Sibiul vizitat de doi Președinți, astăzi 25 mai

Sibiul a fost vizitat de Președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier și Președintele României, Klaus Iohannis

Sibiul a primit vizita Președintelui Republicii Federale Germania, E.S. Frank-Walter Steinmeier și a Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis, astăzi 25 mai 2023. Această dată va rămâne înscrisă în istoria orașului.

“Sibiul a fost deosebit de onorat de această vizită. Excelența Sa, domnul Președinte Steinmeier, cetățean de onoare al Sibiului din 2015, a revenit în oraș pentru a treia oară, exprimându-și admirația și plăcerea de a revedea orașul nostru. Am primit cu încântare, în numele Sibiului, aprecierile pozitive din partea Președintelui Germaniei, domnul Frank-Walter Steinmeier și din partea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis cu privire la frumusețea și dezvoltarea orașului. Sper că este o mândrie și o mulțumire pentru fiecare dintre sibieni că avem un oraș apreciat la cel mai înalt nivel.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Vizita a început la Primăria Sibiu unde Președintele României, ES domnul Klaus Iohannis și primarul Astrid Fodor l-au primit pe înaltul oficial. Președintele Steinmeier a transmis mesajul său pentru Sibiu în Cartea de Onoare a orașului:

“De la ultima mea vizită din 2015, Sibiul a crescut în inima mea. Îmi amintesc cu recunoștință de onoranta distincție acordată în cadrul vizitei mele din 2015. Astăzi, în calitate de Cetățean de Onoare al Sibiului, am privilegiul de a reveni și mă bucur de rolul important pe care Sibiul și cetățenii săi îl joacă în relațiile strânse și cordiale dintre România și Germania.”

A urmat o întrevedere în biroul primarului Astrid Fodor în cadrul căreia s-a purtat o scurtă discuție pe tema frumuseții orașului, dar și a direcțiilor de dezvoltare ale acestuia.

După o întâlnire cu comunitatea germană la Forumul Democrat al Germanilor și o discuție a celor doi Președinți cu liceeni sibieni, vizita Președintelui Steinmeier în municipiul Sibiu s-a încheiat cu o recepție oferită de primarul Astrid Fodor care a prilejuit o întâlnire între cei doi înalți oficiali și reprezentanții comunității Sibiului.

Aceasta a fost a patra vizită a unui Președinte german în Sibiu. De altfel, în ultimii 25 de ani orașul a avut onoarea și plăcerea să primească un număr mare de vizite la nivel înalt, dintre care amintim: Regele Albert al II-a și Regina Paola ai Belgiei, Marele Duce Henri și Marea Ducesă Maria Teresa de Luxemburg, Prințesa Muna a Iordanului, Principesa Margareta și Principele Radu ai României, doi președinți ai Comisiei Europene – Jose Manuel Barosso și Jean Claude Juncker și prim-ministrul Luxemburgului – domnul Xavier Bettel, miniștrii și alți înalți oficiali. De asemenea, amintim de Summit-ul din 2019 când, la Sibiu, au fost prezenți 28 de șefi de state și de guverne din Europa.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top