Roșii toxice în magazinele din Sibiu

Roșii cu semințe încolțite

Cele mai frecvente tomate încolțite descoperite de consumatori, proveneau din import. Acestea sunt tratate cu o serie de substanțe chimice pentru a nu se strica și a putea avea un aspect plăcut o perioadă lungă de timp.

”Au fost culese de mult timp, au stat foarte mult timp în depozit și au ajuns la cosumatori arătand ca proaspăt culese. Încolțirea semințelor nu face altceva decât să acumuleze cantități semnificative de solanină. Pe lângă solanină se mai acumulează și alte substanțe care sunt toxice. Deci, dintr-o tomată care ar fi trebuit să fie gustoasă, acest aliment s-a transformat într-un pericol.”, susțin specialiștii din domeniul legumicol.

Roșiile încolțite au fost cumpărate de la un lanț local de magazine din Sibiu. Conform etichetei roșiile provin din România și sunt vândute cu 3 lei 50 de bani kilogramul.

Tomatele tratate cu substanțe chimice pot rezista până la 6 luni, în schimb o roșie netratată rezistă maxim 10 zile.

Ce roșii nu sunt bune de mâncat

După ce tăiați roșia în jumătate, se analizează foarte atent cepul de la codiță. Dacă acest cep este alb și lemnos, cu siguranță acea tomată a fost maturată forțat cu ajutorul unor substanțe chimice. Aceste roșii nu sunt indicate să se consume!

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top