Amenzi de 12 mii lei la Spitalul Județean după controlul DSP

Amenzi și măsuri drastice pentru SCJU Sibiu

În urma articolului publicat de Turnul Sfatului cu privire la pacienții secției ATI – COVID din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Prefectura Sibiu a solicitat prin adresă scrisă Direcției de Sănătate Publică Sibiu să verifice de îndată, aspectele semnalate în presă și să ia toate măsurile care se impun.

Reprezentanții Serviciului Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Sibiu, au transmis raportul controlului efectuat, din care reies următoarele:

• Procedura de contenție va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările și completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.

• Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observație și arhivarea acestora cu termene stabilite ( de la deces, de la externare, de la transfer, etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unității sanitare și luarea la cunoștință de către personalul cu atribuții la nivelul secțiilor.

• Medicii primari și specialiști ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenți an I și II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observație – răspunde personalul cu atribuții.

• Foile de observație vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluției stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant.

Amenzi în valoare de 12 mii lei

S-au aplicat în urma celor constatate 2 amenzi. Una pentru directorul de îngrijiri și una medicului șef ATI

”Pentru nerespectarea procedurii privind contenția, respectiv lipsa registrului de contenție și a acordului informat s-a aplicat sancțiunea contravențională cu amendă directorului de îngrijiri al unității sanitare, conform H.G. nr 857/2011 art 32 lit. k, în valoare de 2000 de lei. Pentru lipsa parafei medicilor specialiști sau primari în foile de observație unde există doar parafa medicului rezident an I sau II, s-a aplicat sancțiune contravențională cu amendă medicului șef ATI, acesta fiind și coordonatorul de rezidențiat, conform H.G. nr 857/2011 art. 30 lit. n, în valoare de 10.000 de lei.”


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top