Târgul de țară la Ignat, 10-11 decembrie

Târgul de țară la Ignat, ediția a XI-a

Târgul de Ignat are loc sâmbătă și duminică, 10-11 decembrie 2022, între orele 10-16, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară.

”Pentru a avea o masă îmbelșugată de Crăciun, ne pregătim ca niște buni gospodari (ce suntem!) cu preparate din carne de porc. În acest scop, au fost sacrificați 4 porci din rasele Mangalița și Bazna, fiecare cântărind peste 200 de kilograme. Sâmbătă și duminică, pe lângă urmărirea etapelor de preparare a cărnii de porc, veți putea degusta jumări aurii, pomana porcului alături de murături puse din recolta grădinilor din luncă, ciorbă acrită cu moare de varză și cu hrean. Să nu uitmăm și de cârnaţ, caltaboş și tobă.”, transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.

Tot la Târgul de țară se va amenaja o expoziție cu instrumentar gastronomic arhaic – ladă de făină, scafe pentru mălai, ghioabe, care poate fi utilizat și în prezent, și o expoziție de plante aromatice – cimbru, busuioc, mărar ș.a. – obținute din grădinile Muzeului ASTRA și folosite apoi în conservarea alimentelor.

Duminică, la orele amiezii, Grupul de colindători din Șura Mică și Grupul Junii ne vor aduce vestea bună a Nașterii Domnului, prin glas de colindă.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top