Spitalul își schimbă ”fața”, prin POR 2014-2020

Spitalul Județean Sibiu are încă o secție reabilitată cu bani europeni

Spitalul Județean va muta secția de Cardiologie în spațiul recent reabilitat. Dar, acest luxcru este posibil numai după ce spațiul va fi dezinfectat și reautorizat.

Spațiul  Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu care a fost complet modernizat este amplasat la etajul III al corpului „C2” din Maternitatea Nouă. În cele 19 saloane au fost înlocuite geamurile, ușile, rețelele electrice, cele de încălzire, de alimentare cu apă și de canalizare. Podelele au fost acoperite cu covor PVC tratat împotriva microbilor, iar pereții au zugrăveli cu vopseluri antibacteriene. Toaletele au fost complet reabilitate, iar obiectele sanitare înlocuite.

Din punct de vedere al îmbunătățirii eficienței energetice, toate corpurile de iluminat sunt dotate cu becuri tip led, pereții exteriori au fost termoizolați, iar la geamurile dinspre curtea interioară a fost montat un sistem parasolar.

În premieră, conform comunicatului CJ Sibiu, secția a fost dotată cu trei sisteme: climatizare automatizată în fiecare salon și pe holuri; „nurse call” – care va permite apelarea individuală a asistentelor de către pacienți; detectare-semnalizare incendiu. Acesta a fost conectat la rețeaua existentă de hidranți interiori care, la rândul său, a fost înlocuită.

„Este doar o parte dintre lucrările ample pe care le efectuăm la cele 3 corpuri de clădire ale Maternității Noi, pentru că toate secțiile de aici vor fi complet reabilitate.”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Secția recent reabilitată a fost cuprinsă în contractul de lucrări „Lot 1 – Maternitatea Nouă”, a cărui valoare este de aproximativ 31 de milioane de lei, majoritatea banilor fiind obținuți de către Consiliul Județean Sibiu din fondurile Uniunii Europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Lucrările de modernizare ale „Maternității Noi” din cadrul Spitalului Județean sunt susținute financiar și de către Consiliul Județean Sibiu, printr-o contribuție proprie în valoare de 7,61 milioane lei. La aceasta se adaugă o finanțare a Primăriei Municipiului Sibiu, acordată prin Agenda de Sănătate, în cuantum de 3,5 milioane lei.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top