ATI Sibiu, doi copii de 3 ani se luptă și cu infecția cu noul coronavirus
Cei doi copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie din Sibiu având alte afecțiuni, dar la testatea pentru infecția cu SARS-CoV2 au ieșit pozitivi. Medicii sibieni spun că cei mici au și alte afecțiuni, dar sunt în stare stabilă.
”Al doilea copil internat este un băiat în vârstă de 3 ani. La acest moment este stabil hemodinamic și respirator. Evoluția din punct de vedere al înfecției este staționară în cazul ambilor copii ajunși pe secția covid.”, a declarat pentru Opinia de Sibiu, medicul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.
Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu are una din puținele Secții ATI Covid19 destinate exclusiv copiilor, din toată țara.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Parteneriat pentru zonele verzi din Sibiu. 200 de arbori au fost cartați
7 luni agoParteneriat între Primăria Sibiu și Universitatea Lucian Blaga continuă
Parteneriatul dintre Primăria Sibiu și Universitatea Lucian Blaga Sibiu continuă prin proiecte concrete. Serviciul Public pentru Administrarea Parcurilor și a Zonelor Verzi a desfășurat împreună cu ULBS, prin Facultatea de Științe – departamentul de Ecologie și Protecția Mediului, o activitate de inventariere și cartare a arborilor din Cartierul Hipodrom I, unde Primăria Sibiu a plantat peste 500 de arbori în urma lucrărilor de reabilitare a zonei de blocuri.
Coordonați de profesorul Mihai Crăciunaș, studenții au participat la această acțiune în stagiul lor de practică, având posibilitatea de a aplica în teren cunoștințele dobândite teoretic, la cursuri. Doamna Raluca Mihai, peisagist absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și specializat în Olanda în domeniul gestionării vegetației în mediul urban, a fost specialistul care a realizat acest training, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Serviciului Parcuri și Zone Verzi.
În această acțiune au fost cartați aproximativ 200 de arbori din cartierul Hipodrom I, adică li s-a identificat poziția geospațială și au fost înscriși pe o hartă electronică. De asemenea, pentru fiecare arbore cartat s-a completat o fișă de inventar cu date despre, specie, înălțime, diametru și elemente de evaluare a stării de sănătate. Acțiunea de cartare și inventariere va continua până la finalizarea întregului cartier.
”Scopul final al acțiunii de cartare, cuprins în acest parteneriat, este acela de a introduce toți arborii, cu poziția lor, în Registrul spațiilor verzi din municipiu, iar în acest sens Serviciul Parcuri și Zone Verzi va continua etapizat demersurile.”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
60Sibiul în competiția „European Best Destinations” și în 2021
2 ani agoSibiul a fost nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinații turistice europene de către Asociația European Best Destinations, pentru al doilea an consecutiv, . Primăria Sibiu a înscris orașul în această competiție cu scopul de a menține destinația Sibiu în atenția turiștilor, printr-o promovare constantă.
În perioada 20 ianuarie – 10 februarie se va desfășura competiția pentru stabilirea topului 20 al orașelor turistice de top, în funcție de voturile primite de fiecare oraș participant.
“Apariția vaccinului anti-COVID ne dă speranța că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv, trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricțiile necesare pentru protecția cetățenilor. Anul acesta, în prezentarea orașului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activități prin care turiștii pot respecta distanțarea și se pot simți în siguranță. Am scos în evidență centrul istoric, modalitățile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii și drumețiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeției și gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Toți cei care iubesc Sibiul și doresc să îl încurajeze în această competiție, pot acorda un vot orașului pe:
www.vote.ebdest.in(Se poate vota o dată la 24 de ore de pe același IP)
Printre orașele și regiunile selectate alături de Sibiu în această competiție se numără Viena, Paris, Roma, Florența, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franța), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) și Kefalonia (Grecia).
Sibiul în 2020 peste Roma și Paris
În ediția 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate. Pe locurile 1-5 s-au situat orașele Colmar (Franța), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) și Cascais (Portugalia). Orașul nostru a devansat în clasament destinații turistice precum Paris, Roma sau Cork (Irlanda).
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro
177ISU Sibiu are 2 autospeciale noi în județ
6 luni agoISU„Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a fost dotat un rezervor de transport apă
ISU Sibiu a primit o cisternă pe platformă de container tip Abroll, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Întreaga achiziție este formată din mai multe componente care vin în sprijinul pompierilor militari sibieni în misiunile de stingere, care necesită o cantitate suplimentară de apă, iar alimentarea autospecialei este îngreunată de factori externi, precum lipsa hidranților sau o zonă greu accesibilă pentru alimentarea cu apă. De asemenea ansamblul poate fi utilizat și pentru transportul unei mari cantități de apă care poate deservi direct consumatorii.
Capacitatea cisternei este de 10.000 de litri, alături de acesta există și o motopompă, accesorii precum tunuri de refulare, furtun de refulare și tuburi de absorbție.
În ceea ce privește valoarea contractului de achiziție, aceasta este de 165.000 de lei fără TVA.
”Pe această cale aducem mulțumiri Consiliului Județean Sibiu, pentru sprijinul acordat în achiziționarea acestui container de transport apă de tip Abroll, atât de necesar pentru pompierii ISU Sibiu, dar mai ales pentru comunitate.”, a transmis ISU Sibiu.
Tot în această săptămână a mai intrat în posesia ISU Sibiu o autospecială de mare capacitate, care va funcționa în cadrul Stației Miercurea Sibiului. Autospeciala are o capacitate de 10.000 de litri de apă și 400 de litri de spumogen și face parte dintr-un total de 200 de autospeciale care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020 – Program Operațional Infrastructură Mare.
”Această autospecială este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, unde este nevoie de cantități însemnate de substanțe pentru stingere, punându-se în același timp accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere prin posibilitatea ajustării jetului de apă refulată cu ajutorul tunului de refulare.”, a transmis Sg.maj. Andreea Ștefan, ISU Sibiu
Mașina de intervenție poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți. Accesoriile de pe această autospecială sunt unele performate, de ultimă generație.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
104