Spitalul județean a suplimentat paturile pentru pacienții cu Covid-19

Spitalul Județean sibiu are în acest moment 59 de paturi pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a ănnregistrat în ultimele zile o creștere a numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV2 internați. Având în vedere contextul epidemiologic, cea mai mare unitate sanitară a județului a făcut demersuri în vederea suplimentării numărul de paturi destinate acestora.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a Spitalului Județean Sibiu pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de Covid-19.

Conform noi structuri, numărul paturilor pentru spitalizarea pacienților Covid non – ATI în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase a crescut cu 12 ajungând la 35.
Per total, pentru numărul paturilor pentru pacienții Covid – 19 este de 59 după cum urmează: 35 paturi în Secția Clinică Boli Infecțioase; 6 paturi ATI – COVID (corp modular 1); 3 paturi Covid pentru specialitățile chirurgicale – localizate în pavilionul chirurgical; 13 paturi Covid pentru secțiile de Obstetrică-Ginecologie; 2 ATI – Covid Compartiment ATI – Obstetrică Ginecologie; (destinate exclusiv compartimentului menționat)

Per total, conform noii structuri temporare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu are în momentul de față: 900 de paturi dintre care 59 pentru pacienții Covid – 19.

„Creșterea sau scăderea numărului de cazuri sunt lucruri normale , am putea spune chiar de rutină, în <viața> de zi cu zi a unui spital și mai ales a unei unități de mărimea și importanța SCJU Sibiu, care a fost și continuă să fie principalul vector în diagnosticarea și tratarea pacienților cu SARS-CoV2. Nu este vorba despre o situație alarmantă dar noi trebuie să fim permanent pregătiți, acesta fiind motivul acestei reorganizării a capacității de internare din zona roșie”, a explicat managerul Spitalului Județean Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.

În ceea ce privește conduita corectă pentru evitarea transmiterii oricărui tip de infecție respiratorie recomandăm sibienilor să fie în continuare prudenți, să nu se expună și să respecte un set de minimele măsuri de siguranță:

  • utilizarea în continuare a măștilor de protecție în spațiile foarte aglomerate;
  • monitorizarea atentă a stării de sănătate și prezentarea la medic în cadrul unor simptome severe de infecție respiratorie;
  • respectarea regulilor de igienă personală;
  • Respectarea orarului de vizitare a pațienților și a conduitei în spital.

De asemenea, recomandăm cetățenilor ca, în cazul unor simptome ușoare, să contacteze medicul de familie pentru diagnosticare și tratament și doar în cazul unor simptome severe să se prezinte la Unitatea Primiri Urgențe.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top