Primăria Sibiu: SibiuBus a fost lansată. Peste 1000 de sibieni au descărcat-o

Primăria Sibiu a lansat o nouă aplicație pentru transportul public

Primăria Sibiu a lansat aplicația mobilă SIBIU BUS, dedicată transportului public din Sibiu. SibiuBus este denumirea aplicației pe care o puteți descărca gratuit pe telefoane cu sistem Android sau IOS, din Google Play sau App Store.

“Modernizăm transportul public nu doar prin achiziția de autobuze, ci și prin actualizarea sistemului de ticketing și de informare a călătorilor. Aplicația SIBIU BUS oferă sibienilor posibilitatea de a configura simplu traseele pe care doresc să se deplaseze și să cumpere bilete sau abonamente, care sunt emise electronic. Aplicația este și un instrument de informare pentru că indică în timp real timpul de sosire în stație, gradul de încărcare și durata călătoriei. Îi invit pe sibieni să folosească transportul public pentru deplasarea în oraș și să utilizeze aplicația mobilă.” , transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Aplicația a fost creată de Primăria Sibiu, în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile “Modernizarea transportului public în municipiul Sibiu”.

Utilitatea aplicației lansate de Primăria Sibiu constă în:

  • Configurarea traseelor – Din aplicație puteți configura traseul pe care doriți să vă deplasați. Introduceți pur și simplu adresa sau strada spre care doriți să vă deplasați, iar aplicația va genera informații cu privire la: cât este de mers pe jos până în stație, ce traseu/trasee de transport puteți folosi, câte minute durează călătoria cu autobuzul și cât mai aveți de mers pe jos din stația în care coborâți până la adresa de destinație.
  • Informații despre timpul de sosire în stație al autobuzului și gradul de încarcare – Odată ce ați configurat traseul pe care doriți să vă deplasați, aplicația vă va oferi informații în timp real despre timpul de sosire în stație al autobuzului. Gradul de încărcare este indicat prin culoarea autobuzului reprezentat pe hartă, de la culoarea verde pentru un grad mic de încărcare și până la vișiniu pentru un grad foarte mare.
  • Achiziția de bilete și abonamente – E important să creați un cont în aplicație pentru că astfel, pe lângă bilete, puteți cumpăra și abonamente. Alegeți tipul de bilet sau abonament și faceți plata electronic, simplu, din aplicație. După achiziție se va genera un cod QR pe care îl veți scana pe validatoarele din autobuz, în momentul în care urcați.
  • Vizualizarea traseelor de transport public din Sibiu. Selectând tab-ul TRASEE din josul display-ului, puteți vedea figurate pe o hartă traseele primare, secundare, pentru elevi, profesionale sau spre Păltiniș. Selectând o stație, veți afla în câte minute va trece autobuzul prin respectiva locație, dar puteți consulta și orarul pentru toată ziua dacă doriți să luați următorul autobuz.

Cetățenii care au dificultăți sau diverse întrebări care țin de aplicație, pot primi sprijin la numărul de telefon pus la dispoziție de Primăria Sibiu, 0269/208.861 (între orele 08.00 – 16.00) și la adresa de e-mail suportapp@sibiu.ro.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top