Romulus a plecat de acasă în data de 15 octombrie
Romulus este un bărbat în vârstă de 33 de ani, care a plecat de la domiciliu, fără a mai reveni. Acum, polițiștii sibieni îl caută.
”Persoanele ce pot oferi informaţii care să conducă la depistarea acestuia sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.
Duminică, 16 octombrie, polițiștii sibieni au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, în urmă cu o zi, fiul său, IAKAB ROMULUS, în vârstă de 33 de ani, a plecat de la domiciliu, din municipiul Sibiu, fără a mai reveni acasă.
Semnalmente: înălțime 165 cm, greutate 65 kg, păr negru, tuns scurt, ten măsliniu, constituție slabă. În momentul plecării, persoana în cauză purta un haine sport (trening) închise la culoare, încălțăminte tip sport și șapcă albă. Semne particulare: tatuaj în zona gâtului.
Cetăţenii care pot oferi informaţii despre acest bărbat sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Petardele nu sunt jucării!
2 ani agoCu petardele nu te joci
Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase îi informează pe cetățeni despre riscurile la care se expun prin folosirea ilegală a obiectelor pirotehnice, în prag de sărbători.
Pe parcursul lunii decembrie, polițiștii sibieni acționează pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice.
Scopul acţiunilor îl reprezintă creşterea siguranţei cetăţeanului prin identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul articolelor pirotehnice și prevenirea producerii unor evenimente negative, cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri).
Astfel, polițiștii acționează în locuri publice aglomerate, în marile centre comerciale, dar și în piețe și târguri, pentru a informa populația cu privire la principalele prevederi legislative referitoare la orice operațiune cu petarde sau orice obiecte pirotehnice, dar și referitor la riscurile privind victimizarea, induse de folosirea necorespunzătoare a obiectelor pirotehnice.
În interacțiunea cu cetățenii, polițiștii le reamintesc faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice(petarde), efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.
De asemenea, cetățenii sunt informați cu privire la clasificarea obiectelor pirotehnice/petardelor, potrivit legii, cu mențiunea că sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.
Ce prevede legea?
Articolele pirotehnice de divertisment din categoriile 1 (de exemplu: steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; minisori; inele de foc; sateliți) pot fi puse la dispoziția publicului cu vârsta peste 16 ani, iar cele din categoriile articolelor pirotehnice 2, 3 și 4, precum și a celor din categoriile articolelor pirotehnice de scenă (T2) și P2 sunt interzise în ceea ce privește deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg.
Articolele pirotehnice de scenă din categoria T1 și alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziție pe piață numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.
SE INTERZICE folosirea articolelor pirotehnice/petardelor în următoarele condiții:
– între orele 24.00 – 06.00, cu excepția evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale;
– la o distanță mai mică de 50 m de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele cu peste 4 niveluri;
– la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze;Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
– la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
– în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;
– pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane;
– la o distanță mai mică de 500 m de păduri.Constituie INFRACȚIUNE și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
– orice operațiune cu articole pirotehnice( petarde ), efectuată fără drept;
– comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
– comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate de către pirotehnicieni.CONTRAVENȚII
Contravențiile sunt prevăzute de art. 38 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată cu modificările ulterioare.Sancțiunile contravenționale cu amendă pot fi aplicate și persoanelor juridice. În cazul persoanelor juridice, limitele minime și maxime ale amenzilor se majorează cu 100%.
Pentru tulburarea ordinii și liniștii publice prin folosirea necorespunzătoare scopului declarat a articolelor pirotehnice/petardelor din categoria P1 și nu numai, se vor aplica sancțiunile contravenționale prevăzute în Legea nr.61 din 1991 republicată.Orice operaţiune cu articole pirotehnice/petarde, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an!
Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie, este 112 – APEL DE URGENŢĂ!175Alegeri Parlamentare 2020 – Doamnele (cele mai apropiate) Președintelui Iohannis au votat la Sibiu
3 ani agoIohannis & Fodor – după Slujba de la Biserică la Secția de votare
Atât Carmen Iohannis cât și Astrid Fodor au fost la vot după Slujbă. Primarul sibiului a fost însă și acasă apoi a venit la secția de votare.
Prima care a fost să își exercite dreptul de vot a fost Carmen Iohannis. În jurul orei 11:30 a ajuns la Secția de votare de pe Strada Spartacus, imediat ce slujba de la Biserica Sfânta Treime s-a încheiat.
A stat la coadă preț de câteva minute, cu răbdare și păstrând toate măsurile de siguranță pe timp de pandemie.
La ieșire, soția președintelui Klaus Iohannis a declarat că:
”Am votat pentru o Românie normală!” – Carmen Iohannis – Prima Doamnă.
Înainte de a pleca spre casă le-a urat tuturor o duminică placută.
VIDEO – Doamnele cele mai apropiate de Președintele Klaus Iohannis au votat, la Sibiu.
Alegeri parlamentare cu gânduri bune
În jurul orei 14, a ajuns la Școala Nr. 8 din Sibiu și Astrid FODOR, cea de a doua doamnă din cele mai apropiate femei ale președintelui. La ieșire, doamna primar a transmis o urare celor care sunt sărbătoriți azi și a explicat pentru ce a votat.
”Pentru că este o zi în care se fac daruri, eu sper că România va primi, urmare voturilor, un Parlament format din parlamentari care vor pune mai presus decât orice interesul României și al cetățenilor. … Deasemenea am votat cu speranța că urmare acestor alegeri se va putea forma o majoritate parlamentară care să susțină un Guvern stabil, pentru că România are nevoie de stabilitate. Urmează o perioadă care nu va fi ușoară.” , Astrid Fodor – Primarul Sibiului
406Înscrierea la clasa pregătitoare. Din 11 aprilie
2 ani agoÎnscrierile se fac online sau fizici, la școală
Înscrierile la clasa pregătitoare încep, conform calendarului publicat în Monitorul Oficial, pe 11 aprilie 2022. Termenul limită de depune a cererilor este 10 mai 2022. În această perioadaă, părinții pot alege metoda de completare și depunere a cererilor-tip. Fie online, fie merg la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.
Luni, 28 martie, circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus( respectiv numărul de clase pregătitoare alocate), se vor afișa la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, și pe site-ul inspectoratului școlar.
Pregătirea înscrierii în învățământul primar
- 28 martie: Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate.
- 29 martie: Postarea pe site-ul centrelor județene de resurse și asistență educațională a modelului de cerere – tip (anexa nr. 2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.445/2022) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, inclusiv, și care nu au frecventat grădinița / s-au întors din străinătate.
- 29 martie: Afișarea la sediul unității de învățământ / pe site-ul acestora, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al părinților – după verificarea existenței unor elemente de discriminare de către consilierul juridic al inspectoratului școlar și aprobate în consiliul de administrație al unității de învățământ.
- 30 martie – 8 aprilie: Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar
- 11 aprilie: Transmiterea proceselor-verbale care cuprind listele cu numele copiilor și rezultatele evaluării, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz, de la unitățile de învățământ preșcolar sau CJRAE/CMBRAE, către comisiile județene/Comisia Municipiului București.
Completarea și validarea cererilor-tip de înscriere în învățământul primar
- 11 aprilie – 10 mai: Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor;
Depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe proprie răspundere și a documentelor necesare în copie simplă; Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică.
Prima etapă de înscriere în învățământul primar
- 11 mai – 12 mai: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.
- 13 mai – 25 mai: Procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Marcarea, în aplicația informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidații admiși în această fază.
- 26 mai: Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.
- 27 mai: Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.
A doua etapă de înscriere în învățământul primar
- 30 mai: Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar;
- 31 mai – 7 iunie: Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;
Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
- 8 iunie – 9 iunie: Procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile;
- 10 iunie: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
- 1 septembrie – 8 septembrie: Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
235