Prichindeii și Poliția Sibiu
Într-un parteneriat de nădejde, polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-au întâlnit ieri cu prichindeii unei grădinițe din Selimbăr pentru a sta de vorbă despre cum circulăm pe drumul public, de ce este important să dăm dovadă de respect pentru cei de lângă noi, când să apelăm 112, dar și despre spălarea cât mai des a mânuțelor pentru a ține virușii departe.
Prichindeii au avut multe curiozități
Copiii, pe de o parte, au avut și ei curiozitățile lor, pe cine transportăm pe locurile din spate ale autospecialelor, cum arată și pentru ce se folosesc stațiile emisie – recepție, cum pornesc sirenele, pe de altă parte, le-au spus polițiștilor că, pentru siguranța lor, stau întotdeauna în scaunele speciale atunci când sunt transportați în mașină de către părinți, iar când vor fi mari, vor să devină polițiști.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
CJ Sibiu. Lapte și corn din prima zi a anului școlar 2022-2023
9 luni agoCJ Sibiu. Peste 10 milioane de lei, fără TVA pentru pachețelul cu hrană al elevilor și preșcolarilor
CJ Sibiu a semnat azi, 31 august 2022, contractele în baza cărora toți elevii și preșcolarii din instituțiile de învățământ ale județului vor beneficia gratuit de câte un pachețel cu hrană constând în lapte, corn și mere.
Documentele au fost încheiate de CJ Sibiu sub forma unor contracte subsecvente, în baza acordurilor-cadru semnate cu furnizorii, în 2020, pentru o perioadă de 3 ani.
Astfel, din 5 septembrie, odată cu începerea noului an școlar, copiii vor primi alimentele după următorul program:- Produse lactate: luni, marți, miercuri – câte două zile lapte UHT, 200 ml și o zi iaurt, 125 gr;
- Produse de panificație, zilnic: luni, marți, miercuri – corn sau baton, 80 gr, iar joi și vineri – biscuiți sau covrigi, 80 gr;
- Fructe: joi și vineri – mere, 100 gr.
Valoarile maxime ale contractelor subsecvente încheiate de CJ Sibiu, aferente anului școlar 2022 – 2023 sunt:
- 4.037.083,05 lei fără TVA, pentru lotul 1 – produse lactate, contract încheiat cu operatorul SIMULTAN SRL din Orțișoara, județul Timiș;
- 1.892.844,80 lei fără TVA, pentru lotul 2 – mere, încheiat cu firma PRIORITAR IMPEX SRL din Călan, din județul Hunedoara;
- 4.436.355,00 lei fără TVA, pentru lotul 3 – produse de panificație, contract încheiat cu Asocierea ISIS PAN SRL (Craiova), GTPD SRL (Târgu Jiu) și cu BISCOTTO SRL (comuna Sânmihaiu, județul Timiș).
Alimentele vor fi distribuite tuturor elevilor din clasele 0 – VIII, precum și preșcolarilor din grădinițele cu program normal (4 ore).
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
139Școala Radu Selejan și Școala 21, modernizate și mai eficiente energetic
2 ani agoȘcoala Radu Selejan și Școala 21, modernizate și mai eficiente energetic
Îmbunătățiri produse prin aceste lucrări:
• Pe acoperișuri au fost instalate 240 de panouri fotovoltaice care produc energia electrică necesară pentru iluminatul clădirilor. Panourile sunt conectate la acumulatori care stochează energia obținută în zilele însorite.
• În sălile de clasă au fost instalate 215 ventiloconvectoare care asigură încălzirea și răcirea spațiilor celor două școli. Aceste aparate sunt conectate la pompe aer-apă care furnizează atât căldură, cât și aer rece prin sisteme moderne de producere și conversie a energiei.
• Sistemul de iluminat a fost modernizat prin instalarea de corpuri de iluminat LED, care pot fi controlate cu ajutorul senzorilor ce transmit intensitatea necesară de lumină.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
• Un sistem de management inteligent al clădirilor a fost instalat în fiecare dintre cele două clădiri, permițând controlul de la distanță a sistemului de iluminat, a temperaturii în sălile de clasă și celelalte spații ale școlilor, dar va permite și urmărirea randamentului echipamentelor instalate și a consumurilor de utilități
• Clădirile au fost anvelopate termic: pereții exteriori au fost placați cu polistiren de 10 cm, iar podul a fost izolat cu vată minerală bazaltică.
• După realizarea acestor lucrări de modernizare, Primăria Sibiu a obținut autorizația de securitate la incendiu
• La școala 21 s-a modernizat printr-o altă lucrare, finanțată din bugetul local, terenul de sport, în suprafață de aproape aproape 900 mp. Astfel s-a creat un teren sintetic modular, împrejmuit, pentru baschet și handbal. Investiția se ridică la 550.000 de lei. Suprafața sintetică a terenului este de înaltă performanță având sisteme de toleranță laterală și de transfer dinamic al forței, care reduc la minimum riscul unor accidentări grave, protejând articulațiile sportivilor în cazul mișcărilor în lateral sau a săriturilor. Terenul este realizat din materiale rezistente la intemperii, având o durată de viață îndelungată – peste 15 ani, fără lucrări majore de întreținere.Impactul acestor investiții înseamnă în primul rând condiții mai bune pentru 1200 de elevi care învață în aceste școli, dar și pentru zecile de profesori care își desfășoară activitatea aici. Din punctul de vedere al consumului de utilități, echipamentele instalate vor asigura scăderea consumului anual de energie primară din surse neregenerabile cu cel puțin 40%, creșterea consumului de energie din surse regenerabile cu cel puțin 20% prin utilizarea sistemelor alternative de producere a energiei, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu minim 40% generând un efect pozitiv asupra mediului și schimbărilor climatice, precum și îmbunătățirea aspectului urbanistic prin refacerea finisajelor clădirii.
“Am finalizat lucrările de modernizare a încă două școli din Sibiu: școala Radu Selejan din Vasile Aaron și școala 21 de pe str. Luptei. Lucrările au urmărit eficientizarea energetică a clădirilor, un pas mai aproape de conceptul unei clădiri smart, mai puțin poluantă și care oferă condiții mai bune desfășurării cursurilor. Investițiile însumează 14,8 milioane de lei, sume intrate în bugetul local din fonduri europene. Reamintesc că proiecte similare au fost finalizate în 2020 la Liceul Constantin Noica și anul acesta la școala nr. 1 din Ștrand.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
275Centru educațional pentru copiii refugiaților din Ucraina
1 an agoCentru educațional de zi organizat de Școala Finlandeză ERI Sibiu
Școala Finlandeză ERI Sibiu se alătură campaniei de ajutor pentru refugiații din Ucraina prin înființarea unui centru educațional de zi pentru copiii și părinții care și-au părăsit țara din cauza războiului din Ucraina. Planurile conducerii Școlii Finlandeze ERI Sibiu cuprind un set de inițiative în colaborare cu reprezentanții comunității sibiene cu scopul de integrare și ajutor al refugiaților ucraineni în viața orașului.
Școala Finlandeză ERI își dorește să sprijine comunitatea ucraineană la Sibiu, prin organizarea unui spațiu sigur și incluziv în care membrii comunității să se întâlnească și să fie împreună în aceste vremuri dificile. În filosofia Școlilor Româno-Finlandeze ERI, spiritul comunitar și familia reprezintă două dintre cele șase valori de bază (alături de integritate, bucurie, inovație și excelență). Comunitatea ERI își va dedica resurse și timp, în mod voluntar, pentru organizarea acestui centru educațional în care se vor desfășura:
- activități educaționale pentru copiii refugiați ucraineni (jocuri indoor și outdoor, învățarea limbii române elementare), asistate de psihologi și cadre didactice voluntare;
- activități de conectare și integrare pentru părinții refugiați ucraineni în spații special puse la dispoziție la sediul Școlii Finlandeze ERI Sibiu.
Centrul educațional de zi ERI Sibiu se adresează copiilor de la 5 la 13 ani, iar activitățile vor avea loc la sediul Școlii Finlandeze ERI Sibiu în Sibiu, pe strada Dealului, nr. 6, începând cu săptămâna 7-11 martie. O astfel de inițiativă se întâmplă și la Școala Finlandeză ERI din Cluj-Napoca, pe strada Fabricii de Zahăr, nr. 6-8.
Membrii comunității ucrainene sunt încurajați să contacteze echipa Școlii Finlandeze ERI Sibiu, completând acest formular: https://forms.gle/4GvfHgs6o7jVUMdw6, sau telefonic, la numărul de telefon 0737017544. Școala Finlandeză ERI face un apel și la puterea comunității sibiene, mulțumindu-le membrilor săi pentru toate eforturile pe care le-au depus până acum și rugându-i pe aceștia să disemineze mesajul și pe canalele lor de comunicare.
„Cred în ajutorul umanitar și benevol pe care fiecare dintre noi îl poate acorda cetățenilor ucraineni refugiați în România. Suntem, metaforic vorbind, precum un bloc de apartamente, iar experiența noastră de zi cu zi ne-a învățat că trebuie, întotdeauna, să ne ajutăm vecinii, să ne ajutăm aproapele. Sper ca centrele educaționale de zi ERI Sibiu și ERI Cluj-Napoca pentru copiii refugiați din Ucraina să aducă un zâmbet pe fețele celor mici și să îi ajute să treacă mai ușor peste aceste momente extrem de dificile pentru ei, pentru părinții lor, pentru țara lor”, a declarat Elena Lotrean, cofondatoarea Școlilor Româno-Finlandeze ERI.
Acest tip de centru educațional de zi pentru copiii refugiați din Ucraina s-a înființat la Sibiu și Cluj-Napoca. Ele se alătură inițiativelor școlilor membre ale Asociației Școlilor Particulare din România, care desfășoară programe similare în ajutorul comunității de refugiați ucraineni peste tot în țară.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
178