Beat, fără permis și atv-ul neinmatriculat
În fapt, la data de 11 aprilie, în jurul orei 17,00, în timp ce conducea un ATV pe strada Principală din Porumbacu de Jos, bărbatul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de pod. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului ATV-ului și a pasagerului, un consătean în vârstă de 39 de ani.
Beat mort și atv neînregistra/neînmatriculat
”Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de autovehicule, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 2,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, ATV-ul condus nu era înmatriculat sau înregistrat.”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu
Reținut de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu
În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 19 aprilie, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au luat măsura reținerii bărbatului în vârstă de 43 de ani, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Consiliul Județean are nevoie de parteneri profesioniști
2 ani agoConsiliul Județean Sibiu se implică în dezvoltarea zonei montane Parâng
Consiliul Județean Sibiu invită specialiștii sibieni în agricultura, dezvoltare rurală, protecția mediului sau infrastructură montană și turism să se implice în Comisiile de Specialitate din cadrul Comitetului de Masiv Parâng.
Înființat joi, 19 mai 2022, la Consiliul Județean Sibiu, Comitetul de Masiv Parâng, a cărui președinție este asigurată de președinta instituției, Daniela Cîmpean, face un apel către specialiștii sibieni din domenii precum: agricultură, dezvoltare rurală, protecția mediului, biodiversitate, silvicultură, infrastructura și educație montană, dar și turism să devină membri în cadrul următoarelor Comisii de Specialitate:
- agricultură și dezvoltare rurală;
- protecția mediului și conservarea biodiversităţii;
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
- silvicultură, cinegetică și gospodărirea apelor;
- infrastructură montană și turism;
- educație montană, inovare și cercetare.
Județul Sibiu este membru și în Comitetul de Masiv Făgăraș, iar membrii cooptați în cadrul comisiilor de specialitate pentru Comitetul de Masiv Parâng vor face parte din ambele comisii.
“Pentru o reprezentare cât mai bună a domeniilor de interes în aceste comisii de specialitate avem nevoie de parteneri implicați, profesioniști și dornici de a pune umărul în promovarea și susținerea zonei montane. Există un mare potențial de dezvoltare a acestei zone, de aceea fac un apel către toți specialiștii sibieni cu experiență în domeniile menționate, și care își doresc să contribuie la dezvoltarea zonei montane, să se alăture echipei noastre. Am convingerea că împreună vom putea face lucruri care să conteze”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Membrii Comisiilor de Specialitate vor acorda consultanță de specialitate la cererea comitetelor pe teme de interes privind dezvoltarea durabilă și incluzivă a zonei montane, punerea în valoare a resurselor naturale și umane, păstrarea echilibrului ecologic și protecția mediului natural și vor participa la ședințele comitetului. Totodată, membrii Comisiilor de Specialitate formulează propuneri și recomandări și pot participa la ședințele Comitetului de Masiv, la solicitarea acestuia.
Pentru înscriere cei interesați sunt rugați să transmită datele de contact, până la data de 14 iulie 2022, pe adresa de mail: dana.lupica@cjsibiu.ro sau la telefon: 0269/217733, int. 128.
Informații suplimentare se pot obține și accesând site-ul Agenției Naționale a Zonei Montane, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – https://azm.gov.ro/category/comitete-de-masiv.
182Circulația pe pod se închide complet 7 zile
2 ani agoCirculația pe podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia se închide complet în perioada 7-14 iunie
Circulația este restricționată datorită avasării lucrărilor de modernizare și extindere a podului pentru Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. După mutarea rețelelor de utilități din zona de lucru și demolarea părții de pod dinspre str. Maramureșului, următoarea etapă este consolidarea părții din aval a podului, cu palplanșe metalice. Aceste palplanșe au rolul de a întări fundația existentă a acestei părți de pod, fiind primul pas în consolidarea structurii acestuia.
Circulația rutieră se închide total pe pod, în perioada 7 iunie (ora 9.00) – 14 iunie.
Rute ocolitoare recomandate de Primăria Sibiu, în funcția de direcția de deplasare:
• Drumul peste Câmpșor, între strada D. Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor. În acest context reamintim că prioritate în trafic în Piața Iancu de Hunedoara au cei care circulă pe ruta drum Câmpșor – str. Rozmarinului – Piața Iancu de Hunedoara, iar șoferii care circulă dinspre str. Gh. Asachi trebuie să cedeze trecerea. De asemenea, s-a stabilit ca traseu cu prioritate str. Dimitrie Cantemir – drum Câmpșor, iar traficul care se deplasează dinspre str. Islazului va respecta semnul de “cedează trecerea”
• Str. Autogării – Distribuției – strada Lemnelor – str. Mihail Kogălniceanu/str. Reconstrucției. Reamintim că în perioada lucrărilor la pod, pe str. Lemnelor se circulă în sens unic, dinspre strada Distribuției spre strada M. Kogălniceanu/Reconstrucției
• Str. Malului – pod Neculce – strada Metalurgiștilor
• Centura ocolitoare a Sibiului
Circulația pietonilor peste pod, se poate face pe trotuarul de pe partea dinspre str. Malului.
Ce lucrări s-au efectuat la pod până acum, în prima lună de șantier: rețelele de utilități (apă, canal, gaz și telecomunicații) s-au deviat din zona podului pentru a permite realizarea lucrărilor de modernizare și extindere a acestuia; s-a demolat podul din amonte aproape în totalitate, lucrându-se în prezent la demolarea fundațiilor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
226Târnava – proiect pentru incluziunea romilor
3 ani agoConsiliul Județean Sibiu implicat în incluziunea economico-socială a romilor din comuna Târnava
Comunitatea de romi din comuna sibiană Târnava se află în atenția Consiliului Județean Sibiu care s-a implicat și continuă să o facă în acțiuni menite să contribuie la integrarea economică și socială a locuitorilor de etnie romă, însumând peste 600 de persoane.
CJ Sibiu este partener în proiectul cu finanțare europeană ”Un parteneriat pentru incluziunea economico-socială a comunității marginalizate Târnava”, derulat de Fundația Centrul European de Integrare a Romilor (liderul de proiect), alături de alți patru parteneri: Primăria Comunei Târnava și Liceul Tehnologic din localitate, precum și de operatorii economici: CIT -IRECSON Centrul de Informare Tehnologică și Social COM SRL.
Prin proiect se urmărește prevenirea părăsirii timpurii a școlii, prin programe de tip ”Școală după școală”; ateliere socio-educative și creative; informarea, consilierea și orientarea pe piața muncii a cât mai multor persoane; participarea acestora la cursuri de formare profesională în vederea reintegrării și ocupării pe piața muncii; crearea a 70 de locuri de muncă și subvenționarea angajatorilor; îmbunătățirea condițiilor de locuire, prin reabilitarea a 10 locuințe precare; organizarea de acțiuni de educație civică – workshopuri lunare, seminarii și serate de film dedicate egalității de șanse – și de dialog cetățenesc pentru implicarea în dezvoltarea comunitară și consolidarea parteneriatului local.
Concret, din anul 2018 când a început proiectul și până în prezent, se organizează întâlniri cetățenești (workshopuri lunare) în cadrul cărora se abordează teme de impact pentru conștientizarea unor aspecte esențiale pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și a educației acestei comunități marginalizate din Târnava. Echipa de proiect din cadrul Consiliului Județean Sibiu, formată din angajați ai Serviciului Strategii, Dezvoltare Economică și Socială, împreună cu ceilalți parteneri, prezintă diverse materiale și facilitează calea către un dialog interactiv pentru copiii, tinerii, părinții și bunicii prezenți, despre:
- Discriminare și rasism
- Responsabilitate socială
- Voluntariat, ca liant între tineri și comunitate
- Incluziune socială
- Antreprenoriat și angajare
- Egalitate de șanse, drepturi și libertăți
De asemenea, unul din operatorii economici implicat în proiect organizează cursuri de calificare, iar în urma unui acord de parteneriat semnat cu AJOFM Sibiu au fost organizate și două ediții ale Bursei locurilor de muncă, la Căminul Cultural din Târnava, în anii 2019 și 2020.
În cadrul componentei de educație a proiectului, 250 de copii beneficiază de programul after school și de o masă caldă; tinerii au parte de serate de film, dedicate tematicii non-discriminare, de excursii educative în Sibiu (la Muzeul în aer liber), la Alba-Iulia și Târgu Mureș, ocazie cu care s-au bucurat atât de vizitarea unor obiective culturale și turistice, cât și de prezența la ședințele de Consiliu Județean Sibiu și de consilii locale din Ciugud, Ibănești și Dumbrăveni, cu scopul de a înțelege mecanismele europene de legiferare, inclusiv în domeniul apărării drepturilor omului.
Proiectul include și organizarea a 20 de campanii educative pentru tineri pentru prevenirea căsătoriilor timpurii și a comportamentelor deviante, sesiuni tematice în cadrul unei caravane de prevenire a îmbolnăvirilor – pentru tineri și familii axate pe educația sanitară, precum și mai multe acțiuni umanitare, prin oferirea de pachete igienico-sanitare, alimentare sau de cadouri de Crăciun pentru cei mici.
În prezent, se lucrează la construcția și amenajarea Centrului Comunitar de Incluziune Socială din Târnava, care va oferi servicii sociale integrate tuturor romilor din comună și nu numai.
Tot în cadrul proiectului vor fi organizate două ediții ale unui Festival dedicat romilor din Târnava – pentru promovarea șanselor egale prin cultură, a multiculturalității, a toleranței interetnice și a incluziunii sociale, prima ediție fiind programată în perioada 17-19 septembrie 2021.
Proiectul ”Un parteneriat pentru incluziunea economico-socială a comunității marginalizate Târnava” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Bugetul total al proiectului este de 15.047.569,18 lei, din care 12.598.383, 14 lei este finanțare nerambursabilă. Contractul de finanțare a fost semnat în 16.02.2018, iar termenul de finalizare a proiectului a fost prelungit până în luna martie 2022, față de cel inițial – 18.02.2021, motivat de restricțiile din perioada pandemiei, care nu au permis desfășurarea unor acțiuni din proiect.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
202