Restricții de circulație pentru efectuarea de lucrări
Astăzi, 24 iunie, până la ora 16:00, pe autostrada A1 Sibiu-Deva, la kilometrul 238, pe sensul de deplasare către Veștem, pe raza localității Șelimbăr, județul Sibiu, este blocată breteaua de intrare/ieșire către DN1, în vederea efectuării unor lucrări de asfaltare a carosabilului.
Traficul rutier este deviat pe DJ 106D, către localitatea Cisnădie.
”Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudență sporită, să crească distanța de siguranță între autovehicule şi să se asigure temeinic înaintea schimbării direcției.”, a transmis IPJ Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Interviu Opinia de Sibiu – Coronavirus: medic în linia întâi de 8 luni
3 ani agoÎn plină luptă cu noul coronavirus, la Sibiu avem medici care au renunțat la aproape tot. Motivul? Ca să îi poată trata pe cei infectați. Și pentru ca lupta cu acest virus parșiv să nu ajungă într-un punct critic, medicul pneumolog Liliana Danciu ne sfătuiește să purtăm mască, să păstrăm distanțarea fizică și să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun. Să nu uităm că toate paturile de la ATI din Sibiu sunt pline și nici faptul că un pacient din Mediaș a murit pentru că nu ajuns la timp pe o secție ATI Covid.
”A trebuit să învățăm din mers despre el și noi ca și populația am constatat că ceeace am aflat într-o săptămână, peste două nu a mai fost valabil. Manifestările am învățat că nu sunt numai respiratorii, sunt în tot organismul. Deci asta este particularitatea virusului: el atacă tot organismul, și uneori o face pe nesimțite. Poate să fie înșelător: omul este inițial bine, e o formă ușoară și nu ii dă importanță, i se pare că îi trece ușor. Este posibil ca între zilele 5 și 7 de tratament, evoluția să fie nefavorabilă. Acesta este momentul când se produce agravarea. Și se poate ajunge pe terapie intensivă.”, a spus pneumologul Liliana Danciu.
Virus parșiv
Virusul SarsCov2 este un virus care face ravagii în toate corpurile în care reușește să intre. Poate să facă ravagii atât la tineri, vârstnici cât și la copii.
Acest virus este la fel pentru toate categoriile de populație, spun specialiștii. Tinerii, chiar dacă sunt în general mai puțin predispuși formelor grave, pot să facă. Din păcate nici ccopiii nu sunt feriți de acest virus, și, în general, nu fac forme grave, dar pot să facă. Deaceea toată lumea trebuie să aibă grijă la măsurile de prevenție.
”Nimeni nu este ferit! Indiferent cât de tineri, cât de sănătoși, cât de puternici ne-am crede , virusul ne poate afecta!, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Sunt oameni tineri care după ce au făcut infecția covid, chiar cu o formă ușoară și asimptomatică, au avut complicații. Au rămas cu o stare de slăbiciune, de astenie. Au rămas cu dificultăți de respirație, au rămas cu dureri în piept.
Manifestări diverse
În timp, medicii au descoperit că manifestările acesui virus sunt diverse.Pe lângă manifestările pulmonare se îmtâlnesc manifestări digestive , neurologice, cardiologice și pot fi afectați chiar și rinichii. S-au întâlnit forme de insuficiență renală.
”Agravarea se produce rapid! Nu avem foarte mulți factori de predicție care să ne spună cine v-a merge foarte sau cine o să meargă foarte prost. Sigur că analizele ne pot da o oarecare indicație. Probele de inflamație, dacă sunt modificate , niște marcări biologici pot să ne facă mai atenți. Cu toate acestea , în momentul când se produce agravarea omul intră rapid in insuficiență respiratorie. Uneori avem timp să ajungă pe ATI, alteori din păcate nu avem.”, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Cum ne ferim de coronavirus?
Trebuie să respectăm măsurile de siguranță, să purtăm mască, să ne facem riguros igiena mâinilor și să respectăm distanța.
”Eu am ajuns în rarele ocazii când intru într-un spațiu închis, să îi rog pe cei din jur să păstreze distanța. E foarte importană treaba asta! Statistic, 20% din cei care se infectează fac forme severe și dintre aceștia 5% ajung la ATI. Cu cât e mai mare numărul de pacienți îmbolnăviți cu atâta crește, matematic vorbind, numărul de cazuri grave și cei care ajung în terapie intensivă. Deci, trebuie să avem grijă unii de alții, să ne protejăm!
Împreună suntem mai puternici
Doctorul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu îi ăndeamnă ăe tpți cei care au câștigat lupta cu noul coronavirus și starea de sănătate le permite, să doneze plasmă.
”Cu cât ne gândim maimult la ceilalți , îi protejăm sunt șanse să trecem mai bine prin această pandemie!… În această luptă cu virusul , pe lângă ce facem noi cu medicamente cu terapii, este foarte important ca susținerea psihologicăsă existe.”, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Mai multe detalii descoperiți dacă veți urmări video-ul de mai jos
560Accident frontal pe DN14, Șura Mare
1 an agoAccident Frontal. Trafic blocat total
Accidentul rutier frontal s-a produs pe DN 14, în localitatea Șura Mare. Un autoturism era condus spre Mediaș de către un localnic în vârstă de 70 de ani, celălalt era condus spre Sibiu de către o tânără în vârstă de 22 de ani, din Slimnic.
”În prezent, se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzei care a dus la producerea accidentului.”, transmite IPJ Sibiu.
Bărbatul a rămas încarcerat în autoturism. Acesta a suferit vătămări corporale, dar este conștient.
”La fața locului pompierii militari au intervenit pentru descarcerarea unei bărbat in vârsta de aproximativ 70 de ani, șofer al unuia dintre autoturisme. Acesta a primit îngrijiri medicale la fața locului și este transportat la UPU Sibiu conștient. De asemenea, s-au acordat îngrijiri medicale pentru alte două persoane de sex feminin care au refuzat transportul la spital.”, transmite sg.maj. Andreea Ștefan, ISU Sibiu.
La accident a intervenit un echipaj SAJ Sibiu, de tip B, care se întorcea de la Slimnic cu un caz spre UPU Sibiu. Echipajul SAJ a acordat asistenta medicala victimelor, totodată chemând sprijin de la Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
260Grădinițele își caută preșcolarii. Etapa 1 de înscriere a pornit!
2 ani agoGrădinițele din județul Sibiu au disponbile peste 5000 de locuri în cele 3 tipuri de grupe
A debutat etapa I de înscriere în învățământul preșcolar (grădiniță). Pentru această etapă, la nivelul județului Sibiu, sunt disponibile 882 locuri la grupa mare, 1 044 locuri la grupa mijlocie și 2 955 locuri la grupa mică.
În perioada 31.05 – 24.06.2021 are loc etapa I de înscriere la grădiniță, pe locurile rămase libere după perioada de reînscriere.
Gradinițele din municipiul Sibiu au peste 1250 de locuri la grupa mică
La nivelul municipiului Sibiu sunt disponibile 250 locuri la grupa mare (din care 99 de locuri în limba germană și 3 locuri la limba maghiară), 511 de locuri la grupa mijlocie (din care 156 de locuri în limba germană) și 1 258 de locuri la grupa mică (din care 159 de locuri la limba germană și 6 locuri la limba maghiară).
Gradinițele din municipiul Mediaș au disponibile 97 locuri la grupa mare (din care 8 de locuri în limba germană și 4 loc la limba maghiară), 113 de locuri la grupa mijlocie (din care 41 de locuri în limba germană) și 224 de locuri la grupa mică (din care 49 de locuri la limba germană și 10 locuri la limba maghiară).
Criteriile de departajare generalevalabile pentru toate gradinițele:
- copilul aparține circumscripției școlare arondate de către ISJ Sibiu, stabilite prin consultarea reprezentanților unităților de învățământ cu autoritățile administrației publice locale, conform art. 8, alin. 1, din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin OMEC nr. 5447/31.08.2020, cu modificările și completările ulterioare;
- existența unui certificat medical de încadrare a copilului în grad de handicap;
- copilul este orfan de ambii părinți sau provine de la o casă de copii/centru de plasament/plasament familial (situație dovedită pe bază de documente);
- copilul este orfan de un părinte (situație dovedită pe bază de documente);
- există un frate sau o soră înmatriculat(ă) la unitatea la care se dorește înscrierea.
Detalii pot fi obținute aici pentru:
– PROCEDURĂ OPERAȚIONALĂ privind reînscrierea/înscrierea copiilor în unitățile de învățământ preșcolar pentru anul școlar 2021-2022 – AICI
– Cerere tip inscriere invatamant prescolar 2021-2022 – AICI
– Circumscriptii gradinite – AICI
– Situația locurilor neocupate pentru înscrierea în învățământul preșcolar – Etapa I – AICI
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
270