Sibienii nu prea vor abonamentul ECO. Puțin peste 860 de locuințe au beneficiat de reducere

Sibienii sunt darnici

În anul 2021 s-a schimbat metoda de aplicare a taxei de salubrizare. Astfel, familiile care locuiesc la apartament au trebuit să plătească contravaloarea abonamentului PRACTIC.

Totuși, municipalitatea îi recompensează cu trecerea de la abonamnetul PRACTIC la cel ECO pe cei care fac dovada colectării a cel puțin 10 kilograme de deșeuri reciclabile.

”Pentru un număr de 865 de locuințe s-a depus această dovadă fie la sediul Serviciului Management Salubrizare și Protecția Mediului, fie la ghișeele Direcției Fiscale. În cazul acestor apartamente s-a trecut de la abonamentul PRACTIC la abonamentul redus ECO. ”, transmite Mirela Gligore, Șef Serviciu Comunicare și Relații Externe, din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Sibienii care au depus această dovadă și au completat și Declarația de impunere rectificativă au beneficiat de recalcularea sumelor datorate pe anul 2021, pentru taxa de salubrizare.

”Taxa aferentă abonamentului ECO (12 lei/persoană/lună) se aplică de îndată, recalculându-se sumele datorate pe întreg anul drept taxă de salubrizare.”, a adăugat Mirela Gligore.

Dovada primită de la centrul de colectare a deșeurilor reciclabile și declrația se pot depune până la sfârșitul anului. Documentele se pot transmite inclusiv online la adresa de email management.salubrizare@sibiu.ro .

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

 

Scroll to top