FOTO Raluca Turcan fără mască la plantat de copaci. A cerut să fie amendată!

În spațiul public au apărut mai multe fotografii cu ministrul Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și administratorul public al județului, Adrian Bibu la o acțiune de împădurire, fără a purta mască de protecție.

Raluca Turcan a cerut să fie amendată:

”Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare. Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp.”

Raluca Turcan a răspuns marți seara

Pe pagina de facebook a Ralucăi Turcan a fost postat ”Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă”

În acest răspuns se arată faptul că participarea la acea acțiune s-a făcut îndeplinind următoareele condiții:

  • fiecare participant a făcut un test antigen;
  • La locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
  • Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare;

”Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor. Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente.”, a scris Raluca Turcan.

Foto: facebook Raluca Turcan


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top