Știu și aplic 2022- concurs pentru elevi

Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii

Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din cauza lipsei de informare, a lipsei de experienţă,precum și a lipsei de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

I.T.M Sibiu va organiza pentru a opta oară la nivelul județului Sibiu concursul „Știu și aplic – Securitate și sănătate în muncă se deprinde de pe băncile școlii”, în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate și sănătate în muncă.

”Obiectivul principal al concursului constă în încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă precum și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale. Cadrul strategic european în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă mizează în perioada următoare pe consolidarea politicilor naţionale ce vizează dezvoltarea unor sinergii cu alte domenii, printre care și învăţământul.”, transmit reprezentanții ITM Sibiu.

Concursul se adresează elevilor de liceu și cadrelor didactice din filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale și protecția mediului) și filiera teoretică (profilul real).

Materialul biblioraftic privind metodologia de concurs pentru școlile participante la concursul „ȘTIU ȘI APLIC – SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ȘCOLII” se regăsește pe site-ul https://stiusiaplic.ro/ .

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top