Autobuzul transporta la momentul incidentului aproximativ 30 de pasageri
La momentul în care autobuzul care circula pe traseul 1 a intrat în intersecția străzilor Neculce și Malului, a urcat pe trotuarul din partea stângăa. A traversat zona verde, iar apoi s-a oprit pe pasajul pietonal de pe malul râului Cibin.
”Din primele cercetări efectuate se pare că soferului i s-ar fi facut rău la volan. În autobuz s-ar fi aflat în jur de 30 de pasageri.”, a transmis Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.
Echipajele SMURD ajunse la intervenție au acprdat îngrijiri medicale șoferului, care suferise un atac panică.
”La fața locului s-au deplasat 2 echipaje SMURD dintre care un echipaj cu medic. Șoferul, un bărbat de 38 de ani a primit îngrijiri medicale și a fost transportat la UPU Sibiu cu stare postlipotimică ca urmare a unei crize renale.” , a transmis alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Șura Mică are piață țărănească | VIDEO
2 ani agoȘura Mică promovează ”lanțul scurt alimentar”
Sâmbătă, în zorii zilei, în piațeta centrală din comuna Șura Mică, producătorii își pregăteau tarabele. Localnicii au fost așteptați cu ridichii, ceapă verde, cartofi, produse lactate, produse apicole și pâine de casă și produse de patiserie locală.
Această piață este cea de-a treia piață volantă din cadrul unui proiect al Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. În acest proiect au fost implicați inițial 6 studenți alături de Ionuț George Diaconeasa, cadru didactic la Universitatea Lucian Blaga.
”La Șura Mică este primul eveniment *Cea mai frumoasă piață din mediul rural*. Am venit cu un concept prin care cei de aici și-au creat un logo pe care îl pun pe toate produsele și un cod QR care, dacă este scanat vă direcționează către site-ul primăriei, unde găsiți toate datele de identificare ale producătorilor locali. Scopul principal este promovarea lanțului scurt alimentar. Producătorii își aduc din fermele proprii, în weekend, în centrul comunei produsele, direct în fața consumatorilor. ”, a declarat Ionuț George Diaconeasa, profesor ULBS.
Logo-ul care se regăsește pe etichetele produselor aflate la tarabele din această piață are o poveste interesantă. Blazonul era folosit de acum peste 700 de ani de crescătorii de vite. Aceștia își însemnau animalele cu un fier încins care avea această formă.
Primăria Șura Mică a venit în sprijinul producătorilor locali și al locuitorilor care doresc să cumpere într-un mod organizat, cu taxe zero pentru producători.
”Este un pas important pentru locuitorii comunei. Alături de Consiliul Local am adoptat o hotărâre prin care nu se percep taxe pentru producătorii locali care vin șă își vândă marfa aici. ”a declarat Valentin Ristea, primarul comunei Șura Mică.
Mai mult, blazonul care apare pe etichetele produselor Din Șura Mică are o istorie interesantă, după cum a menționat chiar Ionuț Diaconeasa, expert în cadrul Grupului Agrointeligența pentru certificare europeană, indicații geografice, scheme de calitate și produse tradiționale.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
450Workshop de restaurare cu participanți din 7 țări
2 ani agoWorkshop international de restaurare în Muzeul ASTRA
Workshop-ul internațional de restaurare „Diversitate și complementaritate în restaurarea și valorizarea patrimoniului cultural”, ediția a II-a, are loc în perioada 01 – 12 august 2022, la Muzeul ASTRA.
În cadrul acestui eveniment vor participa 10 voluntari, cu pregătire în domeniul patrimoniului, din Spania, Canada, Chile, Taiwan, Statele Unite ale Americii, Croația și România. Partener: European Heritage Volunteers. În funcție de tipurile de degradări specifice fiecărui suport, se vor efectua operații de conservare-restaurare a obiectelor de patrimoniu. Intervențiile se vor desfăşura sub coordonarea specialiştilor în conservare – restaurare din cadrul Muzeului ASTRA
Cele 21 de piese ce vor benefica de intervenții de specialitate pe perioada workshop-ului, vor fi amenajate într-o expozițe ce va fi vernisată vineri, 12 august 2022, ora 15:00, în Muzeul în aer liber, ansamblul arhitectural Călinești Berbești – Călinești Ferești.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
137Spitalul Județean. 5 secții mai sigure
2 ani agoSpitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – Siguranța pacienților este prioritară
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a finalizat o nouă serie de lucrări de modernizare a instalațiilor și sistemelor menite să crească nivelul de siguranță a pacienților și personalului medical. Este vorba despre lucrările de dotare a mai multor secții de la etajele I și II ale Pavilionului medical al spitalului cu sisteme noi și moderne de apelare la patul pacientului, cu instalații performante de detecție și alarmare la incendiu și instalații de iluminat de siguranță. Secțiile beneficiare ale acestei investiții sunt: Medicală I, Medicală II, Gastroenterologie, Hematologie și Dializă.
Valoarea totală a investiției este de peste 535.000 lei din care: 246.875,06 lei – instalații detecție și alarmare la incendiu; 188.047,10 lei – Instalații electrice – iluminat de siguranță; 100.581,18 lei – sistem de apelare asistente – NURSE CALL wireless.
Banii necesari acstei investiții din spital au provenit dintr-o sponsorizare din partea ROMGAZ, realizată prin intermediul Asociației „Împreună pentru Sănătate”.
“Având în vedere că Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este un spital multi-pavilionar, cu clădiri foarte vechi, unele de peste 100 ani, multe dintre instalațiile electrice nu corespund cerințelor actuale fapt care generează riscuri. Siguranța pacienților, a personalului medical, intervenția rapidă la patul bolnavului în caz de nevoie, limitarea riscurilor de incendiu și posibilitatea unei evacuări rapide în caz de necesitate sunt elemente prioritare în demersul de a asigura permanent servicii medicale de calitate. Mulțumim Romgaz pentru că a asigurat fondurile necesare și Asociației „Împreună pentru Sănătate” pentru eforturile de a atrage sponsorizări în vederea sprijinirii dezvoltării spitalului”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.
Ca urmare a acestei investiții, etajele 1 și 2 ale Clădirii Medicale din cadrul Spitalului Județean, au fost dotate fiecare cu câte un sistem performant de detecție și avertizare la incendiu cu afișare LCD si LED, care raportează în timp real, atât acustic cât și vizual, de la fiecare element, starea de incendiu cât și starea de avarie.
De asemenea, saloanele și cabinetele secțiilor menționate au fost dotate cu detectori optici de fum cu izolator la scurcircuit cu trei niveluri de sensibilitate, selectabile din centrală și indicator optic de stare (normală, detectare defect sau alarmă). Printre dotările realitate se regăsesc: detectori autonomi de gaz natural metan, dispozitive de semnalizare acustică, sirene convenționale opto-acustice de exterior, declanșatoare manuale adresabile de avertizare a incendiului etc..
Instalațiile de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu realizează: detectarea automată a incendiilor în toate zonele deservite; alarmarea operativă a personalului de serviciu, care trebuie să organizeze evacuarea, în conformitate cu planurile de acțiune stabilite; avertizarea ocupanților din clădire asupra pericolului de incendiu; memorarea de evenimente (alarme, defecte, lipsă alimentare).
Echipamentul de control și semnalizare asigură următoarele funcții: recepționează semnale de la detectoare și/sau declanșatoare manuale de alarmare; determină dacă aceste semnale corespund unei condiții de alarmă; indică optic și acustic o condiție de alarmă; indică locul pericolului de incendiu; monitorizează funcționarea instalației; transmiterea semnalului de alarmă.
În ceea ce privește iluminatul de siguranță, acesta se activează în mod automat în cazul întreruperii cu energie electrică din diverse motive (fenomene meteo, incendiu, supraîncărcarea instalației electrice interioare, etc.). Rolul acestuia este esențial în cazul întreruperilor de curent cauzate de incendii pentru ca ocupanții clădirii să poată fi evacuați în siguranță și să se poată interveni prompt.
Iluminatul de urgență pornește automat, fiind alimentat dintr-o sursă secundară de energie electrică. În urma investițiilor s-a realizat dotarea cu corpuri iluminat cu kit de urgență pentru corpuri de iluminat cu autonomie de 2 h, corpuri de iluminat pentru căi de evacuare – LED cu baterie locală cu autonomie 2 h cu săgeți de ghidare EXIT și HIDRANT, corp iluminat LED cu kit antipanică pentru corpuri de iluminat cu autonomie 3 h, tablou siguranțe complet echipat și alte accesorii și materiale.
Nu în ultimul rând, deosebit de importantă este și monitorizarea pacienților și posibilitatea de a răspunde prompt la cerințele acestora sau la eventualele situații de urgență/pericol în care se pot afla.
În acest sens, paturile din saloanele secțiilor menționate au fost dotate cu sisteme wireless de apelare asistente, compuse din: apelator de perete fix și apelator cu fir flexibil, receptor fix cu indicare luminoasă și sonoră cu indicarea numărului patului și salonului de unde a fost inițiat apelul, semnalizatoare luminoase fără fir cu trei culori de stare, amplificatoare de semnal precum și stație de recepție apeluri portabilă (tip brățară), care permite asistentelor să primească avertizarea oricând, indiferent de locul unde se află în secție.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
245