Accident pe A1, km. 251, în zona ieșirii spre Ocna Sibiului, pe sensul Sibiu – Sebeș
Accidentul s-a produs luni dimineața, în jurul ore 7. Polițiștii Biroului BPA A1 au fost solicitați să intervină la km. 251, în zona ieșirii spre Ocna Sibiului.
”Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că, în timp ce conducea un ansamblu tir, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din județul Vâlcea a intrat în coliziune cu un autoturism, care, din cauze ce urmează a fi stabilite, era oprit pe banda 1, proiectându-l în parapetul marginal.”, transmite IPJ Sibiu.
La fața locului au fost mobilizate și două echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare și una de stingere.
”Forțele sosite la fața locului au acordat îngrijiri medicale unei femei în vârstă de 32 de ani, conștientă. Aceasta a fost transportată la spital cu un traumatism cranio-cerebral acut.”, transmite Sg.maj. Andreea Ștefan, ISU Sibiu.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei autoturismului, o sibiancă în vârstă de 32 de ani, care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Traficul în zonă s-a desfășurat îngreunat ore bune.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Smart Lab Sibiu, Piața Mică nr. 22
6 luni agoSmart Lab Sibiu – digitalul prietenos și creativ pentru elevii sibieni
Smart Lab Sibiu este un prioect realizat de Asociația INACO, compania Shape Robotics și Samsung România în parteneriat cu Primăria Sibiu. Este primul spațiu dedicat tuturor celor care doresc sa dobândească competențe digitale: elevi, profesori sau cetățeni de orice vârstă.
“Ideea partenerilor de la INACO, Shape Robotics și Samsung a venit în contextul perfect, în care Primăria Sibiu a depus un proiect pe PNRR pentru echiparea unităților de învățământ cu echipamente IT inteligente, precum table digitale și computere performante, deschizând astfel toate cursurile către instrumentele digitale ca mijloace de învățare. Smart Lab-ul va fi mai mult decât un simplu laborator de informatică, urmând să fie disponibil pentru desfășurarea de lecții deschise pentru toate materiile, elevii putând să își dezvolte astfel creativ și concret competențele digitale.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la inaugurarea oficială a acestui spațiu.
Dotările au fost oferite gratuit de Asociația INACO și companiile Shape Robotics și Samsung, iar spațiul a fost pus la dispoziție de municipalitatea sibianaă. Smart Lab-ul dispune de: Display interactiv de 85“ (tablă interactivă); 9 computere All-in-one, dotate cu touch screen și procesoare de ultimă generație, interconectate într-o singură rețea cu computerul profesorului și cu display-ul interactiv; 28 de kit-uri de roboți programabili pe 2 nivele; O imprimantă 3D și filamente de mai multe culori; Un scanner 3D care formează imaginea tridimensională a oricărui obiect pentru ca acesta să poată fi produs de o imprimantă 3D; Un scanner performant pentru informații pe suport tipărit sau pentru manuale; 9 creioane 3D cu filamente de 20 de culori cu care copiii vor putea crea un obiect în spațiu sau plan; Un sistem de videoconferință alcătuit dintr-o cameră 4K și un sistem de sunet profesional (sound bar); Mobilier ergonomic individual; ochelari VR cu o bibliotecă de peste 100 de filme educative.
Într-o primă etapă vor fi invitați în laborator profesorii de Tehnologia Informației și a Comunicațiilor din unitățile de învățământ preuniversitar din Sibiu. Aceștia vor parcurge un modul de instruire pentru utilizarea echipamentelor din dotarea Smart Lab-ului, ulterior având posibilitatea să îi formeze pe toți învățătorii și profesorii din școlile de care aparțin.
Începând cu data de 24 aprilie, orice persoană interesată (elevi, profesori, sibieni în general, cu vârsta peste 8 ani) se va putea înscrie pentru a urma cursuri în acest laborator, Primăria Sibiu urmând să pună la dispoziție pe site-ul sibiu.ro un modul de programări în acest sens.
Activitățile din Smart Lab vor fi asigurate de studenți ai Universității Lucian Blaga – Facultatea de Inginerie, în baza unui protocol semnat între Primăria Sibiu și această instituție.
- Cursuri de inițiere sau dezvoltare a competențelor digitale – în speță, utilizarea computerului pentru sibienii cu vârsta peste 8 ani.
- Diverse lecții deschise la mai multe materii școlare, prin folosirea ochelarilor VR cu filme educative.
- Cursuri educative de programare și robotică, pe niveluri de competență
- Sesiuni de formare a profesorilor pentru utilizarea tablelor interactive.
Parteneriatul pentru SMART LAB este valabil timp de 3 ani, astfel că elevii sibieni vor putea urma pe rând cursuri aici.
”Vom reveni cu detalii referitoare la înscrieri și programul de cursuri.”, transmite Primăria Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
163Spitalul Militar Sibiu a administrat doza de vaccin #15000. Avrigul are 15000 de vaccinați
2 ani agoDoza de vaccin anti Covid-19 cu numărul 15.000 administrată la Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu
La Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu s-a administrat sâmbătă 15 mai, doza cu numărul 15.000, de la deschiderea centrului, în 31 decembrie 2020, domnului Andrei Roșca, sibian, în vârstă de 35 de ani.
Persoana vaccinată anti-COVID a declarat: ”Am venit cu o liniște interioară aparte. Am analizat bine și am hotărât să mă vaccinez. Cred că va rămâne o experiență benefică din viața mea, încât le-o voi povesti cândva și nepoților mei.”
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
”Am un sentiment de bucurie că, alături de colegii mei, am reușit să depășim provocările din ultima perioadă iar rezultatele muncii noastre se văd tot mai clar în fiecare zi. Revenim, pas cu pas, la normalitate.” a spus Leonica Nuțu, asistentul medical principal care l-a vaccinat.
La nivelul județuilui Sibiu s-au administrat 160808 doze de vaccin, conform datelor furnizate vineri de Direcția de Sănătate Publică. Din totalul persoanleor vaccinate, 97445 au primit prima doza de ser anticovid19 și 63363 persoane cu cea de a doua doză. Conform acestor date, județul Sibiu se situează pe locul 3 în țară.
Centrul de vaccinare de la Avrig, vizitat de Ministrul Muncii
Aflată și în acest weekend la Sibiu, doamna ministru a făcut mai multe vizite în județ. La Avrig a vizitat și centrul de vaccinare, alături de primarul Adrian David.
”Vaccinarea la Avrig este un veritabil model de bune practici, unul la care au… pus umărul atât autoritățile cât și oamenii prin bunele lor decizii. De altfel, vestea seriozității membrilor Centrului de vaccinare de la Avrig și a implicării Primăriei în acest proces a depășit granițele orașului, aceasta fiind una dintre explicațiile pentru cei 15000 de vaccinați.”, a postat Raluca Turcan pe pagina de facebook.
Centrele de vaccinare din Avrig și Agnita au fost singurele centre unde mai apăreau locuri libere pentru imunizare în primele două etape de vaccinare. Deaceea multe persoane din municipiul reședință de județ care au dorit să se vaccineze s-au programat pe aceste locuri.
Acum, nu mai este nevoie de programare. Cei care doresc se pot vaccina la medicul de familie, la centrele deja existente sau la Cazarma 90(primul centru drive through care de sâmbătă vaccinează pe oricine dorește).
foto: https://www.facebook.com/spitalulmilitardeurgentasibiu & https://www.facebook.com/360184320712594/posts/4116098595121129/
454Târg de ecoturism, ediția cu numărul 3
1 an agoTârg de Ecoturism – toamnă-iarnă, 30 septembrie – 02 octombrie
Târgul de Ecoturism, primul și singurul eveniment de profil din Județul Sibiu Sibiu va fi organizat la finalul acestei luni, în cadrul programului „Anii Drumeției”. Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie – 02 octombrie, în incinta Sălii Thalia Sibiu, în intervalul orar 11 – 21. În cadrul acestuia va fi prezentată oferta de toamnă-iarnă a operatorilor locali pentru activități recreative și sportive, echipamente și servicii conexe.
Târgul este dedicat pasionaților de activități și experiențe autentice, în aer liber, și operatorilor din zona turismului sustenabil.
„Ne dorim ca prin acest eveniment să aducem în fața publicului și, în special, a iubitorilor de drumeții, oferta pe care județul Sibiu o are în domeniul ecoturismului. Avem șansa de a avea una din cele mai frumoase zone montane din România, pe care dorim să o promovăm și să o folosim înțelept, în folosul tuturor celor ce aleg să cunoască splendoarea naturii. Vă invit, dragi iubitori ai naturii, să veniți la acest târg și să vă programați următoarele „evadări” pe potecile muntelui!”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Evenimentul va fi împărțit în 4 secțiuni:
- expozițională, în care vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca acest an în județul Sibiu;
- comercială, cu echipamente outdoor și sportive care pot fi achiziționate la prețuri speciale, alături de sesiuni demonstrative de folosire a acestora;
- pannel de discuții, în care specialiștii din domeniu vor împărtăși exemple de bună practică pentru turism sustenabil, recomandări sănătoase și informații utile despre comportamentul adecvat pe munte.
- activități în aer liber pentru copii și experiențe locale pentru întreaga familie
Cea de-a treia ediție a Târgului de Ecoturism vine cu noutăți, atât în ce privește locația desfășurării, cât și structura programului. De această dată evenimentul se va desfășura în incinta Sălii Thalia, din Sibiu, și împrejurimile acesteia (Parcul Cetății). Clasicele conferințe ale primelor două ediții au fost înlocuite cu pannel-uri de discuții, cu un format concentrat, în care speakerii invitați vor împărtăși exemplele de bune practici din domeniul turismului sustenabil.
Ca o acțiune premergătoare Târgului, organizatorii pregătesc un workshop dedicat operatorilor de turism sustenabil, ce va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022 și care are ca scop crearea de noi oferte turistice, prin colaborarea între diferiți furnizori de experiențe locale. Ofertele generate ca urmare a acestui workshop vor fi lansate în ultima zi a Târgului. Tot atunci va avea loc Gala Ecoturismului, o nouă secțiune în cadrul Târgului, ce își propune să promoveze și să încurajeze inițiativele locale originale.
„Târgul de Ecoturism are rolul de a aduce laolaltă operatorii locali și specialiștii din domeniul ecoturismului, cu intenția de a-i apropia de publicul dornic de oportunități de petrecere a timpului în aer liber, în județul Sibiu. Prin intermediul acestei ediții vom promova inițiativele locale sustenabile și oferta serviciilor ecoturistice din întreg județul.”, a declarat Sergiu Olteanu – Coordonatorul Programului „Anii Drumeției”.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
96