Stadionul sibian gata de meciurile oficiale
Stadionul din Parcul Sub Arini a fost omologat de către Liga Profesionistă de Fotbal. Municipalul are o capacitate de peste 13 mii de locuri.
Gazonul este natural, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Suprafața de joc a noului stadion măsoară 105 metri lungime pe 68 lățime.
Primul meci oficial va fi în 10 decembrie. Atunci FC Hermannstadt și Farul Constanța, vor juca de la ora 19.00, meciul programat pentru etapa a 20-a din Superliga României.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Ciprian Ștefan: Ministerul Culturii este Cenușăreasă | VIDEO
3 ani agoCiprian Anghel Ștefan: Trebuie să ne unim, să devenim o voce!
Astăzi a debutat la Muzeul Astra, programul Astra Multicultural 2021. La deschiderea seminariilor pe tema ”Patrimoniu cultural.Valori.Perspective”, managerul general al Muzeului Astra și președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România, Ciprian Anghel Ștefan le-a transmis directorilor instituțiilor de cultura din România, un mesaj în contextul finanțării insuficiente a instituțiilor care gestionează patrimoniul cultural al țării.
”Noi directorii suntem vremelnici în funcție! Important este ce rămâne după noi, ce echipe construim, ce strategii construim și ce transmitem mai departe. Și cum, din poziția noastră de influenceri, reușim să convingem factorii decizionali. O spun cu toată răspunderea. În momentul de față Ministerul Culturii este Cenușăreasă, un minister de sacrificiu. ”, Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului Astra și președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România.
Ministerul Culturii nu este prezent în programul guvernamental PNRR. Banii prin Programul Național de Restaurare și Reziliență care ajung la cultură vin mai mult indirect decât direct.
”Vi se pare Normal? Unde suntem noi muzeele în acest PNRR? Unde suntem noi instituțiile de stat în acest program, având în vedere că instituțiile de stat care gestionează patrimoniul din România, sunt cei mai mari depozitari de patrimoniu și gestionari de patrimoniu? De ce? În principal din cauza noastră, că nu am reușit să ne unim și să fim o voce.”, a adăugat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului Astra și președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
269Cursa 2×2 în Munții Făgăraș
1 an agoCursa montană extremă atrage alergători de elită și la a XI-a ediția
Cursa este renumită la nivel internațional pentru dificultatea traseelor, dar și frumusețea lor. 2X2 Race traversează cele mai înalte trei vârfuri din România: Moldoveanu, Negoiu și Viștea Mare. Organizatorii UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), cea mai importantă competiție de profil din lume, Chamonix-Mont Blanc, consideră 2X2 Race drept o cursă de calificare pentru acest ultramaraton montan.
Pe 19 august, concurenții înscriși vor lua startul de la Bâlea Lac și se vor întrece într-o cursă care se desfășoară integral la altitudinea de peste 2000 m, calitate ce o califică drept ultra sky marathon – singurul maraton de acest gen din România, și printre puținele din Europa.
“Traseul 2X2 este neschimbat de 11 ani și urmează marcajul turistic de creastă, bandă roşie. Singura porțiune unde se trece din poteca principală într-un traseu secundar este de pe Viștea Mare (al treilea cel mai înalt vârf din România) către Vf. Moldoveanu (cel mai înalt punct geografic din țară). Cursa adună anual la start sportivi determinați și pregătiți să înfrunte diferențe de nivel mari, la cea mai înaltă altitudine din țara noastră. Și anul acesta avem parte de participare internațională și suntem curioși să vedem cine va urca pe podium.” declară Florin Băraș, unul dintre organizatorii 2X2 Race.
Cursa este formată din două categorii, fiecare dintre cele două fiind alergate într-o singură etapă, cu limite intermediare și finale de timp.
X2 – o cursă spectaculoasă atât prin prisma traseului abordat, cât și a diferenței uriașe de nivel (1900 m D+) raportată la lungime (18 km). Concurenții înscriși la această probă vor alerga pe unele dintre cele mai tehnice trasee din Carpați, atingând al doilea cel mai înalt vârf din românia, Vf. Negoiu (2535 m). Timp final: 10 ore.
2X2 – o cursă pe cât de impresionantă, pe atât de tehnică. Traseul are o lungime de 45 km și 4200m diferență pozitivă de nivel, și străbate cele mai înalte trei vârfuri din România, din spectaculoasa creastă a Făgărașului: Moldoveanu (2544m), Negoiu (2535m) și Viștea Mare (2527 m). Timp final 14 ore.
Înscrieri și condiții de participare
Înscrierile pentru cele 2 curse mai sunt deschise până pe 31 iulie, pe site-ul www.2x2race.ro. Fiind o competiție extrem de dificilă, dedicată alergătorilor experimentați, concurenții trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a putea fi admiși:
- Pentru a se putea înscrie la 2X2, concurenții trebuie să fi terminat 2X2 anul trecut sau să fi terminat în jumătatea superioară a clasamentului, cu cel mult 18 luni înainte de start, cel puțin o cursă de minim 35 km lungime și 1500 m diferență pozitivă de nivel.
- Pentru a se putea înscrie la X2, trebuie să fi terminat 2X2 sau X2 anul trecut sau să fi terminat cu cel mult 18 luni înainte de start, cel puțin o cursă de minim 15 km lungime și 1000m diferență pozitivă de nivel, cursă desfășurată în zona montană.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
363PORTAL MEDICAL se extinde!
2 ani agoPORTAL MEDICAL, inițiat de Consiliul Județean Sibiu, s-a implementat și la clinica privată DIAMED
PORTAL MEDICAL se poate accesa doar de pe un cont realizabil în câțiva pași la adresa https://portalmedical.cjsibiu.ro/
Consiliul Județean Sibiu extinde platforma Portal Medical prin semnarea unui protocol de colaborare și cu clinica privată DIAMED, care oferă sibienilor servicii medicale în diverse specialități: pediatrie, cardiologie, alergologie, medicină internă, endocrinologie, precum și analize de laborator și servicii de medicina muncii. DIAMED deține două clinici: una pe strada Dimitrie Anghel și una în cartierul Arhitecților. Odată cu semnarea prezentului protocol cei aproximativ 10.000 de pacienți înregistrați în sistem vor putea beneficia de avantajele pe care le oferă Portal Medical – singura platformă digitală din țară prin care cei înregistrați își vor putea consulta istoricul medical.
„Salut deschiderea reprezentanților clinicii Diamed de a se alătura platformei Portal Medical. Asta dovedește grija pe care o poartă pacienților, precum șl dorința de a oferi servicii medicale de calitate adaptate la nevoile reale ale pieței. Extinderea platformei a fost și rămâne una dintre țintele noastre, astfel încât să beneficieze un număr cât mai mare de sibieni din tot județul de avantajele evidente ale acestui instrument digital.
Totodată, digitalizarea sănătății este una dintre priorități și la nivel european așadar, ceea ce facem prin Portal Medical în județul Sibiu, poate fi un exemplu de bună practică în crearea Spațiului European al datelor privind sănătatea, obiectiv prin care UE își dorește ca toți cetățenii să aibă acces în siguranță și control deplin asupra datelor lor medicale în format digital și care aduce beneficii și în cercetarea și crearea de politici de sănătate publică.
La nivelul Comitetului European al Regiunilor pregătim în acest moment un aviz pentru care am fost numită raportor pe această temă, iar Sibiul poate contribui, alături de partenerii publici și privați înscriși în Portal Medical, prin experiența acumulată, în crearea unei politici de sănătate digitală la nivel european”, a afirmat Daniela Cimpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Platforma Portal Medical face parte dintr-un proiect amplu inițiat de Consiliul Județean Sibiu și finanțat prin fonduri europene, care permite accesul la istoricul medical al pacienților care au folosit cel puțin o dată serviciile spitalelor care sunt integrate în platformă, și anume: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie dr. Gh. Preda Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Spitalul Orășenesc Agnita, Clinica Misan Med, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș, Clinica Polisano.
“Viața nu este numai pentru a fi în viață, ci să-ti fie și bine, și astfel, având la îndemâna accesul la tehnologie și în special la acest Portal Medical, pacienții își îmbunătățesc calitatea vieții iar medicii își ușurează activitatea. Multiplele avantaje pe care le are utilizarea platformei, printre care centralizarea istoricului medical, programări on line, accesul medicilor la dosarul pacientului ajutând-i în demersul medical, o comunicare mai ușoară dintre medic și pacient au fost doar câteva dintre argumentele care au stat la baza deciziei de a integra clinica Diamed în această platformă.
Pentru noi, pacienții care ne trec pragul sunt deosebit de importanți, pentru că sănătatea este un cuvânt mare – care cuprinde nu numai corpul, mintea și spiritul ci și PERSPECTIVA unui om. De aceea, schimbându-ne perspectiva, adică fiind deschiși la nou și la tot ceea ce ne ușurează viața, creștem calitatea acesteia”, a declarat Gabriel Bolca, manager clinica Diamed.
Platforma Portal Medical permite totodată, partajarea informațiilor din istoric cu medicii cărora pacientul decide să le ofere acces, dar și încărcarea altor documente. În plus, platforma permite realizarea de programări la cabinetele spitalelor, oferă posibilitate de a acorda acces la dosarul medical propriu, de către pacient, unui medic fără cont în portal, pe baza unui link și a unei parole cu valabilitate limitată, posibilitate medicului de familie de a crea cont în portal pentru un pacient (cu acordul pacientului).
Pentru mai multe detalii cu privire la utilizarea platformei, cei interesați pot urmări video ul de la acest link – https://www.youtube.com/watch?v=A2BjIjXf3hU
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
348