Primăria Sibiu – 2.3 milioane de lei suplimentar pentru bursele elevilor

Primăria Sibiu propune creșterea sumelor alocate burselor acordate elevilor. Consiuliul Local votează!

Primăria Sibiu estimează pentru acest a școlar un număr de 5000 de burse lunar.

“În ședința Consiliului Local din această lună propun creșterea cuantumului lunar al burselor de merit și al celor de studiu. În acest sens, vom aloca din bugetul local aproximativ 2,3 milioane de lei, suplimentar sumelor alocate de la bugetul de Stat, pentru susținerea acestor majorări ale burselor.”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Prin proiectul de hotărâre a Consiliului Local, primarul Astrid Fodor propune creșterea cuantumului bursei de merit, de la 200 de lei la 300 de lei, iar a celei de studiu de la 150 de lei la 200 de lei, majorări ce vor fi acoperite financiar din bugetul local. Astfel, Primăria Sibiu va acorda aceste burse într-un cuantum superior nivelului minim specificat în legislație.

De asemenea, în proiectul menționat, Primăria Sibiu propune aprobarea numărului estimat de burse pentru acest an școlar – peste 5.000 de burse lunar: 77 burse de performanță în cuantum de 500 lei/lună; 3.380 burse de merit în cuantum de 300 lei/lună; 305 burse de studiu în cuantum de 200 lei/lună; 2.062 burse de ajutor social în cuantum de 200 lei/lună.

Elevii vor beneficia de aceste burse în perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii evaluării naționale de către absolvenții clasei a VIII-a, a examenului de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice. Acestea nu se vor acorda în perioada vacanțelor școlare, cu excepția burselor de ajutor social. Menționăm că bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top