar 37 de ani, Daniel Spaw a dirijat deja aproximativ 50 de producții scenice.
Din anul 2020, este director muzical general și director artistic al Orchestrei Filarmonice din Bad Reichenhall (Germania). Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (de luni până joi, orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00), precum și online pe www.iabilet.ro, la prețul de 40 lei – acces general. Pentru elevi, studenți și pensionari, se acordă o reducere de 50 %.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
128Acțiuni de prevenire la Râu Sadului și Păltiniș
3 ani agoAcțiuni pe linia conștientizării pericolelor generate de traficul și consumul de droguri
Acțiunile informativ – preventive pe linia prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor au continuat în cursul acestei săptămâni. Polițiștii sibieni din cadrul Biroului Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu au stat de vorbă cu tinerii.
Polițiștii sibieni au continuat acțiunile preventiv-informative în taberele organizate în localitățile Râul Sadului și Păltiniș, județul Sibiu, pe linia conștientizării pericolelor generate de traficul și consumul de droguri.
”Ne întrebăm de multe ori ce poate determina un tânăr să consume droguri, într-o lume care pare să-i ofere absolut totul. Se pare că, tocmai acest lucru este de multe ori o motivaţie pentru a încerca ceva nou. În spatele fiecărei decizii de a consuma droguri se află o curiozitate, un motiv sau o întreagă poveste de viaţă.”, au transmis polițiștii sibieni în cadrul acestor acțiuni.
Ceea ce însă mulţi tineri nu cunosc este faptul că alegerea de a consuma droguri poate avea un impact asupra vieţii lor în nenumărate feluri la care nu se aşteaptă.
Relaţiile cu prietenii şi familia, siguranţa personală, presiunea financiară, dependenţa şi depresia sunt doar câteva aspecte la care merită să cugetăm atunci când suntem în fața tentației de a consuma substanţe interzise.- Prietenii şi familia îşi vor pierde treptat însemnătatea pe care o au în viaţa ta, fiind cei care vor sta în calea consumului de droguri. Merită să pierzi aceste valori?
- În momentul în care te afli sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei, eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi eşti predispus să ţi se întâmple lucruri rele. Merită să rişti?
- Atunci când eşti consumator de droguri, resursele financiare devin tot mai limitate. Cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a le procura şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gândit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?
- Dependenţa se va instala foarte rapid şi vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri, risipind timp şi energie pentru a face rost de ele. Merită să pierzi acest timp?
- Aflat sub efectele consumului de droguri, vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut. Poţi deveni violent faţă de cei dragi ţie sau poţi deveni o victimă a violenţei. Merită să-i răneşti?
- După consum, poţi intra într-o stare de depresie, ca efect direct al consumului sau ca urmare a lucrurlor pe care le-ai experimentat în timpul consumului. Merită să treci prin starea asta?
- Când te afli sub influenţa droghurilor, poţi deveni vitima unui accident sau poţi provoca chair tu unul. Merită să rişti?
”Polițiștii sibieni și specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu te pot ajuta, prin aceste acțiuni, să înţelegi mai bine efectele consumului, prin testarea cu ochelarii simulatori, care induc efectele consumului de alcool, în versiunea de zi şi noapte, precum şi a consumului de droguri, în scopul prevenirii consumului de substanţe psihoactive.”, transmit polițiștii sibieni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
314