Sibiu – 2 piețe rămân deschise

Piețele agroalimentare din municipiul Sibiu sunt deschise. Atât producătorii cât și comercianții au tarabele pline.În contextul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 935/05.11.2020 care interzice funcționarea piețelor agroalimentare organizate în spații închise, Primăria Sibiu și SC Piețe SA transmit sibienilor și producătorilor că piețele agroalimentare din Sibiu își vor continua activitatea.

„Piața Cibin și Piața Rahova sunt organizate în spații deschise și deci nu intră sub incidența acestor restricții. În cazul Pieței Vasile Aaron, organizată în spațiu închis, vom lua măsuri pentru ca și aici să se poată continua activitatea. Producătorilor li se vor amenaja spații de vânzare în aer liber, cu pavilioane și mese, pe platoul de lângă piață.”(Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Sibiu – Piețele Cibin și Rahovei pline de produse

Tarabele din piețe sunt pline cu de toate. De la ceapă verde la murături. Sibienii încă aleg să îți facă cumpărăturile din piața Rahovei. Cu masca pusă bine sau mai puțin bine pe față, lumea vine să cumpere mai mult legume și fructe de sezon.

Am stat de vorbă cu trei vânzătoare mai vorbărețe. Acestea ne-au spus că: ”Vor sa ne omoare de tot! Am muncit toată vara să avem ce mânca.”,  ”Am stat aseară să culeg spanacul proaspăt. Avem de toate, ca în mijlocul verii. De la spanac, ceapă verde până la murături.
Să vină lumea la piață! Îi așteptăm cu cea mai bună marfă.”

Piața Obor va fi închisă în zilele de târg, intrând sub incidența restricțiilor dar, marțea și joia va fi deschisă pentru vânzarea de cereale și legume. Aici au fost în control duminică mai multe echipaje de poliție.

 

Scroll to top