Unelte se găsesc în duapuri special amplasate de municipalitate
Sibienii care merg în Cimitirul Municipal pentru a îngriji mormintele au acum la dispoziție dulapuri cu unelte amenajate de către serviciul care administrează Cimitirul. Utilizarea uneltelor este gratuită.
Au fost amplasate patru dulapuri la cele trei intrări ale Cimitirului – la cea dinspre piața de flori, la intrarea dinspre Calea Dumbrăvii, la cea dinspre Calea Cisnădiei, dar și pe aleea din zona Eroilor Revoluției. Fiecare dulap conține o sapă mică, greblă, foarfecă de grădină, mătură mică, făraș, un set de ustensile grădinărit de mână, stropitoare și saci de gunoi.
”Cum trebuie procedat pentru a le folosi? Cetățenii care doresc să se folosească de acestea vor apela numărul de telefon înscris pe fiecare dulap. Un angajat al Serviciului Cimitir le va preda cetățeanului, după ce acesta va înscrie în registru datele sale de identificare. Fiecare persoană poate utiliza uneltele pe o perioadă de maxim 2 ore/utilizator, după care acestea vor fi aduse de cetățean înapoi în dulap pentru a permite și altora să le folosească.”, au precizat reprezentații Primăriei Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Comisiile au fost formate la CJ Sibiu. Avem și 2 vicepreședinți
4 ani agoComisiile CJ Sibiu
Numirea noilor consilieri județeni în comisiile de specialitate s-a făcut de către fiecare formațiune politică. S-a ținut cont de pregătirea profesională și domeniul în care aceștia își desfășoară activitatea.Cele 5 comisii organizate în Consiliul Județean SibiuComisia de buget – finanțe, strategii, dezvoltare economică și cooperare cu mediul de afaceri: Grigore Popescu (președinte), Pavel Bichicean, Adrian Echert, Mircea Frățilă (secretar), Marcel Luca, Gheorghe Sterp, Gabriel Tischer.Comisia pentru urbanism, amenajarea teritoriului, protecția mediului și turism: Ovidiu Spătari (președinte), Dan Cermonea Ruxandra Cibu -Deaconu, Mircea Mihai, Florin – Adrian Popa, Aurel Tiriba, Beatrice Ungar.Comisia pentru asistență socială, sănătate și relația cu ONG-uri: Gheorghe Sorici (președinte) Alexandru Boboia (secretar), Nicolae Cernea, Dana Moraraș, Claudiu Mureșan, Paul Jürgen Porr, Marcela Răulea, , Bogdan Trif, Vlad Vasiu.Comisia pentru cultură, învățământ, culte, tineret și sport: Otilia Man (președinte), Maria Isaicu (secretar), Christine Manta-Klemens, Anca Mălaiu, Maria-Simona Sima.Comisia juridică, administrație publică locală și ordine publică: Adrian Aldea (președinte), Laura Barac (secretar), Friedrich Gunesch, Ilie Troancă, Vlad Vasiu.2 vicepreședinți
Marți a avut loc prima ședință extraordinară pentru a se vota vicepreședinții Consiliului Județean Sibiu, precum și componența celor 5 comisii de specialitate.Nominalizarea celor doi vicepreședinți a fost făcută de consilierul județean (PNL) Ilie Troancă, iar cei prezenți și-au exprimat votul în mod secret. Astfel, au fost aleși în funcția de vicepreședinți ai Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca și Vlad Vasiu.”În echipă cu aparatul de specialitate al CJ Sibiu vom putea realiza proiectele deja demarate, precum Construirea Noului Spital Județean, Varianta Ocolitoare Sud Sibiu și vom iniția alte proiecte de care județul Sibiu are nevoie. ”, a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.662Balerini din Odesa dansează la Sibiu | VIDEO
2 ani agoBalerinii Ekaterina și Viktor, soliști de la Teatrul Național Academic de Operă și Balet Odesa dansează din luna martie la Teatrul de Balet Sibiu
Balerinii Teatrului Național Academic de Operă și Balet Odesa, Ekaterina Tomashek (solistă) și Victor Tomashek (prim-solist), dansează de marți, 15 martie, la Teatrul de Balet Sibiu. „Gala de balet” din 19 și 20 martie 2022 va fi primul eveniment al Teatrului de Balet Sibiu, în care publicul îi poate vedea pe scenă pe cei doi balerini ucraineni, care au fugit din calea războiului din Ucraina și s-au refugiat la Sibiu.
„Balerinii Ekaterina și Victor Tomashek, care formează un cuplu în viața de zi cu zi, vor dansa alături de balerinii Teatrului de Balet Sibiu, până când situația le va permite să se întoarcă în țara lor. În fața acestei tragedii care se întâmplă în țara vecină, obligația noastră este să fim uniți, să ajutăm atunci când ne stă în putință să facem asta și cu toată credința.” Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Teatrul de Balet Sibiu
Ekaterina Tomashek a absolvit cursurile Școlii de Coregrafie din Kazan, Rusia, iar după absolvire a fost invitată să danseze la Opera și Teatrul Național din Donetsk, Ucraina. Din 2014, Ekaterina a fost solistă a Teatrului Național Academic de Operă și Balet Odesa.
Repertoriul său include roluri solistice în spectacole precum: „Carmen”, „Giselle”, „Don Quijote”, „Chopiniana”, „Lacul Lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită” etc. Are o vastă experiență scenică, a participat la festivaluri de dans și la turnee atât în Europa (Bulgaria, Franța, Germania, Suedia, Olanda, Elveția etc.), cât și în Asia (China). În anul 2016, a participat la emisiunea TV „So You Think You can Dance” Ucraina.
„Românii au fost foarte ospitalieri și ne-au ajutat foarte mult. Ne-au primit cu foarte multă căldură și la Iași, primul oraș din România unde am ajuns, și apoi, și în Făgăraș, și în Sibiu, unde suntem astăzi. La Sibiu, am găsit un colectiv tânăr, dar foarte puternic și cu o tehnică de dans foarte bună. Suntem recunoscători că avem această șansă de a fi astăzi aici.” a declarat Ekaterina Tomashek.
Victor Tomashek a absolvit cursurile Școlii de Coregrafie din Kiev, în 2008. A dansat la Opera și Teatrul Național din Kiev, pentru ca mai apoi să fie invitat să lucreze la Teatrul Național din Donetsk, iar din 2014 a fost prim-solist al Teatrului Național Academic de Operă și Balet Odesa.
A dansat roluri solistice în cele mai cunoscute spectacole, din care amintim o mică parte: „Don Quijote”, „Spartacus”, „Spărgătorul de nuci”, „Giselle”, „Lacul Lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită”. A participat la turnee în Franța, Germania, Elveția, Suedia, Bulgaria, Olanda și China. Este laureat al concursurilor din țara natală și Rusia, a fost finalist în cadrul emisiunii TV „Everybody Dance” Ucraina, în 2015. Înainte de izbucnirea războiului din țara natală, a participat la emisiunea TV „World of Dance”.
”Pe 24 februarie, la 5 dimineața, Ekaterina a venit la mine și mi-a spus „Trezește-te, a început războiul!” și mi-am dat seama în acel moment că de ce ne era frică, se întâmplă deja. Deși sunt bărbatul casei, nu știam dacă voi putea să-mi protejez familia. Singura noastră salvare la care m-am gândit în acele momente a fost să fugim cât mai repede din Ucraina. Pașaportul celui mic expira în două luni, am avut noroc. Băiețelul nostru nu s-a născut să vadă aceste orori, acest război și să fie părtaș în acest război.” a declarat Victor Tomashek.
Balerinii de la Sibiu i-au primit cu brațele deschise. Cei doi dansatori au început repetițiile alături de noua lor ”familie”.
”Abia ieri am început repetițiile împreună și am văzut cât de talentați sunt. Au experiență, sunt dansatori deosebiți. E foarte trist să vezi că cineva atât de talentat este nevoit să fugă din țara lui, să scape dintr-o situație pe care nu o poate controla. Încercăm să-i facem să se simtă bine veniți, să se simtă acasă atât cât se poate.”, a declarat Alba Fernandez, balerină a Teatrului de Balet Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
284Anii Drumeției: județul Sibiu, destinație atractivă pentru ecoturism
3 ani agoAnii Drumeției, CJ Sibiu alocă 1 milion 500 de mii de lei
Consiliul Județean Sibiu alocă 1.500.000 RON pentru prima etapă a programului pilot de promovare a ecoturismului în județul Sibiu, “Anii Drumeției”. Scopul programului este de a promova județul Sibiu ca destinație atractivă pentru ecoturism, de a regenera infrastructura de drumeție din județ și de a valorifica resursele naturale prin intermediul activităților non-intruzive, prietenoase cu mediul înconjurător.
„Programul `Anii Drumeției` a venit de la nevoia de a adapta strategia de promovare turistică a județului Sibiu la actualul context global. Distanțarea socială, limitarea călătoriilor, nevoia oamenilor de a ieși în natură, de a aprecia lucrurile simple cum ar fi o plimbare în aer liber, a reprezentat pentru noi o oportunitate de a valorifica patrimoniul natural pe care îl are județul Sibiu. În următorii ani vom aloca fonduri pentru refacerea infrastructurii turistice de drumeție existente, identificarea de noi trasee turistice și promovarea lor într-o platformă comună”, a declarat Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu
Îmbunătățirea infrastructurii de drumeție și încurajarea activităților în aer liber
Programul Anii Drumeției este gândit pe o perioadă de 2 ani, 2021-2022, și va cuprinde întreg județul Sibiu. Acțiunile incipiente se vor concentra în jurul îmbunătățirii oportunităților de practicare a activităților de ecoturism precum: drumeția, cicloturismul, plimbările ecvestre, observarea florei și a faunei, tururi culturale; accentul fiind pus pe orice activitate practicată în aer liber, diminuarea perturbărilor prin accesul necontrolat cu mijloace motorizate și depozitarea ilegală a deșeurilor.
În acest sens, anul acesta va fi alocat un buget de 1.500.000 Lei destinat pentru refacerea infrastructurii turistice a traseelor vizate pentru intervenție în anul 2021, efectuarea studiilor de fezabilitate pentru identificarea de noi trasee propuse pentru a fi amenajate în anii următori, omologarea unor trasee existente, acoperirea costurilor operaționale și de promovare a infrastructurii turistice și a operatorilor turistici din județ care activează în domeniul ecoturismului. La acest buget se adaugă sumele alocate pentru Agendele Județului, care vor avea anul acesta ca temă transversală promovarea valorilor naturale din județul Sibiu.
Cea mai mare parte din acest budget se alocă către Asociația Județeană de Turism Sibiu (AJTS) care va fi structura suport de implementare, în cadrul căreia va funcționa echipa de management și implementare a Programului, precum și către instituții din subordinea Consiliului Județean Sibiu precum Salvamont, care are atribuția de întreținere a potecilor turistice sau Direcția Drumuri și Poduri pentru realizarea de locuri de popas și parcări verzi pe drumurile județene pitorești.
În cadrul AJTS, Implementarea programului va fi realizată de un grup independent de specialiști ce urmează să fie contractați în perioada următoare. Una dintre așteptările de la această echipă va fi și atragerea de fonduri și din alte surse decât cele publice, având în vedere potențialul ca dezvoltarea drumeției să reunească în jurul său factori de interes și din sectorul privat.
Implementarea programului va fi realizată de un grup independent de specialiști
Consiliul Județean Sibiu a organizat încă de la sfârșitul anului trecut un grup de lucru care a reunit instituțiile din subordine cu atribuții și implicații în turism și infrastructură, reprezentanți ai AJTS și specialiști în turism, comunicare și management de proiect, pasionați de drumeții montane, de promovarea valorilor tradiționale, a zonelor rurale și a mijloacelor de transport prietenoase cu mediul. Din cadrul acestui grup de lucru a fost selectată o echipă de proiect care va asigura managementul și implementarea Programului, coordonată de Sergiu Olteanu. Din echipă mai fac parte: Monika Tompos, Cristian Cismaru, Simina Manea, Sandy Stancu, Lucia Sevestrean și Lorand Peter.
„Lansarea oficială a programului este programată pentru sfârșitul lunii mai, moment în care vom prezenta, pe larg, obiectivele anuale și etapele implementării. Tot atunci vom detalia situația traseelor vizate pentru intervenție și destinația acestora, în funcție de oportunitățile pe care le oferă pentru practicarea activităților specifice ecoturismului.” , Sergiu Olteanu – manager de proiect
Programul „Anii Drumeției” propune o alternativă de călătorie sustenabilă, în aer liber, un exercițiu de explorare a resurselor naturale și a comunităților locale. Unul dintre principalele obiective ale programului este de a asigura condițiile prielnice pentru experiențe plăcute, în natură.
Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook a programului: facebook.com/AniiDrumetiei.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
322