Weekendul de Florii: Muzeul Astra sau mocănița?

Weekendul acesta la Muzeul Astra

În acest sfârșit de săptămână, Muzeul Astra vă așteaptă cu o ofertă foarte bogată de activități, atât pentru copii cât și pentru adulții de toate vârstele.

Ediția a V a Sărbătorii Deltei, îi aduce și de data aceasta în prim plan pe lipovenii din Mila 23. Aceștia îi vor învăța pe cei mici să își confecționeze scule de pescuit și duminică vă așteaptă cu mâncăruri de pește gătite ca odinioară. Căteva dintre rețetele pe care le veți gusta la Cherhanaua din Mahmudia, le găsiți aici.

Muzeografii au pregătit pentru vizitatori o activitate apicolă, în cadrul atelierului „Despre albine și stupi” desfășurat la Școala din Ticera.

Femeile evanghelice din Turnișor vă așteaptă la Muzeul Astra la „Bazarul de primăvară”, de unde puteți cumpăra broderii, ţesături, piese vestimentare de port specifice sașilor și landlerilor. Tot aceste doamne minunate vă vor învăța cum se prepară Gugelhupf – dulcele landlerilor.

Weekendul acesta pe Valea Hârtibaciului

Chiar dacă mocanița s-a defectat weekendul trecut, între timp iubitorii mocăniței din toată țara au sărit în ajutorul Asociației Prietenii Mocăniței. Astfel locomotiva diesel a mocăniței a fost reparată și va circula în weekend conform programului normal, cu plecări la orele 9:45 și 16:00 din stația Hosman.

Dacă vrei descoperi sufletul Văii Hârtibaciului, My Transylvania alături de Asociația Prietenii Mocăniței au pregătit pachete de călătorie cu mocănița + vizită interactivă prin satul Hosman + o surpriză delicioasă. Detelaii despre pachetele propuse, găsiți aici.

 

Scroll to top