Podul peste Cibin se deschide mâine, 27 mai

Podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia se redeschide, pe întreaga suprafață

Podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia va fi redat circulației auto, pe toate cele 5 benzi, de sâmbătă, 27 mai, ora 12.00. De asemenea, trotuarele și pistele pentru biciclete de pe ambele părți ale podului se vor deschide de la aceeași dată.

Precizăm că lucrările la acest obiectiv nu sunt finalizate încă în totalitate, urmând să se continue lucrările la pista pentru biciclete de sub pod și la albia râului din zona. Acestea nu vor mai afecta traficul.

Reamintim pe scurt lucrările care au făcut obiectul acestei investiții majore:

• Înlocuirea părții din amonte cu o construcție nouă, cu trei benzi, din care una asigură o legătură directă spre str. Maramureșului, fără să mai conducă traficul în girație, fluidizându-se astfel circulația, mai ales la orele de vârf.
• Consolidări la partea din aval. Practic, s-a construit o nouă structură de susținere a podului și a fost refăcută infrastructura rutieră și pietonală, pentru un aspect unitar.
• Trotuare noi
• Piste sigure pentru biciclete pe ambele părți ale podului și sub acesta, care să facă legătura cu pistele amenajate pe malurile râului
• Iluminat public nou, inclusiv iluminat arhitectural, care să pună în valoare structura.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top