Sărbătoarea Deltei: ediția de toamnă
Sărbătoarea Deltei Dunării la Muzeul ASTRA a continuat în a doua zi cu reparația saniei de stuf.
”Am călăfătuit o barcă adusă din Delta Dunării, am mai reparat una-alta.”, au transmis organizatorii.
Atelierele s-au desfășurat în Muzeul în aer liber, la Gospodăria de pescar lipovean din Mahmudia, județul Tulcea.
În prima zi s-a desfășurat un atelier de tâmplărie în toată regula și încă unul de călăfătuire bărci.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
VIDEO/FOTO Lacuri și bălți în Sibiu, după 3 zile de ploaie și ninsoare
3 ani agoLacuri și bâlți în tot Sibiul
Precipitațiile din ultimele zile au transformat mai multe zone din oraș în mici lacuri de acumulare. Dacă zilele trecute au apărut în spațiul public filmări sau poze cu acumulări de apă pe străzi sau în parcări, astăzi a venit rândul Parcului Sub Arini, și zona de protecție la inundații din dreptul străzilor Theodor Aman și Iazului.
Astăzi, după ce a fost semnalată acumularea din Parcul Sub Arini, Primăria alături de Sc Apă Canal au intervenit la decolmatarea pârâului Trinkbach. Ultim acțiune de curățenie pe pârâiul care străbate parcul s-a făcut la sfârșitul lunii februarie.
”Primăria Sibiu intervine alături de Apă Canal pentru îndepărtarea blocajului din aval care a cauzat aceste acumulări de apă. Ultima acțiune de curățenie pe pârâul Trinkbach a fost realizată acum 3 săptămâni. Se pare că blocajul s-a produs prin casetarea pârâului cu o terasă betonată, situată pe un teren privat. Zona de intrare a acestui canal era protejată cu un grilaj, dar aceasta a dispărut. Astfel, canalul s-a înfundat cu crengi și alte materiale aduse de debitul mărit al pârâului. Serviciul pentru Situații de Urgență și Serviciul Salubrizare va stabili mai multe locații unde se vor monta grilaje de reținere a materialelor aduse de pârâu. ”, ne-a declarat Mirela Gligore, Șef Serviciu Comunicare și Relații Externe, Primăria Municipiului Sibiu
Bălți de mari dimensiuni au fost semnalate și în cartierul Vasile Aaron. Locuitorii din zonă ne-au trimis mai multe poze cu apa care a înconjurat la propriu Biserica de pe strada Șureanu. Nici locul de joacă din zonă nu a scăpat de acumulările de apă. mai multe bălți se pot observa în poza alăturată.
Între cartierul Valea Aurie și Parcul Sub Arini, orașul nostru dispune de amenajări de protecție la inundații. Aceste lacuri/zone inundabile au fost concepute în urmă cu câteva secole pentru a proteja sibienii care locuiesc în imediata apropiere a pârâului Trinkbach. Singurele viețuitoare care s-au bucurat de noul luciu de apă sunt pescărușii și rațele.
Zona de sud a județului Sibiu de află de 3 zile sub cod galben și portocaliu de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
285Programul Muzeului ASTRA în preajma Sărbătorilor de iarnă 2022
2 ani agoProgram special
Programul după care Muzeul ASTRA va funcționa în perioada sărbătorilor de iarnă este următorul:
- 24 – 25 decembrie (Ajunul & prima zi de Crăciun), 31 decembrie 2022 și 1 ianuarie 2023 – ÎNCHIS
- 26-30 decembrie & 2 ianuarie 2023 – DESCHIS, între orele 10.00 – 17.00.
”Bucuroși de oaspeți! Sărbători fericite, pace, liniște, înțelepciune și sănătate!”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.
Să nu uităm că putem să ajutăm păsările sălbatice din muzeul din Dumbrava
Într-o iarnă ,,specială”, Muzeul ASTRA vă provoacă într-o acțiune ,,specială”! Haideți pe la noi să (re)cunoaștem împreună păsările sălbatice din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului! Și cum dragele de ele au nevoie de hrană, mai ales că-i foarte frig acum, se cuvine să le ajutăm și-n privința asta, nu? 😉
Ei bine pasionații de astfel de activități în natură sunt așteptați la intrarea principală în Muzeul ASTRA unde vor primi pungi cu semințe și o hartă cu locul de amplasare a hrănitorilor în muzeu – 4 la număr. După ce vor hrăni păsările, copiii vor fi recompensați cu o surpriză la poarta principală.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
156Primăria Sibiu: Aglomerația la ghișee poate fi evitată!
3 ani agoPrimăria Sibiu nu vrea aglomerație la ghișeele Direcției Fiscale
Sibienii au dovedit că sunt întotdeauna conștiincioși în plata taxelor și impozitelor și, pentru aceasta, le mulțumim. Anul acesta plata impozitelor pentru locuință, teren și mașină, precum și plata taxei de salubrizare se pot face începând de luni, 10 ianuarie.
Aglomerația la ghișeele la care se plătesc taxele și impozitele locale nu este necesară, având în vedere că: Reducerea de 10% din impozitul anual datorat de persoanele fizice se aplică pentru plata integrală a impozitului pentru întreg anul până în 31 martie! Prin urmare, cetățenii au la dispoziție 3 luni pentru a se prezenta la ghișee sau, mai simplu, pentru a face plata online; Termenul de plată a taxelor și impozitelor pentru primul semestru al acestui an este 31 martie.
Sibienii au la dispoziție mai multe instrumente electronice pentru a efectua plățile online, simplu, fără a se mai deplasa la ghișeu:
– Platforma de e-administrație de pe site-ul Primăriei Sibiu: https://www.sibiu.ro/
– Plata XPRESS, de pe sibiu.ro. Această modalitate nu necesită crearea unui cont, utilizându-se codul de bare de pe decizia de impunere.
– Portalul ghiseul.ro
– Plata prin virament bancar, prin aplicațiile mobile de Internet banking, în conturile Primăriei Sibiu afișate pe următorul link, diferite pentru fiecare tip de operațiune de plată: https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/conturi_iban
Dacă totuși doriți să faceți plata la ghișeu, Primăria Sibiu vă reamintește faptul că puteți plăti în mai multe locații:
– Ghișeele Direcției Fiscale din sediul de pe strada Turismului, nr. 15 A și cele din Primăria Sibiu din Piața Mare și bulevardul Victoriei nr. 1-3
– Ghișeele oficiilor poștale din cartiere
– Cele peste 50 de stații de plată SelfPay din Sibiu, amplasate în magazine și în alte spații de circulație publică
– Prin automatele de încasare – terminale dotate cu cititoare de coduri, aparținând BRD Société Générale
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
808