Stadionul sibian gata de meciurile oficiale
Stadionul din Parcul Sub Arini a fost omologat de către Liga Profesionistă de Fotbal. Municipalul are o capacitate de peste 13 mii de locuri.
Gazonul este natural, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Suprafața de joc a noului stadion măsoară 105 metri lungime pe 68 lățime.
Primul meci oficial va fi în 10 decembrie. Atunci FC Hermannstadt și Farul Constanța, vor juca de la ora 19.00, meciul programat pentru etapa a 20-a din Superliga României.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Iluminatul public modernizat în proporție de 65%
8 luni agoIluminatul public modernizat pe aproape 70 de străzi în 2022
Iluminatul public a fost modernizat pe străzile: Târgu Fânului, N. Teclu, Abatorului, Maramureșului, Avrig, Argeșului, Gh. Dima, N. Olahus, O. Goga, Cristian, Calea Cisnădiei, Lămâiței, M. Sturza, A. Saligny, Privighetorii, Aleea Călăreților, T. Moșoiu, C. Negri, Horia, P. Cerna, C. Porumbescu, G. Ureche, N. Filimon, D. Golescu, Cloșca, Bahluiului, Goethe, I. Catina, I. Slavici, A. Pann, Dr. Barcianu, M. Milo, A. Pumnul, Piața Prahovei, Putnei, Prof. V. Lazăr,
G. Bacovia, Arieșului, V. Alecsandri, A. Vlahuță, I. Chendi, M. Sebastian, A. Vlaicu, M. Costin, D. Anghel, N.D. Cocea, T. Maiorescu, Aleea M. Eminescu, G. Alexandrescu, Calea Poplăcii, Calea Dumbrăvii (între sensul giratoriu cu str. Ludoș și ieșirea spre Rășinari), Revoluției, C. Noica (între str. Berăriei și b-dul V. Milea), N. Iorga (între b-dul M. Viteazu și Calea Cisnădiei), Aleea Frații Buzești.
Aproape 900 de corpuri de iluminat noi au fost montate pe aceste străzi, împreună cu stâlpi noi, o rețea de alimentare nouă și puncte de aprindere. Investiția se ridică la 3,6 milioane de lei.
“Am modernizat iluminatul public pe 55 de străzi în 2022, continuând proiectul multianual pe care l-am început în 2020 prin contractul de delegare a gestiunii acestuia, la care se adaugă astfel de lucrări realizate în cadrul unor proiecte separate, de modernizare a cartierelor și străzilor sau a altor obiective publice. Aceste lucrări înseamnă eficientizarea consumului prin înlocuirea corpurilor clasice cu unele cu LED, mai economice și care asigură o luminozitate mai bună.
Odată cu modernizarea, se conectează la sistemul de telegestiune, care ne permite monitorizarea și comanda acestuia de la distanță. Până în prezent, aproape 65% din întregul iluminat public al Sibiului este modernizat, aproximativ 45% fiind deja conectat la telegestiune.”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Un proiect separat a fost cel din Zona Industrială Vest, fiind reabilitat și extins iluminatul public pe străzile Salzburg, Europa Unită, Monaco, Barcelona, Lyon, Munchen, Milano, Florian Rieger și Turda. Investiția în valoare de 5,58 milioane de lei a presupus instalarea a 215 stâlpi cu un total de 254 corpuri de iluminat, crearea rețelei de alimentare și a punctelor de aprindere.
Pe strada Theodor Aman, pe care Primăria Sibiu va amenaja o pistă pentru biciclete, iluminatul public nou este asigurat acum prin 58 de corpuri de iluminat. Valoarea investiției depășește 970.000 de lei, aceasta incluzând toată infrastructura funcționării sistemului de iluminat public și conectarea acestuia la sistemul de telegestiune.
La acestea se adaugă lucrările realizate în cadrul proiectelor de investiții pentru modernizarea cartierelor sau străzilor:
• în cartierele Hipodrom I, Ștrand și Terezian
• pe Calea Dumbrăvii (tronsonul dintre Piața Aurel Vlaicu și str. Ludoș)
• în parcul nou din zona străzii Preot Bacca și pe str. Preot Bacca
• pe str. Bratislava
• în stațiunea Păltiniș (pe str. Oncești).Lucrările vor continua și în 2023, pe alte străzi.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
58Acțiuni de prevenire la Râu Sadului și Păltiniș
1 an agoAcțiuni pe linia conștientizării pericolelor generate de traficul și consumul de droguri
Acțiunile informativ – preventive pe linia prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor au continuat în cursul acestei săptămâni. Polițiștii sibieni din cadrul Biroului Siguranță Școlară și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu au stat de vorbă cu tinerii.
Polițiștii sibieni au continuat acțiunile preventiv-informative în taberele organizate în localitățile Râul Sadului și Păltiniș, județul Sibiu, pe linia conștientizării pericolelor generate de traficul și consumul de droguri.
”Ne întrebăm de multe ori ce poate determina un tânăr să consume droguri, într-o lume care pare să-i ofere absolut totul. Se pare că, tocmai acest lucru este de multe ori o motivaţie pentru a încerca ceva nou. În spatele fiecărei decizii de a consuma droguri se află o curiozitate, un motiv sau o întreagă poveste de viaţă.”, au transmis polițiștii sibieni în cadrul acestor acțiuni.
Ceea ce însă mulţi tineri nu cunosc este faptul că alegerea de a consuma droguri poate avea un impact asupra vieţii lor în nenumărate feluri la care nu se aşteaptă.
Relaţiile cu prietenii şi familia, siguranţa personală, presiunea financiară, dependenţa şi depresia sunt doar câteva aspecte la care merită să cugetăm atunci când suntem în fața tentației de a consuma substanţe interzise.- Prietenii şi familia îşi vor pierde treptat însemnătatea pe care o au în viaţa ta, fiind cei care vor sta în calea consumului de droguri. Merită să pierzi aceste valori?
- În momentul în care te afli sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei, eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi eşti predispus să ţi se întâmple lucruri rele. Merită să rişti?
- Atunci când eşti consumator de droguri, resursele financiare devin tot mai limitate. Cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a le procura şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gândit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?
- Dependenţa se va instala foarte rapid şi vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri, risipind timp şi energie pentru a face rost de ele. Merită să pierzi acest timp?
- Aflat sub efectele consumului de droguri, vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut. Poţi deveni violent faţă de cei dragi ţie sau poţi deveni o victimă a violenţei. Merită să-i răneşti?
- După consum, poţi intra într-o stare de depresie, ca efect direct al consumului sau ca urmare a lucrurlor pe care le-ai experimentat în timpul consumului. Merită să treci prin starea asta?
- Când te afli sub influenţa droghurilor, poţi deveni vitima unui accident sau poţi provoca chair tu unul. Merită să rişti?
”Polițiștii sibieni și specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu te pot ajuta, prin aceste acțiuni, să înţelegi mai bine efectele consumului, prin testarea cu ochelarii simulatori, care induc efectele consumului de alcool, în versiunea de zi şi noapte, precum şi a consumului de droguri, în scopul prevenirii consumului de substanţe psihoactive.”, transmit polițiștii sibieni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
186Reparații pe încă 2 străzi din Sibiu
11 luni agoReparații pe străzile Henri Coandă și Rahovei
Reparațiile se desfășoară în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie.
Strada Henri Coandă, intră în șantier pe întreaga sa lungime, între sensul giratoriu cu str. Ștefan cel Mare și strada Mașiniștilor; pe această stradă se vor înlocui și bordurile în zonele în care este necesar.
Strada Rahovei se repară de la intersecția cu Calea Cisnădiei și până la Piața Rahovei.
Lucrările de frezare se vor desfășura pe timpul nopții, iar cele de asfaltare pe timpul zilei, fără închideri de circulație, dar cu devieri în punctele în care se lucrează.
”Precizăm că, în perioada lucrărilor, constructorul are obligația de a asigura accesul și trecerea mijloacelor de transport public, astfel încât traseele nu vor fi afectate.”, transmite Primăria Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
113