Sărbătoarea Deltei: ediția de toamnă
În prima zi s-a desfășurat un atelier de tâmplărie în toată regula și încă unul de călăfătuire bărci.
”După prânz, am zis să nu stăm degeaba, așa că am reparat și o căruță și o șaretă din Delta Dunării.”, au dfeclarat reprezentanții Muzeului ASTRA.
Atelierele se desfășoară în Muzeul în aer liber, la Gospodăria de pescar lipovean din Mahmudia, județul Tulcea, până joi, între orele 10-14.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Baia Populară se redeschide în 6 iulie | FOTO
3 ani agoBaia Populară își redeschide porțile peste o săptămână
Baia Populară Sibiu se va redeschide în 6 iulie, după lucrări ample de reabilitare și modernizare. De la 1 iulie însă, puteți face rezervări. Accesul la serviciile Băii Populare va fi posibil EXCLUSIV cu rezervare, pentru protecția clienților, legislația prevăzând deocamdată anumite restricții cu privire la numărul de persoane care pot fi prezente simultan în bazin, în saune și în sala de fitness.
“Putem deschide în sfârșit Baia Populară și să ne bucurăm de tot ceea ce am amenajat acolo. Sibienii se vor putea relaxa aici, înotând sau folosind saunele, și pot face mișcare într-o sală de fitness dotată modern. Mai sunt încă restricții în vigoare cu privire la numărul de clienți care pot intra simultan, dar programul extins va permite totuși accesul unui număr destul de important de persoane.” , a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Baia va fi deschisă de marți până vineri între orele 7 și 21, sâmbăta între orele 9 și 21, duminica și lunea fiind închisă pentru întreținere.
Servicii oferite de Baia Populară:
- Bazinul de înot, complet refăcut, cu filtre noi în apă și aer, cu vestiare moderne și grupuri sanitare. Părinții care doresc să își supravegheze copii în timpul orelor de înot au la dispoziție o sală de așteptare dotată cu ecrane conectate la camerele video din zona bazinului;
- Trei saune moderne: o saună uscată cu aromaterapie, o saună umedă și o salină cu sare de Himalaya, care poate fi folosită ca zonă de relaxare, dar și pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii;
- O sală de fitness cu o suprafață triplă față de cea precedentă. Aceasta a fost dotată cu aparate de ultimă generație, care pot fi utilizate inclusiv de către persoanele cu dizabilități.
De la 1 august vor fi disponibile și serviciile de masaj și întreținere corporală pentru care angajările de personal sunt în prezent în curs.
Elevii, studenții, seniorii și persoanele cu dizabilități beneficiază de reduceri importante.
La etajul I aveți disponibilă o terasă panoramică. De asemenea, un punct de belvedere a fost amenajat în fostul turn de apă, care a fost complet reabilitat, este acum vizitabil.
Rezervarea e simplu de făcut online
Sistemul de rezervare și plată este complet digitalizat. Mai simplu și mai sigur, intrați pe https://www.baiapopularasibiu.ro/, selectați data și ora, tipul de servicii și achitați online. Primele trei persoane care vor face o rezervare vor fi premiate cu un cadou surpriză.
Pentru cei care însă nu dispun de mijloace electronice, rezervarea se va putea face și fizic, la casierie.
Accesul în zonele de servicii ale Băii Populare se va face de acum cu brațări digitale.
Pentru protecția dumneavoastră:
• Intrările sunt dotate cu covorașe cu dezinfectant; accesul clienților se va face eșalonat pentru a evita aglomerația la intrare
• Grupurile sanitare sunt dotate cu dispensere cu dezinfectant; astfel de dispensere sunt instalate și în alte zone ale Băii
• Clanțele, mânerele, balustradele și podelele vor fi dezinfectate periodic
• În cazul încăperilor climatizate prin recircularea aerului se efectuează nebulizarea o dată pe săptămână, în afara programului de lucru, și se efectuează dezinfecția instalației de climatizare
• Toate spațiile vor fi aerisite natural câte 10 minute la fiecare oră.
• Aparatele sportive de la bazin (plută, colac, etc) vor fi dezinfectate înainte și după fiecare utilizator
• Personalul Băii va purta mască permanentPentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
550Colectorul din Ștrand deblocat cu 2 super echipamente
3 ani agoColectorul de pe strada Maramureșului este parțial blocat de balast, pământ și alte reziduri de mari dimensiuni
Apă Canal va folosi puterea a 2 super echipamente, pentru a debloca colectorul principal de canalizare din cartierul Ștrand, strada Maramureșului, redându-i astfel funcționalitatea în totalitate.
Șoferii și locuitorii din zonă sunt rugați să sprijine acțiunea de amploare, ce va avea loc începând cu 18.05. Această acțiune presupune un efort impresionant de utilaje, pe mai multe tronsoane de drum, între căminele de vizitare stradale, zona Petrom și intersecția cu str. Doljului.
”Echipele angajate de Apă Canal Sibiu vor lucra timp de 4 zile, până în 21.05, în intervalul 09.00 – 17.00 , cu utilaje specializate, de capacitate foarte mare. Urmărim să eliminăm balastul, pământul și alte reziduuri care provin de la multiplele șantiere din cartierul Ștrand, deschise în ultimii ani. Aceste lucrări au dus la acumulări impresionante, în colectorul principal de canalizare, punând în pericol sistemul din zonă.”, transmit reprezentanții Apă Canal.
Cele 2 utilaje, un autocurățător cu recirculare a apei (dotat cu o pompă cu debit de 550 l/minut și o pompă de vid (pentru absorbția reziduurilor) de 4000mc/h), și o autovidanjă “aspirator”, (cu o capacitate a pompei de absorbtie de 20.000 mc/h), vor fi folosite pentru a îndepărta balastul din colectorul ce deservește zonele: Ștrand – Calea Poplacii – Valea Aurie – B-dul Victoriei.
Lucrările vor ocupa cu utilaje și o parte din carosabilul din zonă, fapt care duce la restricționarea temporară a circulației, pe o bandă de mers.
Șoferii sunt rugați să circule cu atenție și considerație pentru siguranța lor și a echipelor din zonă.
Decolmatarea și îndepărtarea balastului din colectoarele mari, așa cum este cel în cauză (cu diametre de 800 – 1400 mm) sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului de canalizare.
Aceste lucrări sunt însă complexe, necesită echipamente masive, de mare capacitate: autospeciale, autocurățătoare, pompe, obturatoare. Toate generează costuri mari.
”Tocmai de aceea este esențial să folosim responsabil canalizarea. Reziduuri precum pământul, materialele textile, materialele plastice, bucățile de lemn, ballast-ul rezultat de la construcții, generează probleme grave și nu trebuie aruncate în canalizare. Apă Canal Sibiu S.A. trimite un gând de apreciere pentru cei care înțeleg că locul acestor deșeuri nu este canalizarea și le mulțumește celor care vor tranzita zona, în timpul lucrărilor, pentru înțelegerea și atenția acordate echipelor de lucru.”, a adăugat ing Maier Vasile, directorul Apă Canal Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
244Viteză de peste 100km/h și alcool la ”bord”
2 ani agoViteza la control
Viteza participanților la trafic a fost măsurată duminică, 24 iulie, în intervalul orar 16,00 – 17,30, de către poliţiştii Biroului Rutier Sibiu. Oamenii legii au desfășurat o acțiune fulger pe linia prevenirii și combaterii conducerii autoveheiculelor cu viteză peste limita legală, pe strada Câmpșor, în municipiul Sibiu.
Ca urmare a mai multor sesizări primite din partea localnicilor din zona străzii Câmpșor, referitoare la faptul că numeroși conducători auto ar circula cu viteză peste limita legală, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au desfășurat o acțiune punctuală în vederea impunerii unui climat de siguranță în trafic.
Timp de 90 de minute, polițiștii au depistat 10 conducători auto care au circulat cu viteză peste limita legală, în cazul a trei dintre aceștia fiind înregistrate viteze de 102, 105, respectiv 108 km/h, amenda fiind însoțită de suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
Testarea alcoolscopică a conducătorului auto care a fost înregistrat circulând cu 102 km/h, un sibian în vârstă de 46 de ani, a indicat o valoare de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.”În total, pe parcursul acțiunii desfășurate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, din care 10 pentru nerespectarea regimului legal privind viteza de deplasare, 6 pentru neportul centurii de siguranță și 1 pentru conducere sub influența alcoolului. Au fost reținute 3 permise de conducere.”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.
Poliţiştii sibieni vor continua activităţile specifice cu scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor pe drumurile publice.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
154