Sibiu: Firmele care închiriază trotinete electrice, au nevoie de avize de ocuparea domeniului public

Sibiu – regulament pentru ocuparea domeniului public

Primăria Sibiu ordonează activitatea firmelor care închiriază trotinete electrice. În ședința Consiliului Local din luna iunie, s-a aprobat Regulamentul privind condițiile de utilizare pe domeniul public al municipiului, a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service. Aceste firme închiriază trotinete care vor fi utilizate și înapoiate în stații sau în locuri situate pe domeniu public. Regulamentul prevede reguli clare în aceste cazuri pentru ca trotinetele să nu fie abandonate de utilizatori și să afecteze traficul pietonal sau auto, punând în pericol siguranța participanților la trafic.

Desfășurarea activității de către acești operatori pe domeniul public al municipiului, se va putea face numai pe baza avizului de ocupare temporară a domeniului public cu trotinete electrice. Avizul de ocupare temporară a domeniului public se eliberează în baza unei cereri depuse în acest sens de către operator, la Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat cu sediul în Piața Mică nr. 22 sau online la adresa de e-mail: dompub@sibiu.ro. Cererea, împreună cu documentele prevăzute în Regulament la Capitolul III, art. 9, trebuie să fie depusă în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării prezentului anunț, adică până în data de 15 iulie, ora 15.00.

Solicitările primite vor fi analizate și departajate conform punctajelor stabilite prin regulament (https://www.sibiu.ro/new/pdf/Trotinete 2.pdf). Locațiile de amplasare a stațiilor de trotinete electrice propuse de operatori vor fi analizate de asemenea în cadrul Comisiei de Circulație, locațiile orientative propuse de municipalitate fiind prezentate aici https://www.sibiu.ro/new/pdf/Trotinete 1.pdf. Vor fi admiși și vor primi aviz de operare pe domeniul public primii doi operatori, în ordinea punctajului obținut.

Operatorii de flote de trotinete electrice au obligația ca înainte de depunerea cererii să consulte și să ia la cunoștință prevederile H.C.L.Sibiu nr.229/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind condițiile de utilizare pe domeniul public al municipiului, a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, disponibil aici: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf2021/hot229.pdf.

Pentru mai multe informații din județ, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top