Prima filarmonică din țară cu echipă de ciclism – Filarmonica Sibiu

Prima filarmonică din țară participă la un maraton ciclist

Antonio Mihail și Cosmin Fidileș, doi membri ai Orchestrei Filarmonicii Sibiu participă, în premieră, la maratonul ciclist de la Miercurea Ciuc. Filarmonica Sibiu devine astfel prima filarmonică din țară cu echipă de ciclism. Competiția se va desfășura sâmbătă 24 aprilie 2021 și va avea o lungime de 209 km.

Muzicienii Cosmin Fidileș (concertmaestru – vioară) și Antonio Mihail (șef-partidă corn), membrii în Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu vor lăsa deoparte pentru o zi instrumentele muzicale pentru a răspunde provocării de a parcurge cei 209 km incluși într-o competiție de andurnață.

Prima echipa de ciclism a Filarmonicii Sibiu, sprijinită de Consiliul Județean Sibiu va lua startul la Maratonul de ciclism ”Ranndonerus” de la Miercurea Ciuc, în dimineața zilei de 24 aprilie 2021.

”Întotdeauna am comparat activitatea unui muzician cu cea a unui sportiv. Studiul tehnicii instrumentale este egalul antrenamentelor, iar prestațiile muzicale sunt echivalentul evenimentelor sportive. Îndrăzneala, tenacitatea, testarea propriilor limite sau autocontrolul sunt calități comune atât muzicienilor profesioniști cât și sportivilor de performanță. Eu sunt muzician, dar voi fi întotdeauna dependent de sport. Mulțumesc Filarmonicii de Stat Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și partenerului ”Ballan Sportswear” pentru susținerea ideii de a avea o echipă de ciclism a instituției!” a declarat violonistul Cosmin Fidileș, concertmaestru în Orchestra Filarmonicii Sibiu

”Poate nu ne mișcăm contratimp… Nu batem recorduri… Ne propunem însă întotdeauna să ne jucăm – puțin mai serios – și în afara concertelor și repetițiilor. Așa că pe 24 aprilie ne vom juca de-a cicliștii la Randonneurs Miercurea Ciuc, în traseul pentru câștigarea Brevetului de Anduranță BRM 200. Astfel, vom arăta faptul că putem fi performeri și în afara scenei, muzica nefiind un impediment în acest sens. La Filarmonica de Stat Sibiu, muzica și mișcarea sunt într-o armonie perfecta” a completat cornistul Antonio Mihail.

Echipa de ciclism a Filarmonicii Sibiu a fost încurajată și a primit urări de succes din partea doamnei Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu și a vicepreședintelui, dl. Vlad Vasiu.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top