Podul peste Cibin intră în etapa următoare, de luni 6 martie

Podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia se închide

Podul peste Cibin, de pe șoseaua Alba Iulia, reintră în șantier. Din 6 martie, firma de construcții Geiger Transilvania va relua lucrările de modernizare și extindere, după încheierea sezonului rece.

Din 6 martie până în 30 iunie, partea din aval, cea dinspre str. Malului, se va închide traficului și se va circula pe partea din amonte, cea dinspre str. Maramureșului, pe o bandă pe sens.

Pentru a evita supraaglomerarea și blocajele, se pot folosi rutele alternative:

  • Drumul peste Câmpșor, între strada D. Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor.
  • Str. Autogării – Distribuției – Lemnelor – Mihail Kogălniceanu/ Reconstrucției. Reamintim că în perioada lucrărilor la pod, pe str. Lemnelor se circulă în sens unic, dinspre strada Distribuției spre străzile M. Kogălniceanu/Reconstrucției
  • Str. Malului – pod Neculce – strada Metalurgiștilor
  • Centura ocolitoare a Sibiului

”Precizăm că mijloacele de transport public vor continua să circule și acestea pe pod, traseele rămânând nemodificate. De asemenea, pietonii vor putea traversa podul, printr-un culoar amenajat în acest sens.”, transmite Primăria Sibiu.

Restricțiile în trafic sunt necesare pentru extinderea și reabilitarea și acestei părți a podului. Practic, acesta va fi consolidat, zona de trotuar se va extinde astfel încât să existe spațiu pentru amenajarea pistelor pentru biciclete, se va reface infrastructura rutieră și pietonală a podului, precum și sistemul de iluminat public și arhitectural.

În paralel, se vor definitiva lucrările la partea nouă a podului, prin amenajarea parapeților de protecție, a iluminatului public și arhitectural și asfaltarea trotuarelor și a pistei pentru biciclete.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top