Șurilă Iepurilă – bazar caritabil
Copiii îl așteaptă pe Iepurașul de Paști cu icoane pictate pe sticlă, ouă și coronițe realizate prin tehnica șervețelului și a marmurei. Elevii din Șura Mare cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani au lucrat timp de trei săptămâni ca să îi încânte privirea iepurașului.
Bazarul Șurilă Iepurilă va avea loc în Vinerea Mare, pe terenul de fotbal din comună, începând cu ora 11, timp de 6 ore.
Inițiativa aparține unui grup de voluntari inimoși din comunitatea Șura Mare, care au „șlefuit” talentul copiilor și le-au umplut timpul liber din vacanța de primăvară.
”Vă invităm vineri, 30 aprilie, pe terenul de fotbal, în intervalul orar 11-17, pentru a admira micile capodopere (iconițe, coronițe sau ouă din plastic decorate prin tehnici moderne), pe care noi le considerăm un cadou ideal pentru a vă decora masa și casa, cu ocazia Sfintelor Paști. Fiecare produs achiziționat reprezintă de fapt, o cărămidă pusă la realizarea unei asociații care își dorește promovarea comunei și reînvierea tradițiilor. Sărbători Fericite!”, transmit organizatorii Bazarului de Paști.
Evenimentul se adresează publicului dornic de a achiziționa un cadou special cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Suma care se va strânge va ajuta la înființarea unei asociații, al cărei scop este crearea de activități pentru copiii din comuna Șura Mare. Prin intermediul atelierelor, micii meșteri își pot dezvolta creativitatea, îndemânarea și abilitățile motrice.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
PACT2020-Guvernanță locală mai bună pentru o dezvoltare durabilă
2 ani agoPACT2020 – 10 comunități din Colinele Transilvaniei vor dezvolta o mai bună guvernanță locală pentru o dezvoltare durabilă
Comunitățile din 10 localități din județele Brașov, Sibiu și Mureș vor deveni o voce în procesul de luare a deciziilor, atât la nivel local, cât și regional, și vor contribui activ la creșterea calității vieții lor printr-un nou proiect dezvoltat prin platforma Colinele Transilvaniei.
Proiectul „Colinele Transilvaniei – Model de parteneriat activ pentru o dezvoltare durabila” (PACT 2020) este menit să transfere către comunitățile locale cunoștințe și experiență despre sisteme de bună guvernanță, prin intermediul creării unei rețele de mentori și de lideri comunitari care va răspunde în timp real nevoilor identificate local.
Implementat de Asociația WWF România, Asociația Mioritics și Fundația Mihai Eminescu Trust, PACT2020 este o continuarea a dezvoltării parteneriatului strategic creat în 2013 pentru susținerea dezvoltării durabile a ariei protejate Podișul Hârtibaciului, recunoscută ca destinație de ecoturism sub numele Colinele Transilvaniei.
„Suntem 11 organizații care formăm Parteneriatul pentru Colinele Transilvaniei și lucrăm împreună pentru o Europă verde și incluzivă. Această arie protejată, a doua ca mărime din țară după Delta Dunării, este un exemplu concret care ne arată cât de conectate sunt deciziile pentru dezvoltarea socio-economică a acestor comunități de valorile naturale și culturale”, spune Carmen Pădurean, Manager proiect arii protejate, WWF România.
Proiectul se desfășoară în Cincșor, Criț, Viscri (județul Brașov), Alma-Vii, Agnita, Mălâncrav, Richiș (județul Sibiu) și Archita, Saschiz, Daia (județul Mureș) și va prelua de la oameni planurile și gândurile lor despre cum ar dori să arate comunitatea în care trăiesc și le va transmite către cei care iau decizii pentru ei la nivel politic, chiar și reprezentanților Colinelor Transilvaniei în Parlamentul României.
„De obicei strategiile de dezvoltare locală și regională se realizează de sus în jos, cu o consultare slabă a cetățenilor. PACT2020 vrea să răspundă acestei provocări și să permită cetățenilor din cele 44 de comune ale zonei să participe activ la luarea deciziilor și la schimbările ce pot influența viața comunității și a peisajului deosebit în care trăiesc.” Caroline Fernolend, președinte Mihai Eminescu Trust.
Obiectivele principale ale proiectului care se încheie în 2023 includ formarea a 10 nuclee de implicare comunitară care dobândesc capacitate crescută de acțiune și derulează inițiative proprii care pot influența deciziile autorităților în ceea ce privește dezvoltarea comunităților, identificarea și promovarea modelelor de implicare și a experiențelor din zonă de îmbunătățire a guvernanței locale în toate cele 44 de comune din Colinele Transilvaniei și către celelalte destinații ecoturistice din țară.
De asemenea, în cadrul proiectului PACT2020 se vor analiza o serie de politici publice din domenii de interes pentru dezvoltarea durabilă și se vor propune amendamente care să vină în întâmpinarea nevoilor și viziunilor comunităților în ceea ce privește dezvoltare socio-economică și de păstrare și potențare a capitalului natural și cultural din Colinele Transilvaniei.
Proiect PACT2020 este derulat de Asociația WWF România, Asociația Mioritics și Mihai Eminescu Trust cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a transfera către comunitățile locale din Colinele Transilvaniei cunoștințe și experiență despre sisteme de bună guvernanță, prin intermediul creării unei rețele de mentori și de lideri comunitari care va răspunde în timp real nevoilor identificate local.
Vă invităm să urmăriți activitatea proiectului, descoperiți evenimente și materiale informative pe care le vom crea împreună cu cele 10 comunități aici: www.colineletransilvaniei.ro/pact2020
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
100Teatrul de Balet Sibiu participă la maraton cu 30 de alergători
9 luni agoTeatrul de Balet Sibiu participă și în acest an la Maratonul Internațional Sibiu
Teatrul de Balet Sibiu susține și în acest an cauza Asociației SUS INIMA, prin prezența, sâmbătă, 4 iunie 2022, pentru al doilea an consecutiv, la Maratonul Internațional Sibiu, a unui număr 30 de dansatori și angajați ai instituției. Dintre aceștia, 16 persoane vor alerga în cadrul Crosului Visma, pe o distanță de 5 km, 1 persoană va alerga 10 km, în cadrul cursei Wenglor, iar 13 persoane din Teatrul de Balet Sibiu s-au alăturat echipei de organizare a maratonului în calitate de voluntari.
„Îi felicit pe toți colegii mei care vor participa anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu. Determinarea, responsabilitatea și dorința fiecăruia de a ajuta comunitatea, ne fac cinste tuturor. Anul acesta, din păcate, nu voi putea fi alături de ei la maraton, pentru că în aceeași perioadă voi fi prezent la Ruse, în Bulgaria, în juriul competiției «MOVMNT International Dance Competition», unul dintre cele mai mari evenimente dedicate dansului din Bulgaria. Sper ca publicul nostru din Sibiu să se alăture și în acest an cu donații, cauzei pe care o susținem” Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Teatrul de Balet Sibiu
„Este important să fim în continuare conștienți de faptul că lipsa condițiilor materiale decente continuă să fie un factor determinant în lupta cu cancerul. Un număr semnificativ de pacienți oncologici aleg să nu continue tratamentul recomandat, datorită condiției materiale, care nu le permite să facă naveta sau să stea în chirie sau la hotel în Sibiu, pentru 6-8 săptămâni, atât cât durează tratamentul. Casa SUS INIMA oferă o masă caldă pe zi și cazare care include accesul la dormitoare, băi, o bucătărie și o grădină exterioară, complet mobilate și dotate cu toate cele necesare, de la lenjerii curate, la farfurii sau produse de igienă.” Asociația SUS INIMA
Teatrul de Balet își prezintă alergătorii pe care îi puteți susțineți
Persoanele care vor susține cu donații Teatrul de Balet Sibiu la Maratonul Internațional Sibiu vor beneficia de acces gratuit la unul dintre spectacolele programate la Teatrul de Balet Sibiu în perioada septembrie – decembrie 2022. Biletele de acces gratuit pot fi ridicate de la sediul administrativ al TBS (Parcul Tineretului, nr. 1), începând cu data de 1 septembrie 2022, în limita locurilor disponibile și în baza dovezii achitării donației. Toți banii strânși vor fi direcționați către Asociația SUS Inima Sibiu.
Publicul poate susține Teatrul de Balet Sibiu, cu donații pe site-ul Maratonului Internațional Sibiu, la următoarele linkuri: Natalie Barbis, balerină – Susține, Gabriela Checo, balerină – Susține, Gineva D’aquino, balerină – Susține, Gabriella Delgado, balerină – Susține, Tereza Dragomir, balerină – Susține, Alba Fernandez, balerină – Susține, Ellie Hennequin, balerină – Susține, Ayaka Nagai, balerină – Susține, Andreea Simonaș, balerină – Susține, Camille Texier, balerină – Susține, Mihaela Văduva, Compartiment pregătire și organizare evenimente – Susține, Franco Cubero, balerin – Susține, Maynard Fernandez, balerin – Susține, Răzvan Iacob, balerin – Susține, Mattia Longhitano, balerin – Susține, Gavin Nicholson, balerin – Susține, Mihai Zugravu, PR – Susține.
Asociația SUS INIMA este o organizație de caritate nonguvernamentală, înființată în Sibiu, cu scopul sprijinirii persoanelor afectate de cancer, atât a celor diagnosticate, cât și a familiilor și îngrijitorilor lor. După finalizarea perioadei de prospectare a contextului general local, asociația SUS INIMA a identificat două direcții de dezvoltare, fiecare având beneficii pe termen scurt, mediu și lung pentru pacienții oncologici și aparținătorii lor.
Prima inițiativă a asociației a fost dezvoltarea proiectului “Centrului de suport oncologic SUS INIMA”, astfel încât astăzi, echipa noastră include doi navigatori de pacienți oncologici, un lucrător social, psihologi și nutriționiști care deservesc activitatea centrului, axată pe suplinirea acestor nevoi: nevoia de siguranță; nevoia de iubire și apartenență, nevoie de stimă și nevoia de actualizare.
Dintre beneficiile pe care le urmărim pentru a întâmpina aceste nevoi, menționăm: posibilitatea de a întâlni cu alte persoane aflate în aceeași situație; dezvoltarea de noi relații personale și evitarea izolării sociale; posibilitatea de a împărtăși informații despre diferite subiecte; învățarea și practicarea de exerciții fizice pentru recuperarea fizică; facilitarea întâlnirii cu specialiști din domenii diferite (oncologie, radioterapie, fizioterapie, psihoterapie); activități speciale de reducere a depresiei și stresului. Toate acestea au ca scop direct: îmbunătățirea stării de spirit, respectiv a calității vieții pacienților și aparținătorilor în vederea depășirii contextului oncologic în echilibru și siguranță.
Foto: Grimm
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
104Chestionar despre extinderea traseelor TURSIB, 28iulie-30august
6 luni agoChestionar pentru extinderea transportului public în Sibiu și zona periurbană
Chestionarul dedicat locuitorilor Municipiului Sibiu este disponibil pe pagina principală a site-ului sibiu.ro: Chestionar ADI Transport Metropolitan
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu, din care fac parte Municipiul Sibiu și alte 9 localități din jurul acestuia (orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Șelimbăr, Cristian, Șura Mică, Roșia, Șura Mare, Sadu și Poplaca), continuă demersurile pentru crearea unui sistem de transport public care să le conecteze mai bine, îmbunătățind mobilitatea locuitorilor într-un mod mai prietenos cu mediul decât utilizarea autovehiculului personal.
În paralel cu proiectul de achiziție a 36 de autobuze electrice și a stațiilor de încărcare a acestora depus spre finanțare din PNRR, consultantul contractat de ADI Transport Metropolitan Sibiu studiază opțiunile și modalitățile optime de extindere a transportului public la nivelul zonei alcătuite din cele 10 localități menționate.
Elemente importante în această analiză sunt opinia și nevoile locuitorilor. În perioada 28 iulie – 30 august, în fiecare localitate, se va aplica un chestionar care să indice obiceiurile de deplasare și sugestiile beneficiarilor transportului public.
”Primăria Sibiu încurajează cetățenii să acorde 7-10 minute pentru completarea acestuia în format electronic. Pentru cei care nu utilizează mijloacele electronice, chestionarul este disponibil la cerere la ghișeele din sediile Primăriei și cele ale Direcției Fiscale de pe str. Turismului.”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Sibienii vor fi rugați să ofere anonim următoarele informații:
- Ce moduri de deplasare utilizează în diversele tipuri de activități zilnice și cât de des;
- Cât plătesc lunar pentru transportul public și cât pentru deplasarea cu mașina;
- Cât de aproape este stația de autobuz de locuință;
- Problemele cu care se confruntă în utilizarea transportului public;
- Gradul de satisfacție cu privire la sistemul de transport public, precum și sugestii de îmbunătățire a acestuia;
- Localitățile învecinate spre care ar avea nevoie să se îndrepte cel mai des;
- Motivele care i-ar determina să utilizeze/să utilizeze și mai mult transportul public.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
112