vaccin.live – Platforma care îți arată locurile disponibile în fiecare județ

vaccin.live – proiect făcut din inimă, la Sibiu

Un grup de tineri IT-iști din Sibiu au pus la punct o platformă cu singurul scop de a contribui la eforturile comune privind combaterea și prevenirea pandemiei actuale.

Echipa VACCIN.LIVE a implementat un sistem simplu și eficient de a prezenta, aproape în timp real, informațiile publice referitor la numărul de locuri pentru vaccinare disponibile în centrele de vaccinare într-un mod grafic util, anume prin harta județelor interactivă.

„A fost o necesitate. Atât noi cât și colaboratorii încercam să  programăm persoane care se încadrau în categoriile de vaccinare. Am observat că pierdeam foarte multi timp pentru că trebuia să intrăm permanent pe platforma #RoVaccinare ca să vedem dacă sunt locuri libere. De aici a plecat ideea să facem un sistem de notificare să ne anunțe automat dacă a apărut un loc liber, să putem face programarea. ”, Gabriel Cârjea, specialist IT.

Inițial platforma a funționat intern. Mai apoi, tinerii sibieni s-au gândit că această aplicație merită să fie folosită de oricine dorește. Impactul în primele zile a fost redus, dar s-a propagat fără indexare sau promovare plătită.

Persoanele interesate, pot vizualiza prin simpla accesare a site-ului https://vaccin.live în primul rând dacă sunt locuri disponibile, iar în cazul în care nu sunt locuri libere, poate crea o notificare prin E-mail si optional prin SMS.

”VACCIN.LIVE este un serviciu oferit gratuit si nu intenționăm să taxăm utilizatorii pentru serviciul de notificare.”, au declarat it-iștii sibieni.

Programările pentru vaccinarea împotriva COVID-19 se pot face online, pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro, la medicul de familie sau prin intermediul unui call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


Scroll to top