Spitalul de Pediatrie. Proiect de digitalizare cu 2,4 milioane lei, prin PNRR

Spitalul de Pediatrie Sibiu continuă digitalizarea, cu fonduri europene

Spitalul de Pediatrie Sibiu, continuă digitalizarea, prin proiectul ce va fi depus pe Componenta 7 a PNRR de către Spital și Primăria Sibiu, în parteneriat. Investiția estimată la 2,4 milioane de lei include:

 1. Extinderea Sistemului Informatic Medical Integrat prin:
  • Crearea unei aplicații mobile pentru medici și asistente care vor utiliza tablete în locul fișelor clasice de observație și vor putea accesa de lângă patul pacientului dosarul medical cu investigații medicale și diagnostice.
  • Implementarea unei componente “voice to text” prin care se vor transcrie automat observațiile medicale și rezultatele investigațiilor imagistice.
  • Crearea unui modul “dosar îngrijire pacient”, un plan de îngrijiri completat direct la patul pacientului
  • O componentă de telemedicină care va asigura de la distanță legătura dintre medicii specialiști și pacienți
  • Un modul de analize medicale și financiare, care va permite comparația multianuală a peste 50 de indicatori de performanță ai unității sanitare.
 2. Achiziționarea de echipamente hardware de infrastructură IT
 3. Conectarea prin cablu și wireless a corpurilor de clădire de pe străzile Pompeiu Onofreiu, G. Barițiu și Transilvaniei.

“Ambulatoriile Spitalului au fost extinse și am achiziționat zeci de aparaturi moderne pentru diagnosticare și tratament, livrarea lor fiind aproape încheiată. Acestea reprezintă o investiție de peste 17 milioane de lei pe care am realizat-o doar în ultimii 2 ani pentru spitalul pe care noi îl avem în administrare din punct de vedere al infrastructurii. Și continuăm: am depus două proiecte în cadrul PNRR, unul pentru eficientizarea energetică a clădirii de pe str. Transilvaniei, și un al doilea pentru reabilitarea blocului operator al Spitalului. Am pregătit și acest proiect pentru digitalizarea Spitalului de Pediatrie pe care îl supun aprobării Consiliului Local, pentru a putea solicita finanțare europeană.”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top