Ferma de cerbi de lângă Avrig
Ferma de cerbi și ciute se află în Poiana Neamțului, într-un spațiu special amenajat. De la an la an numărul lor crește pentru ca s-au adaptat foarte bine și se înmultesc.
Vizitele se pot efectua fără programare în fiecare zi de sâmbătă și duminică, în perioada toamnă-iarnă-primăvara, între orele 12:00 – 15:00.
Accesul se face pe baza unui bilet. Un adult plătește 12 lei, iar copiii 6 lei.
Pe lângă faptul că aflați mai multe detalii despre aceste animale, în cadrul vizitei puteți hrăni ciutele cu boabe.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Filarmonica Sibiu deschide ”Cafeneaua muzicală”
2 ani agoFilarmonica Sibiu deschide cafeneaua din Chimnița Filarmonicii
Filarmonica de Stat Sibiu vă invită melomanii în Chimnița Filarmonicii, în 20 aprilie, la ”Cafeneaua muzicală”.
Înaintea fiecărui concert, aici vor avea ocazia să socializeze, să cunoască amănunte inedite despre programul serii, să urmărească dialoguri de colecție și chiar să pună întrebări invitaților. În fiecare săptămână, evenimentul aduce personalități ale vieții culturale în fața publicului sibian.
Prima conferință din această serie va avea loc joi, 20 aprilie, începând cu orele 18.30. Dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, va prezenta conceptul artistic al concertului simfonic în dialog cu istoricul Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, care va creiona contextul istoric și ne va vorbi despre ce se întâmpla la Sibiu în perioada în care au fost compuse lucrările muzicale.
Accesul publicului la conferință este permis pe baza biletelor de intrare la concert. Conferința va fi transmisă în direct și pe pagina de Facebook a Filarmonicii.
Următoarea ediție a „Cafenelei muzicale“ este programată joi, 27 aprilie, tot de la 18.30.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
176Rețeta unui preparat din Țara Secașelor. 11 ingrediente
3 ani agoRețeta unui preparat gustos
Rețeta de varză călită cu carne, la ceaun, un preparat tradițional, a fost preparată duminică de Cosmin Ignat, la Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului.
Ingrediente: 3 l ulei de floarea soarelui, 3 kg ceapă albă, 3 kg morcovi, 3 kg carne porc și 2 kg cârnați porc, 15 kg varză albă, 5 kg roșii, Sare mare, Boia de ardei, O legătură de cimbru, Surpriza bucătarului.
Mod de preparare:
Se rumenesc cârnații și carnea în uleiul încins. După finalizarea acestui proces, aceștia se separă, după care se adaugă ceapa și morcovii curățați și tăiați în același ulei, călindu-se la foc mic. Se adaugă boia de ardei iar apoi varza frământată în prealabil cu sare mare. Puțin mai înainte se adaugă și roșiile. La final, întrega compoziție se lasă să fiarbă cu o legătură de cimbru, după care se adaugă cârnații și carnea.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
209Traseu cicloturistic remarcat, după 8 ani
5 ani agoTraseu cicloturistic de 8 ani
Trecând peste dificultățile anului 2020, membrii asociației Tură în Natură și-au propus ca prioritate pentru anul 2020 remarcarea traseului cicloturistic Emil Cioran, primul traseu de cicloturism marcat de asociatia în anul 2012.
Traseul va avea de anul acesta marcaje și infrastructura de orientare (săgeți indicatoare) noi nouțe.
În afară de celebrul semn C de culoare albastră, care indică faptul că biciclistul se află pe un traseu cicloturistic de dificultate ușoară, anul acesta am adăugat ca marcaj și simbolul bicicletei, de culoare albastră. Asta pentru a ajuta la orietarea mai buna a bicicliștilor în condițiile în care mai multe trasee de cicloturism se întâlnesc sau se suprapun parțial.
37 săgeți, 8 stâlpi, 4 panouri
Tot pentru orientarea mai bună a biciclistilor am montat de-a lungul traseului 37 de săgeți și 8 stâlpi cu săgeți indicatoare în punctele importante ale traseului. 4 panouri informative vor fi amplasate pe parcursul traseului pentru a oferi bicicliștilor care îl străbat informații despre zona parcursă.
Pentru a cinsti amintirea filozofului Emil Cioran, personalitatea care dă numele traseului de cicloturism, l-am invitat pe artistul Ștefan Crețu să realizeze o lucrare cu titlul ”Emil Cioran – Filozof si Biciclist”, care a fost amplasată în fața Căminului Cultural din localitatea Rășinari.
Actiunea de remarcare a traseului cicloturistic Emil Cioran a fost realizată de Asociația Tură în Natură Sibiu în parteneriat cu Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și a fost finanțată de primăria Rășinari prin Agenda Culturala 2020.
Pentru mai multe detalii legate de traseul cicloturistic Emil Cioran vă rugăm să accesați site-ul www.turainnatura.ro .
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
531