2 localități sibiene sunt în carantină de sâmbătă, de la ora 16

2 localități din marginime în carantină timp de 14 zile

În contextul instituirii măsurii carantinei în zona UAT Tilișca (localitățile Tilișca și Rod), începând cu data de 20 martie, ora 16,00, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii sibieni vor fi mobilizați în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse.

În această perioadă, pentru protecția cetățenilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite. Se va acționa în sistem integrat atât la intrarea în/ ieșirea din zona carantinată, cât și în interiorul acesteia pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară.

În zona UAT Tilișca vor fi instituite două filtre rutiere. La intrarea în localitatea Tilișca dinspre Săliște și unul la ntrarea în localitatea Rod dinspre Jina.

Drumul Regelui blocat între Tilișca și Rod

Conducătorii auto vor aborda următoarea rută ocolitoare a zonei UAT Tilișca: DJ 106E Poiana Sibiului – DJ 106G Dobârca – DN 1 Apoldu de Sus – DN 1 Săliște.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a preveni și a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Deplasarea în intervalul orar 06-22 numai cu declarație si pentru motive întemeiate

Membrii comunității trebuie să țină cont de faptul că, în intervalul orar 06,00 – 22,00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații prevăzute de actul normativ, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.

”În intervalul orar 22,00 – 06,00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie. Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.”, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.

  • Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator, cu precizarea programului de lucru, sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității.
  • Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea reprezentanților autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
  • Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității.

Modelul declarației pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de carantină se poate descărca de aici.

Modelul Declarației pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de noapte îl dăsiți aici.

Aici găsiți modelul Adeverinței pentru angajator.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top