Protest în fața Prefecturii Sibiu, timp de 2 ore | VIDEO

Protestul de la Sibiu a adus în fața Prefecutrii aproape 3000 de angajați din Școlile sibiene

Protestul de astăzi, 26 mai 2023, a fost organizat de Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație “SPIRU HARET”. Aproximativ 3000 de persoane au pichetat în fața Instituției Prefectului Județului Sibiu.

”Datorită numărului de participanți acțiunea noastră a constituit dovada nemulțumirii foarte clar exprimate, în stradă și zgomotos, de către angajații personal nedidactic, personal auxiliar, personal didactic de predare, reprezentanți ai părinților și elevi.”, transmit reprezentanții SIP Sibiu.

O delegație formată din președintele prof. Stancu Gheorghe Leonard, împreună cu membrii Biroului Excutiv al S.I.P. Sibiu și lideri S.I.P. din unitățile școlare de pe raza județului Sibiu au avut o întălnire cu domnul Crețu Mircea-Dorin prefectul județului Sibiu, împreună cu subprefecții, căruia i-au înmânat o adresă cu istoricul declanșării actualei greve, revendicările angajaților din învățământ, cu precizarea că greva generală nu se va opri până când greviștii vor fi mulțumiți de ceea ce guvernul va oferi.

”Precizăm că acțiunile noastre de protest nu au legătură cu susținerea vreunui partid politic și nu dorim să fie asociate cu discuțiile interne ale guvernanților.V-AM ÎNVĂȚAT SĂ NUMĂRAȚI? SUNTEM ÎN GREVĂ GENERALĂ PESTE 85% DIN ANGAJAȚII ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SIBIAN! SUNTEM UNIȚI ȘI NU CEDĂM, MĂRIȚI SALARIILE!!! Greva generală continuă și săptămâna viitoare!”, a transmis Iulia Dănilă, directorul de comunicare al SIP Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top