Tragedie evitată la limită. 4 autospeciale ISU au intervenit

Tragedie evitată de răspunsul prompt al ISU Sibiu

O oală cu fasole uitată pe aragaz de către un sibian a pus în pericol toți locatarii blocului 32 de pe strada Valea Aurie din Sibiu.

În jurul ore 16 un apel venit pe numărul de urgență 112, sesiza un fum dens ce iese din bucătăria unui apartament situat la etajul 1 al unui bloc din cartierul Valea Aurie. La locul indicat s-au mobilizat de urgență pompierii militari ai Detașamentului Sibiu cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă dintre care 1 autospecială de salvare și intervenție la înălțime precum și un echipaj SMURD.

”Sosiți de urgență la fața locului, salvatorii au constatat că în bucătăria apartamentului o oală cu mâncare ardea cu degajare de fum dens pe aparatul de gătit. Incendiul a fost lichidat în scurt timp și apartamentul ventilat.”, au declarat reprezentanții ISU Sibiu.

Proprietarul era plecat din apartament, la un loc al din cartier. Acesta a uitat oala pe foc. Când a fost sunat de vecini, acesta credea că este subiectul unei farse, deaceea nici nu s-a grăbit să vină acasă mai repede.

Recomandările pompierilor sibieni pentru a evita o tragedie

Pentru a preveni astfel de tragedie, vă reamintim că trebuie să supravegheați mijloacele de preparare a hranei pe timpul funcționării.

Dacă se întâmplă să ia foc uleiul sau conținutul dintr-o tigaie:

  • opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească;
  • nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste aceasta;
  •  stingeţi tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea.

Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului!

Dacă nu reuşiţi să stingeţi incendiul, iar acesta se extinde, evacuaţi persoanele din locuință, alertaţi vecinii şi sunaţi urgent la 1️⃣1️⃣2️⃣ pentru intervenţia pompierilor.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top