Scutirea de la taxa de gunoi. Declarațiile pentru imobilele nelocuite se depun până la sfârșitul lunii!

Scutirea de la plata taxei de salubrizare pentru imobilele nelocuite se face NUMAI dacă depuneți declarația!

Odată cu modificarea Regulamentului privind taxa de salubrizare care a intrat în vigoare în 1 februarie 2021, sibienii nu mai datorează taxă de salubrizare pentru imobilele nelocuite.

Pentru a beneficia de scutirea din noul Regulament, cei care dețin imobile nelocuite/nefuncționale au obligația să depună anual o declarație de impunere.

”Precizăm că TOȚI proprietarii care dețin astfel de imobile nelocuite au obligația de a depune această declarație, chiar dacă în perioada 2016 – 2020 au depus deja o declarație de impunere în acest sens. Această măsură a fost luată pentru ca Direcția Fiscală să aibă o situație cât mai clară și actualizată privind imobilele pentru care nu se va mai plăti taxă de salubrizare.”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.

Termenul limită de depunere a declarației pentru anul în curs a fost prelungit până în 30 septembrie 2021. Sibienii care dețin imobile nelocuite sunt rugați să depună declarația până la data menționată, împreună cu confirmarea din partea asociației de proprietari / locatari – în cazul imobilelor ce fac parte din asociații și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional în cazul celorlalte imobile.

Formularul pentru această declarație poate fi descărcat de aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/Declaratie_de_impunere_stabilire_taxa_speciala_de_salubrizare.pdf

IMPORTANT! Pentru a depune această declarație nu este nevoie să vă deplasați la ghișeele Direcției Fiscale, ci puteți să o trimiteți și online, pe declaratie.salubrizare@sibiu.ro sau pe portalul de e-administrație de pe sibiu.ro, dacă aveți cont, la secțiunea Taxe și Impozite, prin mesaj.

În situația în care acești proprietari nu depun declarația pentru scutirea de la plată până în data de 30 septembrie, se va stabili din oficiu o taxă de salubrizare pentru perioada 1 februarie 2021 – 31 decembrie 2021 în cuantum penalizator egal cu dublul valorii abonamentului PRACTIC, adică 84 de lei/lună.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top