Sibiu. Marș împotriva sindicatului

Sibiu. Peste 2000 de persoane au mărșăluit pe străzi

Sibiu, Piața Mare, ora 10, este momentul ”zero” în care angajații din sistemul educațional au pornit un protest împotriva guvernanților, dar și împotriva liderilor de sindicat. Cele peste 2000 de persoane au ieșit din nou în stradă, deranjate de teatrul ieftin pe care îl joacă Ministrul Educației, Premierul dar și Președintele.

”NU cedăm!”, ”Îndrăznim!”, ”Rușine, rușine! Rușine să vă fie!”, ”Demnitate!” au fost sloganurile pe care le-au rostit la unison toți participanții.

La finalul protestului, în fața Prefecturii, profesorii i-au cerut demisia președintelui S.I.P. Sibiu, Leonard Stancu. Asta, după ce, pe tot parcursul protestului au fost afișate pancarte cu mesaje clare la adresa liderului sindical.

”LEO, suntem cu ochii pe tine!”, ”Leo Stancu nu uita, bani îți iei din leafa mea”, ”LEO, ești cam derutant / Demagog, arogant / La colț ne cam pui nițel / De când ești președințel / N-ai vrea hatârul să ne faci /  Și demisia să-ți bagi?”(Dedicație tuturor colegilor care au fost la videoconferința SIP din 8 iunie a.c. și care s-au simțit trădați și umiliți).

Profesorii care au asistat la videoconferința de joi dimineață, pe care președintele SIP a ținut-o cu școlile sibiene, au anunțat că vor părăsi sindicatul pentru că s-au simțit umiliți și trădați de președintele SIP Sibiu. În momentul când acesta încerca să le invoce, voalat sau mai pe față, ieșirea din grevă, greviștii și-au dat seama că au fost „vânduți”.

Angajații din școlile și grădinițele sibiene care au mărșăluit astăzi din Piața Mare, pe strada Gheorghe Lazăr, Bdv Corneliu Coposu, Strada Andrei Șaguna, au anunțat că nor întrerupe forma această de protest, deci nu se întorc la cursuri începând de luni, cum li s-a cerut de la București.

Contribuția membrilor SIP este în valoare de 1% din salariul brut/lună.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top