Academia Forțelor Terestre Sibiu – ”O instituție de valoare!”(Nicolae Ciucă)

Academia Forțelor Terestre Sibiu – una dintre cele mai moderne instituții de învățământ universitar din România

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-au însoțit marți, pe membrii celor două Comisii pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlamentul României, într-o vizită de lucru la Academia Forțelor Terestre Sibiu.

Pe timpul vizitei, parlamentarilor le-au fost prezentate misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României – în derulare și de perspectivă. De asemenea, membrii celor două comisii au fost informați despre misiunea, obiectivele, programele și strategiile de dezvoltare ale Academiei Forțelor Terestre Sibiu și le-au fost prezentate facilitățile de învățământ și cazare pe care instituția militară de învățământ superior le pune la dispoziția cadeților în procesul de formare.

Ministrul Ciucă a reliefat importanța faptului că prima vizită în unități ale MApN a membrilor Comisiilor pentru apărare a fost într-o instituție de învățământ superior „pentru a vedea care sunt valorile sistemului de formare, educare și dezvoltare a leadership-ului militar”.

„Vă aflați acum într-una dintre cele mai moderne instituții de învățământ universitar din România, o instituție de mare valoare. Așa cum mi-am asumat încă de la audierile din Parlament, ne dorim să vă asigurăm o transparență totală a instituției militare, a misiunilor, activității și programelor de înzestrare”, a spus Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.

Academia Forțelor Terestre Sibiu - ”O instituție de valoare!”(Nicolae Ciucă) Academia Forțelor Terestre Sibiu - ”O instituție de valoare!”(Nicolae Ciucă)Președinții celor două comisii parlamentare, senatorul Nicoleta Pauliuc și deputatul Constantin Șovăială, au mulțumit gazdelor, în numele parlamentarilor prezenți la Sibiu, și au apreciat efortul depus de academie.

Senatorii și deputații și-au exprimat disponibilitatea de a lua parte la mai multe astfel de activități, care au rolul de a aprofunda relațiile dintre Comisiile de apărare și Ministerul Apărării Naționale și de a dezvolta o colaborare fructuoasă în domeniul securității și apărării.

Desfășurarea activității a fost adaptată actualului context pandemic, fiind respectate toate măsurile de distanțare și protecție sanitară.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top