Prichindeii și Poliția Sibiu
Într-un parteneriat de nădejde, polițiștii Secției Nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr s-au întâlnit ieri cu prichindeii unei grădinițe din Selimbăr pentru a sta de vorbă despre cum circulăm pe drumul public, de ce este important să dăm dovadă de respect pentru cei de lângă noi, când să apelăm 112, dar și despre spălarea cât mai des a mânuțelor pentru a ține virușii departe.
Prichindeii au avut multe curiozități
Copiii, pe de o parte, au avut și ei curiozitățile lor, pe cine transportăm pe locurile din spate ale autospecialelor, cum arată și pentru ce se folosesc stațiile emisie – recepție, cum pornesc sirenele, pe de altă parte, le-au spus polițiștilor că, pentru siguranța lor, stau întotdeauna în scaunele speciale atunci când sunt transportați în mașină de către părinți, iar când vor fi mari, vor să devină polițiști.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Muzeul Astra. Copiii pot hrăni păsările care iernează aici!
7 luni agoMuzeul Astra pune la dispoziție, gratuit, semințele
Serviciul de Educație Muzeală. Interpretare patrimoniu propune vizitatorilor o activitate specială de hrănire&observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber pe timp de iarnă. Acțiunea se derulează în perioada 07 decembrie 2021 – 28 februarie 2022, între orele 09:00 – 16:30.
Copiii (familiile cu copii) vor găsi la intrarea principală în muzeu (Front desk) un chelteu care conține pungi cu semințe de floarea soarelui, gata pregătite pentru a fi puse în hrănitori. Împreună cu semințele, vizitatorii primesc și un flyer despre păsări, dar și despre hrana adecvată pe care trebuie să le-o ofere. De asemenea, acest pliant conține și o hartă cu amplasarea hrănitorilor în muzeu.
Amplasarea hrănitorilor tip căsuță este următoarea: pe dig, înspre târgul de țară; lângă salcie, zona lac, Moara Munteni; lângă lac, la 200 de metri de scenă în partea dreaptă; zona Etno Tehno Parc, vis-a- vis de Școala din Ticera.
De ce sunt hrănite păsările iarna aici?
Începând cu luna decembrie, în muzeu se pot observa diferite specii de păsări care iernează aici: pițigoiul albastru și sur, gaița, mierla, scatiul, țicleanul, ghionoaia verde, huhurezul mare și ciocănitoarea pestriță mică. Datorită temperaturilor scăzute și zăpezii, în anotimpul rece, păsările găsesc puține surse de hrană și mai ales grăsimi. Pe lângă semințele pe care Muzeul ASTRA le pune la dispoziție, cei interesați pot să aducă în hrănitori fructe (mere) și chiar slănină (fără condimente).
La sfârșitul activității, copiii sunt așteptați din nou la intrarea principală pentru a primi o recompensă simbolică, dar oferită cu tot dragul!
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
91Evaluare Națională pentru clasa a VI-a, miercuri și joi de la ora 10
1 an agoEvaluare Națională pentru clasa a VI-a 2021 în 133 de școli
În perioada 12 – 13.05.2021, 4 104 elevi din 133 de unități de învățământ din județul Sibiu vor susține examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VI-a 2021.
Probele din cadrul examenului de Evaluare Națională pentru elevii din clasa a VI-a încep la ora 10.00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Timpul destinat unei lucrări scrise pentru fiecare din probele examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VI-a este de 60 minute, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.În conformitate cu OMENCȘ nr. 3 051 din 12.01.2016 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, testele elaborate pentru Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a sunt structurate astfel:
- primul test vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Limbă şi comunicare” (limba și literatura română, limbă modernă, limba maternă – unde este cazul);
- al doilea test vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” (matematică, fizică și biologie).
Elevilor aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile în limba maternă, li se asigură testul care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” atât în limba în care au studiat, cât şi în limba română.
Sălile în care se susţine Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a sunt, de regulă, sălile în care elevii clasei îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi în timpul administrării evaluării și prin respectarea distanțării între elevi conform normelor
Testele de la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a se evaluează în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate. Rezultatele individuale obţinute nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin:
- elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune;
- informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.
Rezultatele individuale la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a, cuprinse în fişele de evaluare, sunt supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic şi de către colectivul de catedră din fiecare unitate şcolară. În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului, instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare care cuprinde informaţii diagnostice şi prognostice în vederea orientării şi optimizării învăţării.
Decizia privind elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului se ia coroborând rezultatele la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a cu datele şi observaţiile înregistrate de-a lungul parcursului educaţional al elevului.
Calendar Examen Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VI-a)
12 mai 2021 – Limbă și comunicare – probă scrisă
13 mai 2021 – Matematică și științe – probă scrisăPentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
110Carmen Iohannis, mesaj la început de an școlar
9 luni agoCarmen Iohannis a revenit astăzi la catedră. Predă ore de limba engleză și este și diriginta unei clase de a XII-a. . Soția președintelui și-a întâmpinat elevii la care este dirigintă în sala de clasă și nu la careu în curtea unității de învățământ. Asta, deaoarece conducerea Colegiului Național Gheorghe Lazăr a luat decizia ca festivitatea de deschidere pentru clasele VI-VIII și X-XII să aibă loc în sălile de clasă atribuite, sub îndrumarea diriginților.
Carmen Iohannis: ”Să nu ne încurce pandemia! Să scăpăm de ea!”
”Doresc tuturor un an școlar cu rezultate foarte bune și să nu ne încurce pandemia. Să scăpăm de ea! Vă era dor de elevi? Da foarte tare!”, le-a declarat doamna Iohannis jurnaliștilor care o așteptau în fața liceului.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
134