Secția de Neurologie a fost închisă marți, susțin surse din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Pacienții din secție au fost transferați la celelalte spitale din Sibiu.
Infirmiere, asistente și doctori
Din personalul Secției Neurologie au fost confirmați 18 angajați.
Problema mare în acest moment este pentru cazurile noi de la Neurologie, care nu sunt infectate cu sarscov2, că nu au unde să fie internate.
50 de teste la Secția de Neurologie
În cadrul Ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență al Județului Sibiu de luni, managerul SCJU a declarat că au fost efectuate 50 de teste pe această secție și că urmează să primească rezultatele curând.
O comunicare oficială despre acest aspect, am fost înștiințați că o primim miercuri dimineață.
Citește aici despre noile containere și gradul de ocupare al paturilor covid.
You Might also like
Ziua și Noaptea Muzeelor 2022, la Biblioteca Astra
2 luni agoZiua și Noaptea Muzeelor 2022
Ziua și noaptea de sâmbătă, 14 mai 2022, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se alătură instituțiilor muzeale, sărbătorind Ziua și Noaptea Muzeelor 2022, eveniment care susține și promovează patrimoniul local și național, cultura și educația. Cei care își vor îndrepta pașii spre biblioteca publică sibiană vor avea ocazia să viziteze spații ale bibliotecii și, în egală măsură, să ia parte la o serie de activități și evenimente culturale pregătite de echipa bibliotecarilor astriști.
Palatul ASTRA va fi deschis pentru vizitare în intervalul orar 10:00 – 22:00. Pasionații de istorie, patrimoniu și memorie locală vor beneficia de vizite ghidate care cuprind spațiile clădirii istorice a Asociațiunii ASTRA: Colecțiile Speciale, Muzeul Asociațiunii și cabinetele documentare, Fondul Academia Română și Sala Festivă. Tururile ghidate vor fi organizate la orele 11:00, 13:00, 15:00 și 17:00.
Acestora li se adaugă povestea Parcului Astra și a străzilor din apropiere, relatată de dl. Răzvan C. Pop, istoric, în spațiul Terasei Bibliotecii situată în Corpul B. În egală măsură, cei interesați vor avea ocazia să viziteze în Foaierul Bibliotecii expoziția „175 de ani de la înființarea învățământului militar românesc”, organizată în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
Pentru prima dată, evenimentul Ziua și Noaptea Muzeelor va fi marcat și în orașul Cisnădie, publicul având prilejul să viziteze, incinta Casei de Cultură, Expoziția de carte veche din Colecțiile Bibliotecii ASTRA Sibiu. Cisnădiorenii de toate vârstele vor putea descoperi volume de patrimoniu vechi de sute de ani.
Programul Cinematecii ASTRA va debuta cu proiecții de filme artistice clasice din colecțiile bibliotecii. Vor avea loc retrospectivele „Charlie Chaplin” (Sala Festivă, orele 18:00 și 20:00) și „Audrey Hebpurn” (Filiala Valea Aurie , orele 17:00 și 20:00).
Un moment inedit în programul Ziua și Noaptea Muzeelor 2022 îl reprezintă atelierul „Povești în pijamale”, eveniment dedicat lecturii pentru cei mai mici dintre vizitatori. Sunt așteptați toți cei care îndrăgesc personajele de poveste, părinți și copii, deopotrivă. La această activitate, echipamentul adecvat al participanților este binevenit.
Sediile centrale și ale filialelor Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (Bâlea, Valea Aurie, Vasile Aaron, Cisnădie) vor fi gazda numeroaselor activități dedicate iubitorilor de istorie, lectură, teatru și muzică. Programul include ateliere de lectură și joc de rol, ateliere creative, atelier de caligrafie, un spectacol de teatru și muzică, expoziții documentare, proiecții de filme. Atelierul de caligrafie se va desfășura cu sprijinul doamnei înv. Maria Munteanu, profesoară, iar atelierul de lectură și joc de rol, cu susținerea doamnei Raluca Răducă, actor-mânuitor păpuși.
Participanții la Atelierele de dezvoltarea personală prin actorie, îndrumați de actorul Lucian Dragotă vor susține momentele de teatru, iar un grup de elevi de la Palatul Copiilor Sibiu, coordonat de Cătălina Minodora Dumitrean, va susține momentele muzicale.
Activitățile și evenimentele sunt organizate în parteneriat cu: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Teatrul Gong Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu și Centrul Cultural Cisnădie.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
58Păltiniș – 1 Decembrie pe pârtie
2 ani agoPăltiniș, De Ziua Națională a României pe schiuri
Instalațiile de producere a zăpezii artificiale au lucrat la putere maximă în ultimele zile, și în ciuda temperaturilor destul de ridicate, a fost produsă o cantitate suficientă de zăpadă pentru ca cele 3 pârtii să fie deschise marți.
Deschiderea pârtiilor de schi s-a făcut sub rezervele impuse de măsurile autorităților privind combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus. La intrare se măsoară temperatura tuturor celor care au intrat în resort.
„În ultimele luni, am implementat toate măsurile recomandate de autorități pentru a limita răspândirea acestui virus. Am creat noi circuite, atât pentru clienți cât și pentru angajați și am suplimentat toate punctele în care clienții interacționează cu angajații resortului. Pentru a evita formarea de cozi la casierii, de anul acesta skipass-urile se pot achiziționa și online iar toate punctele unde se vând produse alimentare și non-alimentare au fost suplimentate.”, spune Ioana Dragomir, reprezentantul complexului Arena Platoș Păltiniș.
Sistemul de așteptare la îmbarcare a fost redesenat, pentru a asigura păstrarea distanțării sociale între sportivii care așteaptă să urce în telescaun, pe teleski sau pe benzile rulante.
BONUS – în acest sezon nu se va percepe taxa de parcare.
Clienții complexului trebuie să știe că angajații vor respecta toate măsurile impuse de autorități, inclusiv purtarea măștii de protecție la baza pârtiilor și vă recomandă să purtarți cagule sau buff-uri pe pârtie.
Prima pârtie care a fost gata de deschidere a fost cea mai lungă pârtie a complexului, pârtia A. Tot de astăzi , s-a deschis și pârtia Arena și pârtia Școlii de schi.
Turiștii veniți pe pârtie s-au bucurat din plin de vremea frumoasă și zăpada de pe pârtii.
”E prima zi de schi. Suntem bucuroși că s-a deschis stațiunea. Sperăm ca măsurile de siguranță să fie respectate, să fim in siguranță.” ne-a declarat Andrei.
”Super! Super frumos! E foarte bine că au băgat tunurile de zăpadă. Vremea e numai bună de schi! Mi-a fost dor de o zi ca aceasta. Nu m-am mai dat pe schiuri de la ultima tabără de schi.”, ne-a spus Miruna.
Unii dintre cei care se bucurau de această ieșire la Păltiniș, s-au gandit și la cei care nu au avut voie să urce la schi din cauza carantinei.
”La mulți ani, români! Păcat că avem această interdicție . Noi am avut șansa că locuim intr-o localitate necarantinată. Est e anormal ca parcările mall-urilor să fie pline și aici, în natură să nu poți bucura de o zi atât de frumoasă.” ne-a mărturisit Alexandru.
Programul de funcționare al instalațiilor de transport pe cablu va fi între 10 și 17, în fiecare weekend din extrasezon. Sâmbăta se schiază și pe nocturnă.
IMPORTANT
Pentru că municipiul Sibiu și alte câteva localități din județ sunt în stare de carantină, și săptămâna aceasta, accesul spre Păltiniș este permis numai celor care vin din zone necarantinate(cu declarație de tranzit). Mai pot urca în satțiunea montană sibiană persoanele care pot face dovada unei rezervări de cazare aici.
Vezi AICI care este atmosfera pe pârtile de la Păltiniș.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
189Noaptea Muzeelor – 3 turnuri deschise pentru vizitatori
1 an agoNoaptea Muzeelor în Turnurile Sibiului
Primăria se alătură programului național Noaptea Muzeelor cu turnurile de pe str. Cetății și Turnul Sfatului.
Turnurile de pe strada Cetății și Turnul Sfatului vor fi deschise vizitatorilor sâmbătă, 12 iunie până la miezul nopții. Primăria Sibiu se alătură astfel programului național Noaptea Muzeelor 2021.
Recent redeschise publicului după ample lucrări de reabilitare, turnurile de pe str. Cetății vor fi deschise publicului în ziua menționată și după încheierea programului obișnuit (11.00 – 19.00). Astfel, în intervalul orar 19.00 – 24.00 vizitatorii vor intra gratuit pentru a vizita Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor. Ultimul acces va fi la ora 23.30.
Și Turnul Sfatului va putea fi vizitat gratuit după încheierea programului normal, în intervalul orar 20.00 – 24.00. Reamintim că acest obiectiv emblematic al Sibiului va intra în curând în reabilitare, fiind în curs procedura de achiziție pentru realizarea proiectării pentru aceste lucrări.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
120